5 Октомври, 2016 10:16 13 375 22

Избраха име за Путинмобилите

  • кортеж-
  • aurus-
  • патент
Избраха име за Путинмобилите - 1

Централният научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ) е подал в Роспатент три заявки за регистрация на нова търговска марка, под която ще се произвеждат автомобилите от проекта "Кортеж", съобщава агенция "Москва". Патентът запазва правата над името Aurus, емблема и комбиниран знак.

Избраха име за Путинмобилите

Според съпровождащата заявките документация "словесното обозначение Aurus е образувано от първите срички на думите Aurum (лат. злато) и Russia. Думата Aurus символизира величие, първенство, превъзходство, благоденствие. Окончанието RUS свързва всички изброени характеристики с нашата страна. Изобразителното обозначение представлява стилизирана четирилъчева звезда с разтегнати лъчи и символизира правилността на избрания път".

Избраха име за Путинмобилите

Руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров обяви, че возилата от проекта "Кортеж" ще попълнят автопарка на кремълския "Гараж със специално предназначение" още догодина. От 2018 г. пък трябва да започне свободната им продажба на частни лица.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онуфри

    1 1 Отговор
    Напънали се варварите и станаха велики. Превъзходство, благоденствие, какви фантазии какво чудо. Още не могат да стигнат стандарта на Португалия.

    Коментиран от #7, #9

  • 2 АЗЛК

    1 1 Отговор
    Е, може съчетанието да е Пут и Кар, та да не се бърка с Тойта Аурис. Много е смешно тия сандъци да са символ на величие и превъзходство.

    Коментиран от #4

  • 3 ДЖИГИ

    0 0 Отговор
    http://fakti.bg/avto/204870-kak-shte-izglejda-novata-skoda-yeti
    Нещо общо с шкодата ?! :D
  • 4 Различен

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "АЗЛК":

    Интересно, как трябва да изглежда един такъв сандък?
    Може би като Порше или Мазерати??
    И да има няколко тона броня по пода, вратите, тавана, двигателя и т.н.н.?
    Покажи ни как трябва да изглежда една ТЕЖКО бронирана такава машина според теб?
  • 5 Смех

    1 0 Отговор
    Наистина, както предлага и друг, пишещ тук, най-добре ще е съчетанието Пут, от Путин и кар, от англ. Car- кола- "Путкар"!
  • 6 Волв

    1 0 Отговор
    Ужасни руски творения,двигателите били съвместна разработка с Порше,тоест са лицензни,а не крадени както повелява руската автомобилна традиция,но външния вид е жалка реплика на Ролс, и като се има предвид руското качество на изработка сигурно Путин ще има нужда от 30 броя за да има все една здрава за ползване,а буса е просто трагичен!Сега ще завалят коментари от руски подлоги-господа тук става въпрос за АВТОМОБИЛИ а не за политика!Русия е велика сила,но коли не може да прави и това е факт!Всички "защитници" лицемери карате западни коли,а сте тръгнали да хвалите руските в нета!
  • 7 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Онуфри":

    Виж нас ни знаят! Някои ни знаят като добри, злато, космически народ! Велик народ! Хейтърите ни знаят като варвари, казаци, но се наси при мисълта за нас! А вас, кой ви знае и уважава? Само ние от време на време си припомняме за смазливите ганювци! Другите ви гледат като на цигани! Всичките ви съседи - определено! Македонците ви наричат татари! Пък камо ли за западняците... обикновени селяндури! Колкото и да се киприте, превземате и плагиатствате!

    Коментиран от #11, #12, #15, #20

  • 8 ств

    1 0 Отговор
    Това си е перфектна катафалка от проекта "Последен кортеж"... Махнеш ли тенекиите ще лъсне карантията на мерцедес 600.
  • 9 ччч

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Онуфри":

    те стандарта на португалия го стигнахаоще 2006г. а по късно стигнаха и тоя на Франция и Италия , като изкупиха имотите им по ривиерата , нещо което тия с "високия стандарт" на заем, не могат да си помислят.
  • 10 Генков

    0 0 Отговор
    100% катафалка, ама като го влече... да го качват и....
  • 11 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Ооо как дела? Виждам, че пак си кацнал в български форум при лошите българи?! Защо така като не те кефим какво правиш тук и по специално в държавата ни? Същата държава, която даде на "великите руси" азбука, религия и култура. Между другото, македонците ни наричат "татари" поради две причини, а те са:

    1-вата е че "татари" бяха наречени българите живеещите по териториите по поречието на р. Волга и р. Кама (земи принадлежащи пак на нас българите както и п-в Крим) по поръчка на Сталин, който също така поръча на Гошо Тарабата (да се чете Георги Димитров) да направи държавица наречена Македония и да я "засели" с македонци!

    2-рата е че след като македонците са си ваша креатура, то логично е до ден днешен да бъдат спонсорирани от вас и вашите шлюхи на Балканите - сърбите и да подклаждате омраза между нас, за да не се съберем, защото е ясно че рАААСССССССССИИЯ никога не е имала интерес от силна България!

    Та така азиатски ми братко, аз не ти се сърдя, ти си плод на "великоруските шовинистични мозъци" разпънали болшевишката си империя на територии населявани от над 120 народности (иначе обичате да плюете по западняците как имали колонии и поробвали хора), мачкащи ги до ден днешен (още една причина за насилственото преименуване от българи на татари на нашите сънародници там). От малки ви промиват, че сте велики, а дори една кола не можете да сглобите сами, даже Санкт Петербург (колко руско име само) е това,
  • 12 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Продължение на коментара:

    даже Санкт Петербург (колко руско име само) е това, което е, благодарение на западни архитекти, поканени от германката Екатерина Велика, която ви изкара от калните землянки и ви направи що годе с европейско мислене, което в последно време е трудно забележимо при съвременните руснаци!Целия ви технологичен "напредък" след втората световна война го дължите на откраднатите немски технологии и пленените немски учени, които ви направиха реактивни двигатели, ракетни двигатели, с които толкова се гордеете как американците ги били купували. Даже Калашников е модифициран вариант на Sturmgewehr-44, конструиран от Хуго Шмайзер докато е в плен, а после оръжието е представено като дело на едно сибирско овчарче с 4 клас на име Михаил Калашников, който докато си лежал в болничното легло, го измислил забележете НА УМ!!!
  • 13 Гробар

    0 0 Отговор
    Живи катафалки! Особено онази, най-грозната.
  • 14 OMG WTF

    0 0 Отговор
    Трябвало е да я кръстят Уранеф, от уран и кенеф.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Alex":

    Знаем, знаем, за вас руснаците всички, които не ви играят по свирката са фашисти, империалисти, извънземни и т.н.
  • 18 Guest

    1 0 Отговор
    Ужасни коли със смешно име!Аурус звучи като име на мобилни телефони,то да имаш акъл и да измисляш и произвеждаш нещо ,не е като да копираш чужди разработки,да смучеш газ от земята и да викаш ,че си велик!Колата трябва да се казва Aurus-A1 Copy,а буса Aurus-B1 Ugly :)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Ти си поредния лицемер който живее с цивилизованите хора в Европа ,а хвалиш руските простаците в нета!
  • 21 Иван

    0 0 Отговор
    ПУТИНКИ
  • 22 Иван

    0 0 Отговор
    ПУТИНКИ