Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 20:00 9 692 5

Рекорден електрически Corvette ще се продава за 750 хил.

Един електрически автомобил наскоро показа, че те могат да бъдат добри не само на ускорение, а и на максимална скорост. Genovation GXE първо влезе в рекордите, като премина границата от 300 км/ч през пролетта, а съвсем наскоро постигна и цели 330 км/ч. Сега те обявиха сериино производство от 75 автомобила на неразумната цена от цели 750 хиляди долара.

Изграден на базата на новия Chevrolet Corvette C7 Grand Sport, автомобилът има сравнително малкия капацитет от 44 kWh батерии и необозначена дължина на пробега, като мощноста му е големите, но не и впечатляващи 700 конски сили и 812 нютонметра.

От своя страна конкурентът му Rimac Concept One, който видяхме преди ден да побеждава Porsche 918 Spyder, струва точно 1 милион, но мощноста му достига 1088 конски сили и чудовищните 1600 нютонметра. Tesla Model S пък, има електронен ограничтел на максималната скорост от 250 км/ч, а мощноста е много близка до тази на Genovation, но не и цената. Другият интересен фактор е, че доставките на първите автомобили се очаква да започнат в началото на 2019-та, а до тогава има почти три години.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГелеРод

    0 0 Отговор
    Един колега и приятел има доста кофти мнение за електромобилите, което ще перефразирам: Казват, че силните електромагнитни полета са вредни за човека. Представи си, че се возиш в електромобил с акумулатор с напрежение 100V. За да постигнеш 700КС / 522KW, това означава по проводниците около тебе да протекат 522000/100 = 5220 Ампера !!!
    Дори 1000V да е акумулатора, около тебе ще тече високо напрежение 1000V и ток 522 Ампера с честота в ултразвуковия диапазон (зависи от конкретното решение на инженерите за импусно захранване).

    Коментиран от #2

  • 2 Wishmaster

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГелеРод":

    Аз доколкото съм чел волтажа на 90 kWh батерии е около 400V.
    Значи излиза около 1300А max. ток.
    Интерестното е обаче друга сметка:
    90kWh/522Kw = O.17h или около 10 минути при макс. мощност :)
    Така че, то е ясно че ти няма да я караш тази кола на максимум мощност, защото ако не изпуши преди това с този ток ще спре след 10 минути.
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Хубаво е да си почешем езиците със сметки от гимназията , само че някои хора са наясно ,че от бая години има норми и стандарти за електромагнитни излъчвания , особено за уреди в близост до хора и който си въобразява , че електромобил може да получи разрешение за производство и продажба в Европа и Америка без да е покрил и най-строгите от тях , най-вероятно е свикнал на реалността примерно в Сибир
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Щом има ел. двигатели има и магнитно поле. Не знам дали действително е вредно и колко е вредно. Дали пък покрива нормите, но в друг диапазон може да е безкрайно вредно? И да знае някой няма да ти каже. Ние сме обградени от вълни: радио, уреди, телекомуникация. Представи си щом информацията от компютъра ти отива до рутера, това е енергия, която преминава през всичко в стаята, дали не е вредно за организмите и след 10г да ти носи рак? Кой да ти каже.
  • 5 Yamaha

    0 0 Отговор
    Ох как бих се кефил на един такъв курвет па нека ме облачва тока. Вие си карайте 1.9 дизел и дишайте дълбоко близо до ауспоха!