Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 07:15 3 977 1

Прототипите на Chevrolet Corvette ZR1 

  • chevrolet-
  • corvette

Няколко са важните съкращения за феновете на американските автомобили по света. Едно от тях - ACR, вече е в историята, но друго продължава и съвсем скоро ще го видим в целия му блясък - ZR1. Това ще бъде означението на най-потентния Corvette и ще се позиционира над Z06, като настройките ще са много по-сурови, аеродинамиката по-внушителна, а се очаква и леко повишение на вече завидната мощност.

Версията Z06 разполага с 650 конски сили и цели 881 нютонметра, които идват от компресорния V8 с вътрешно означение LT4, но няма да бъде учудващо ако в машината се пъхне и по-новия LT5, който ще се помещава във очаквания Corvette със централноразположен двигател. Моделът ще влезе и в отговор на очаквания Mustang GT500 в битката за трона, така че може мощността да се доближи и дори да подмине 700-те коня. 
 
Прототипите, които ще видите във видеото са два - купе и кабриолет, като и двата имат внушителни антикрила на багажниците. За ескорт на тежко покритите машини се използва точно този Z06, който споменахме в по-горните редове. Това е един от най-достъпните супер автомобили и очакваме много засрамвания на засукани и скъпи машини от него. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    0 0 Отговор
    Нещо много кратери по тия техните пътища.
    Иначе машината е люта. Евала че правят такива чудовища на добра цена.