Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 07:15 8 337 4

Прототип на SEAT Ateca Cupra?

  • seat-
  • ateca-
  • cupra

Съвсем наскоро SAET представи първия си SUV автомобил наречен Ateca, но на пътя вече е и върховия му събрат. Всички спортни модели на испанския производител получават приставката Cupra и от снимките лесно можем да разберем, че това ще се случи и за всъдехода - големи джанти, които са приютили спирачки от Brembo, четири накрайника на изпускателната система и декоративни детайли в цвета Gunmetal.

Наскоро ви показахме видео от прототип на Tiguan, който най-вероятно ще носи добавката R, но явно разнообразието във VW Group ще включва общо три малки и спортни SUV-та ако добавим и бъдещото RS Q2. Платформата не позволява големи агрегати, но това не означава малко мощност и се очаква 2.0-литровия турбодвигател да стартира от 300 конски сили нагоре.

Това ще превърне Ateca Cupra в най-мощния автомобил на компанията, но не и най-бързия - в територията на доказалия се борец на "Ринга" Leon не очакваме намеса. Не очакваме и това да бъде бестселър, защото до момента от стадартния модел са поръчани близо 20 хил. автомобила, което в сравнение с продадените 2.8 милиона броя от предходния Tiguan е песъчинка в плажа, но присъствието на общо три подобни модела ще разводни малко превъзходството, а и Tiguan бе единак.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак тва парче

    1 0 Отговор
    Мяза си на Ауди...
  • 2 AUDI Q5

    0 1 Отговор
    ТОВА СИ Е ЧИСТО AUDI-Q5 ......

    Коментиран от #4

  • 3 песъчинка в плажа

    1 0 Отговор
    Пробвай да забиеш кварталната пачавра с Ауди и после със Сеат - и в двата случая ще я тръшнеш, така че купувайте по-евтиното!
  • 4 Десислав Попов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "AUDI Q5":

    Да да...
    Я провери Ауди Q5 на коя база се прави...Това е просто поредния дериват на Голф