31 Октомври, 2016 15:14 12 483 10

Министър Василева се качи в Kia

  • kia-
  • soul-
  • ev-
  • ивелина василева
Министър Василева се качи в Kia - 1

Екоминистърът Ивелина Василева вече управлява електромобил с нулево ниво на вредни емисии. Моделът е Kia Soul EV и е закупен от Министерството на околната среда и водите по пилотна програма, финансирана с 1 млн. лв. от Националния доверителен екофонд. Колата е цвят Titanium silver и се задвижва от 81 kW електрически мотор с мощност 110 к.с. и въртящ момент от 285 Нм. Пиковият момент се предава на предните колела през безстепенна автоматична скоростна кутия. Автономният пробег на този електромобил е 212 километра.

Ще припомним, че от началото на 2016-а екотаксите за електромобили намаляха с 30%, а за хибридните коли – с 15%. До тогава тези автомобили се облагаха по реда на стандартните превозни средства с двигатели с вътрешно горене. Към момента стимули към електрическата мобилност в България са освобождаване от годишен данък (от 2013 г.) и безплатно паркиране на електромобили на синя и зелена зона в София и Бургас.

За нуждите на всички собственици на електромобили КИА Моторс България ще предостави и монтира електростанции в търговско-сервизните комплекси на своите представителства в страната. До края на 2016-а не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили ще имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства в 12 града на територията на страната - София, Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Габрово, Казанлък и Сливен.Министър Василева се качи в Kia


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    1 0 Отговор
    Забравили сте да упоменете представителствата на Киа в страната. Като правите реклама я правете като хората.
  • 2 TSFH

    1 0 Отговор
    212 км. автономен пробег ?! Те сериозно ли ?!
    Никога няма да я купя тая бръкма :D
  • 3 Име на гост

    1 0 Отговор
    От Тия(Кия) ли лапнахте най-голямата комисионна??? Как не ви е срам бе? Ще ви почерпя с бюлетинката другата седмица. И няма да е последното празно квадратче. Ще я надпиша за вас и вашите майки с любов!!!
  • 4 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    то е за пред хората а в гаража и мерцедес
  • 5 Боянов

    0 0 Отговор
    имам 3 годишна киа рио на 24 000 км и ми идва да ги избия ,от една година ми хлопа нещо в таблото ходих при дилара си а ония се прави на ощитан не чувал , платих 100 на сервиза им да го отворят тъпото табло и да видят какво се е разхлабило и след като цял ден седя колата там нищо пак си лопа тропа и нерви яко така че никога повече киа , а относно герберите --- сега се трошат яко пари ,щот след изорите и референдума няма да ги има вече тях
  • 6 Венци

    0 1 Отговор
    212км. са едни чудесен пробег. В моите очи това са 2 седмици без зареждане шофиране из София до работа и на пазар. Или една чудесна разходка в околностите на София през уикенда. 90% от Българите имат 3-5 големи пътувания в годината. Рент а кар ти е 50лв. на ден. А годишна винетка ти е 100лв.+ данък 200лв.+застраховка 200лв.+ преглед и т.н... Всеки може да си направи сметката, според нуждите, но електромобилите ще стават все по-изгодни и по-изгодни и в един момент нещата няма да са само черни или бели.
  • 7 mediator37

    0 1 Отговор
    Не е лесно да си управляващ. Ако беше взела БМВ или Мерцедес щяхме да казваме- Къ ни въй срам! Народа няма ляп да яде, вий тънете в разкош.
    Като купува тази дървена марка- пак лошо.
    Лично на мен ми прави добро впечатление, че купува скромна марка. Убеден съм, че е и най-евтината оферта. Просто жените имат различно отношение към колите, а именно- никакво. Боли я министърката шушона, дали се вози на премиум или на дърво. Затова е Кия. Ако не беше министърка, а беше министър, гаранция щеше да се изтряска с баварец или мерджан. Мъжете сме уникални комплексари на тема марка-модел.
  • 8 гост на госта

    0 1 Отговор
    Какво ревете за пробега, повечето зареждате за 5 лв газ и така или иначе котурника, дето карате, не минава повече от 50 км....
  • 9 рес еоод

    1 0 Отговор
    Не пише колко ток харчи с едно зареждане

    Коментиран от #10

  • 10 kelesha

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "рес еоод":

    Около 2 лева и малко харчи на зареждане. Като цяло доста широка кола и удобна за града, но Реното на мен ми допадна повече. А 200 км едва ли ще изкарва в София, но пък има един много голям плюс винетка за безплатно паркиране на зоните.