2 Ноември, 2016 10:55 28 684 8

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

  • автомобили-
  • сащ-
  • производство
Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ - 1

През 2008 година Chevrolet представи последния Corvette ZR1. Цената на този автомобил превишаваше $100 000 и американците изпаднаха в тих ужас. До този момент те ни си представяха, че щатски автомобил може да струва толкова много. Естествено, ZR1 бе достоен съперник на вносните суперкари, струващи два пъти повече, но това не беше от значение. Примерът на ZR1 бе последван от други американски автомобили като Ford GT и Dodge Viper, които също преминаха границата от $100 000, но проблемът бе, че става дума за Corvette. Тази кола винаги е била позиционирана като цел, към която трябва да се стреми всеки средностатистически американец, а се получи така, че ZR1 за съжаление се оказа недостижим за обикновените хора.

Пренасяйки се осем години по-късно, виждаме, че доста от автомобилите с щампа Made in America надхвърлят шестцифрени суми и дори достигат до числа със седем цифри. По-любопитното е, че много от тези скъпи автомобили се произвеждат в САЩ, но не принадлежат към американската автомобилна промишленост. Местните автопроизводители, взимайки пример от скъпите вносни марки, също започнаха да вдигат цените и немислимото стана факт. В САЩ все още има много достъпни нови автомобили, но има и  изключително скъпи. Ето и девет от тях.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

Hennessey Venom GT се откроява в списъка като лидер. Цената ѝ е 1.1 млн щатски долара, но малцина знаят, че тя е базирана на Lotus Exige. Експертите от компанията обаче напълно преработват задната част, за да може там да бъде вкаран огромният седемлитров V8 мотор с мощност 1 200 конски сили. Автомобилът се произвежда в Тексас и съперничи на хиперкари като Bugatti и Koenigsegg.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

Chevy все още не е пуснал аналог на ZR1 в седмото поколение на Corvette, въпреки че такъв най-вероятно ще се появи. Това съвсем не означава че марката се е отказала от скъпите си предложения. Перспективите да пусне на пазара Vette с цена над $100 000 са съвсем реални, а в момента произвежданият в Кентъки Corvette Z06 стартира от $80 000. Ако към него се прибави пърформънс пакетът и двигател по поръчка от ограничената серия C7.R, сумата отново става шестцифрена.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

Оригиналната Acura NSX бе японският подход към типично италиански дизайн, но новото поколение се произвежда в САЩ. За да обезпечи високотехнологичната сборка на суперкара Honda построи нов производствен център в щата Охайо, където се правят още Accord, Acura ILX, Acura TLX и няколко мотоциклета. Самият NSX разполага с уникален 3.5-литров битурбо шестак, както и с деветстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя. Сам по себе си суперкарът е близо до произведение на изкуството, но и цената му съвсем не е ниска на американския пазар - $157 800.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

В САЩ можете да си поръчате Dodge Viper за $90 000, което го прави най-скъпия модел, произвеждан в Америка от американски производител. Но това е само началото. Ако решите да се сдобиете с топ модификацията Dodge Viper ACR, ще трябва да отделите сума, варираща в диапазона $120 000 - $150 000. Viper се прави в самото сърце на Детройт, но скоро се планира неговото пенсиониране. Смята се, че под една или друга форма тази икона ще се завърне на пазара и за съжаление отново няма да е по-евтина от $100 000.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

Mercedes-Benz се прави в Германия, нали? Да, но невинаги. Когато става дума за автомобилите с повишена проходимост, трябва да се знае, че култовата G-Klasse се произвежда в Австрия, а моделите GLE и GLS се правят в завода на Daimler в щата Алабама. Там излизат и доволно скъпи модификации. Една такава е Mercedes-AMG GLS63, цената на която варира между $120 000 и $140 000.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

Daimler не е единственият германски производител, произвеждащ луксозните си кросоувъри на американска земя. Същото правят и преките конкуренти от BMW, които сглобяват BMW с X5 и X6 в Южна Каролина. Тези бавароамериканци също са доста скъпи. Това важи особено за модификациите X5 M и X6 M - цените на които отново надхвърлят $100 000.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

От дебютния Roadster на Tesla, появил се на пазара през 2010-а с цена $109 000, нещата в ценови аспект не са се променили много. Предстоящата Tesla Model 3 ще има за цел да демократизира тази политика, но към момента Model S и Model X са скъпички. Тези коли се произвеждат в бившето съвместно предприятие на GM/Toyota във Фримонт и в своите топ изпълнения се предлагат за $96 400 и за $100 000, съответно.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

Cadillac винаги е бил символ на американския разкош. Но колкото по-приятно звучи това име, толкова по-скъпи са продуктите. Днес всеки американец може да си купи седана ATS за 35 000 долара, но оттам на сетне цените започват да растат нагоре. Настоящият флагман CTS-V се предлага на цени от $85 000 of $105 000. Не му отстъпва и модела Escalade, който се прави заедно с Chevy Tahoe/Suburban и GMC Yukon. Модификацията ESV Platinum също преминава заветната граница от $100 000.

Най-скъпите автомобили, произвеждани в САЩ

А какво ще кажете за Ford GT? Цените на тази кола се очаква да се въртят около $450 000, като по този начин GT се готви да се превърне в най-скъпата кола, произвеждана от голям американски автомобилен производител. За разлика от всички изброени до тук автомобили Ford GT няма да се сглобява в САЩ. Той ще се прави в канадската провинция Онтарио.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    3 0 Отговор
    Еми хубавото е скъпо, та било то и за американците.
  • 2 YAMAHA

    2 1 Отговор
    А цените на всички изброени в бг са х2 сигурно защото заплатите са ни два пъти по големи от американските и бензина ни е два пъти по евтин! Хаха!

    Коментиран от #3

  • 3 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "YAMAHA":

    Различните пазари имат различни изисквани и стандарти. Това са стоки, които се обмитяват стабилно в ЕС. Разликата "x2", не идва от това че някой хитрец спекулира.
    Пробвай да си купиш директно от Америка някакъв Кадилак за 40 бона(примерно)...мислиш че ще се разминеш само с едни 5 бона за контейнер ли? Пробвай, какво ти пречи, мутрите ли :), давай и кажи после каква разлика си докарал, сравнено с това да си я вземеш от тук :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мемфис

    0 0 Отговор
    Представяте ли си как би изглеждало нещо "сделано в СССР" между тези чудовища?

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гошо

    0 0 Отговор
    NSX FOREVA!!!!!!