24 Ноември, 2016 10:45 16 205 10

Bentley отзовава Bentayga заради кьопава сглобка

  • bentley-
  • bentayga-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания
Bentley отзовава Bentayga заради кьопава сглобка - 1

Точно година след старта на производството на първия всъдеход в историята на Bentley на 27 ноември 2015-а британската компания обяви сервизна акция за отстраняване на технически проблеми в Bentayga. Причина за отзоваването са ненадеждни крепежи на елементи в интериора на благородното SUV.

Bentley отзовава Bentayga заради кьопава сглобка

В хода на вътрешни проверки на качеството било установено, че данните за въртящия момент, с който се затягат болтовете на арматурното табло и седалките, не съответстват на заложените от инженерите параметри. Това можело да доведе до отслабване на сглобките с течение на времето, което да създаде риск за безопасността на пътниците в случай на катастрофа. За да се елиминират евентуални опасности, сервизите на Bentley ще трябва да посетят 378 автомобил, произведени между 1 март и 30 септември 2016 г.

Bentley отзовава Bentayga заради кьопава сглобка

Bentayga се предлага в две модификации бензинов W12 с 608 к.с. От догодина започва монтирането на 4.0-литров осемцилиндров дизел с три компресора и 435 коня от Audi. Базовата цена на модела във Великобритания е £160 200, в Германия - €208 500, а в Щатите - $229 100.

Подробни технически данни за Benteyga - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карчо

    7 2 Отговор
    Конфекция :)
  • 2 YAMAHA

    7 4 Отговор
    Паркетник кенеф джипа е в долната статия!

    Коментиран от #9

  • 3 678

    3 0 Отговор
    Варшава-та
    http://retroclubpirin.freelancersysadm.netdna-cdn.com/images/rentacar/varshava-backsides.jpg?1421874056
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кобрата

    8 1 Отговор
    Ей тва е кола за балъци, ама така е...щом има балъци да купуват, ще има и хитреци, които да ги продават, не им е за сърдене!
    Тези вървят по 400-500 хиляди лева и нагоре, а нямат нищо повече от един стандартно оборудван автомобил втора ръка, от по висок клас за 30-35 хиляди лева...

    Коментиран от #6

  • 6 Драйвър

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кобрата":

    Напълно съм съгласен с теб колега,Бентли е собственост на Фолксваген,а това творение не е нищо повече от Audi Q7!Дори купето и двигателят му са произведени в завода на Ауди,после се транспортират за сглобяване в Англия,производство на Бентли са само седалките който са от естествена кожа,за разлика от Q7,но от вън е като 15 годишен континетал,докато новото Q7 от вън е страхотно,но както казва колегата кобра-докато има балъци да ги купуват ,ще има тарикати да им ги продават!

    Коментиран от #8

  • 7 dizzle

    10 0 Отговор
    е за тва не си купувам бентли :D
  • 8 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Драйвър":

    Точно така колега! Колкото и да е богат човек, все пак трябва да си знае и сметката! Но то свръх богатите не са се мъчили да ги изкарат тези пари и затова ги хвърлят с лекота за такива надценени неща...
  • 9 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "YAMAHA":

    Евала за коментара, прав си, джипа е в долната статия, взимаш си Mercedes Galandewagen за 200 000 бона и хем ще имаш по-добро качество и проходимост, хем ще си платил 1/3-та от цената на Bentley-то!
  • 10 Кольо Камиона

    0 0 Отговор
    Кьопава сглобка? Пак добре че не е кьорава, ха-ха-ха