11 Декември, 2016 10:00 6 500 9

M-Sport представи Fiesta WRC

  • ford-
  • fiesta-
  • wrc

Следващата година настъпва нова ера в световния рали шампионат и Ford са готови да всъпят в нея с новата Fiasta създадена от M-Sport. С встъпването на модела по световните рали отсечки той натрупа солидни победи и титли във всичките класове - R1, R2, R5, S2000 и WRC, като само през тази година R5 е записала цели 159 победи.

Автомобилът е получил адски много новости, като разликите с предходния са огромни и близо 95 процента от него са създадени от бял лист. Това е последствие от огромните промени, които вече са позволени от FIA - по-широка стъпка, повече аеродинамични детайли, по-ниско тегло и повече мощност.

Fiesta WRC ще разполага с точно 380 конски сили и 450 нютонметра идващи от 1.6-литровия EcoBoost, като тя ще бъде контролирана от нова шестстепенна секвенциална скоростна кутия с многодисков съединител. Предпазната клетка на автомобила е изработена от стомана с кодово название T45, а и предпазните пяни във вратите са с увеличен обем - с повишената мощност е обърнато внимание и на сигурността. Откриването на шампионата ще се случи на 20 януари със старта на Рали Монте Карло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    0 2 Отговор
    Уникална!
    Гледайте бе фенчета на ваг!
    Имате ли гоуфче?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Ангел

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    Я кажи кой разбива всички тези рали боклуци и е №1 шампионат по рали Volkswagen POLO WRC !!!!
  • 3 Ангел

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    Ако си голям мераклия ела да те повоза в голфче та да си купиш и ти!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Корсов

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ангел":

    о ангелчо, кога навърши 16г. бе?
    Преди едно лято ли, преди 2 ли?
    Карай гоУф и слушай чаУга!
    СФири си с банаУна и не се обаждай!
    Знам те у Пеуник!
    Щи рабия гълабаУника!
  • 5 мъжкар

    1 1 Отговор
    Ега ти и отвратително грозното нещо!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Д-р Менгеле

    1 0 Отговор
    Добре представяте колата на М-Спорт, но да бяхте казали кой ще ги кара тези коли на старта в Монте Карло. Очертава се страхотен сезон след завръщането на Ситроен и Тойота. Жалко, че ВАГ се оттеглиха точно на прага на промените. Поне да бяха пуснали Шкода или Сеат да вземат щафетата. Дано и Хюндай да се представят на ниво и се възвърне интереса, а тогава ще се надяваме на включване от Субару и другите легендарни производители.
  • 9 врц

    1 1 Отговор
    Себастиан Ожие и ОТ Танак ще карат новта Фиеста, така че се очертава това да е новата кола победител.