27 Декември, 2016 05:30, обновена 27 Декември, 2016 13:04 21 361 39

Ето я емблемата на лимузината на Путин

  • путин-
  • лимузина-
  • aurus
Ето я емблемата на лимузината на Путин - 1

Централният научноизследователски автомобилен институт (НАМИ) разработи и представи няколко варианта за емблема на новата правителствена лимузина и за останалите автомобили от проекта "Кортеж".

Според информация на портала Русский автомобиль, който публикува изображенията, именно една от тези емблеми ще бъде монтирана на бъдещата президентска лимузина. По-рано от НАМИ регистрираха и име на автомобилите. Марката се нарича Aurus и идва от латинското Aurum - наименование на "злато" и от Русия.Ето я емблемата на лимузината на Путин

Първата част символизира величието, а втората го причислява към държавата. Специално за автомобилите от проекта "Кортеж" беше разработена нова модулна платформа, на която ще се правят, както президентската лимузина, така и минивана, седана и всъдехода.

Автомобилите вече преминаха успешно краштестове в Германия и в Русия, а през август на салона в Москва бе показан двигателят на президентската лимузина. Той е дванайсетцилиндров и разполага с четири турбокомпресора. Мощността му е 860 конски сили, а максималният въртящ момент - 1 470 Нм.

Автомобилите, без лимузината, ще са налични за руския политически елит още през следващата 2017 година, а през май 2018-а, по време на встъпването в длъжност на новия президент, ще бъде показана и лимузината.Ето я емблемата на лимузината на Путин


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    37 12 Отговор
    Руснаците никога не ги е бивало много в дизайна, инак са много добри инженери, просто не трябва да се опитват да имитират западни модели
  • 2 ДДд

    33 37 Отговор
    вече го виждам по парадите
    как слиза и псуваики
    продължва пеша
  • 3 Пианка

    10 9 Отговор
    Колко ще гори на 100 знае ли се ?

    Коментиран от #4, #9, #26

  • 4 Антон

    18 9 Отговор

    До коментар #3 от "Пианка":

    Кои го боли колко ще гори.Държавна работа,мангизи има и никога няма да свършат.Балъците работят като пчелички,а нали и трябва да има някои да им изхарче сухото.30-40 на сто устройва ли те.
  • 5 гощо

    15 18 Отговор
    СМЯХ В ЗАЛАТА!!!!!!
  • 6 Киро

    23 42 Отговор
    Този урод (лимузина) ще има техническата надеждност като на ТУ 154 и на онова умрело танкче, дето се развали насред площада!

    А иначе са турили кръст в емблемата, нищо, че таварищ Путю и компания преди 90-та година са гонили поповете и са затваряли църкви, то народа да не би да помни след толкова водка?!?

    Коментиран от #17, #20

  • 7 ФИЛЮ

    7 12 Отговор
    голями яйца
  • 8 Jack Bauer

    7 7 Отговор
    Това не е вярно, емблемата е червена петолъчка направена от 5 рубина със златен обков.
  • 9 Пеня

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пианка":

    А92 в Русия беше към 1 лев. Какво ги интересува колко ще гори?

    Коментиран от #10

  • 10 Фаг

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пеня":

    И това чудо ще се движи с А98 значи към 40 рубли... малко над лев за литър...
  • 11 Лупи

    33 15 Отговор
    Седнали мишки да църкат да коментират как се придвижва котката... каруца, танк ала бала глупости. По добре си подмийте точките да са готови за новите българи дето идват с корана в ръка.
    Путин и пияните руснаци ги оставете, тях няма никой да ги изнасилва поне не в обозримо бъдеще, и държавата им води собствена политика, и армията им армия, и космическа програма имат по-добре не ги коментирайте, а си гледайте кочината.
  • 12 Евлампи

    12 4 Отговор
    А бутилката с освежител за вани къде е?Не се вижда!
  • 13 ссс

    9 6 Отговор
    Какъв е този тевтонски райх тука ?
  • 14 Мършата

    14 12 Отговор
    На Кремльовския мракобес трябва да се сложи някаква много специфична емблема - петолъчка в центъра на която череп и кости и знак за радиация! Да символизира за създадената от злото джудже безкрайна бездна - черна и непрогледна в която се давят в детска кръв и майчини сълзи наивни русофилчета
  • 15 Ник

    31 14 Отговор
    Не знам да ли част от коментиращите ще осъзнаят, колко са нелепи думите им. Забравят един тънък момент, че колкото и да иронизират ние сме много, много по- зле от тях. - Те все пак правят неща, а ние?
    Какво твори нашето мило отечество? Освен да произвеждаме неграмотни, емигранти и нихилисти какво друго произвеждаме. Къде имаме опити да създадем каквото и да било, освен кражби?
    По- големият цирк, е че не сме мръднали и 1 см. от преди 1989год!
    Преди пак имаше и беше пълно с хора за които раболепието бе основна дейност и сега е същото!
    Тогава Съветското беше на мода! - Култура, техника, поведение, а всичко Западно беше прогнило...
    Сега нима е по- различно? Група малоумни дилетанти пеят старата песен към новият господар ...
    - Сега е модерен Санта Клаус ( Дет Мороз е в Изгнание)
    - Модерен е Синатра, Мадона и т.н., а преди Йосиф Копзон и Ала Погачова
    - Всички преди обичаха Дядя Лоня, сега Рейгън е Кумир
    Ден през ден гледам по телевизията идиоти софийски, които твърдят как са откърмени с американската култура още от времето на СОЦ.-а ...
    РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗА КАКВО ГОВОРЯ?
    Изглеждаме като проститутка, която демонстрира омраза към старият си сутеньор и безбрежна любов към новият такъв...
    -Не е смешно а е Жалко!
    А още по жалко, е че тук има цървули, които дори не осъзнават, че са въвлечени в една много стара, в която крайният губещ е проститутката
    И така драги младежи, неосъзнати глупаци мислете какви ги вършите. Не мерете "патките" на старите и новите с
  • 16 Киро

    12 20 Отговор
    Не говори глупости бе, чул недочул и повтаря мантрите, как сме били по-зле от тях!

    В България средната заплата е по-висока от Русия и това е факт!
    Айде сега ходи си плещи глупостите на сбирката на пенсионираните военни, там ще ти повярват.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 шруум гъбков

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    теб откъде те изтърваха не знам
  • 18 шруум гъбков

    15 7 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    паритет на покупателната способност- понятие което до голяма степен би ти изяснило ситуацията колко сме по-добре хахаххах... иначе е пределно ясно, че не разбираш нито от техника нито от икономика- един обикновен неграмотник
  • 19 шруум гъбков

    13 9 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    добре че е русия , поне плюенето по тази държава осмисля съществуването ти
  • 20 Ник

    19 9 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Как се определя потенциала на една страна? - Работната Заплата е относителен фактор, освен само в случаите когато покупателната способност с базата, в случая с нашата е една и съща. Но това е несъществено при определяне на потенциала!
    На преден план излизат ресурси, производствени мощности, Човешкият фактор, Потребление, БВП, Износ и влияние върху другите икономики. Понеже не претендирам за изчерпателност давам само някои насоки за да се изгради образ...
    Сега ми кажи какво имаме повече от тях и в кое сме по- добри?
    1- Ресурси? - Имаме ли повече от Руснаците?
    2- Предприятия? -Имаме ли повече от тях и в коя сфера? Машиностроене, Химия, Корабоплаване, Ремант, Енергетика и т.н.? Над 40% от фирмите в България са с 1 работник, а 85% от всички са с до 5 Работника персонал ! (Това е статистиката от преди 2 месеца)
    3- Човешкият Фактор? - А ми ние сме с най- застаряващото население. На това отгоре през последните 7 години статистиката казва, че всяко ново поколение е по- неграмотно от предходното! Колко инженери имаме ние и колко Руснаците? Кои имат повече възможности? - Те или ние и в коя сфера?
    4- Потребление- Вътрешното потребление е залог за растеж и създава условия да изнасяш твоят продукт навън...
    Само днес потреблението на Москва, на каквото се сетиш е по- голямо отколкото потребление на цялата ни клетата ни държава. Кой разполага с повече пари? - Те или ние? Какви пари изкарва днес един търговец в най- големият Български град спрямо един търговец в

    Коментиран от #22

  • 21 Володя Руснака

    11 11 Отговор
    При нас тази тема за емблемата на колата не ни вълнува. По важно за мен е от къде мога да си купя лосьон за вана че съм жаден
  • 22 Bobi

    10 16 Отговор

    До коментар #20 от "Ник":

    Ти що не ходиш там да си живееш , като толкова много ги харесваш и обичаш руснаците ? Остави ни нас клетниците тук и бЕгай !!!

    Коментиран от #28

  • 23 Т 34

    9 2 Отговор
    Руската лимузина ще е с двигател Porsche
    Моторът обаче ще се сглобява в Русия
    Германската марка Porsche официално бе избрана за доставчик на двигателите за новата лимузина на президента на Русия, която се разработва в рамките на проекта „Кортеж”, съобщава изданието Carexpo.
    Porsche ще прави моторитe за новата руска лимузина
    Първоначално се обмисляше разработката на моторите да бъде поверена на руски производител, но в крайна сметка е взето решение те да бъдат поръчани на немската компания. Тя на свой ред се задължава да предложи цяла гама агрегати – с 6, с 8 и с 12 цилиндъра, сочи информацията.

    Двигателите ще бъдат разработени от експертите на Porsche, но сглобяването и производството им ще се осъществява в Заволжския моторен завод, който принадлежи на компанията „Солерс”. Тя е един от участниците в проекта „Кортеж”.

    Любопитното е, че трансмисията на лимузината ще бъде разработена изцяло в Русия. След избора на Porsche за доставчик на двигателите работата по скоростната кутия ще стартира на практика от нулата.

    Представянето на готовите автомобили от проекта „Кортеж” е планирано за май 2018 г. Освен лимузина трябва да бъдат готови и още няколко модела, сред които стандартни леки коли, миниванове и всъдеходи.
  • 24 Госр

    8 8 Отговор
    Браво на Ник за компетентното и изчерпателно обяснение. Само се чудя, за какво си губиш времето да обясняваш на тъпанари като тези - единият търсел "лосьон", другият нарекъл сам себе си "мърша"?? Всъщност, оказва се, че той по този начин се ласкае, защото ако трябваше друг да му избира име, със сигурност щеше да е по-мерзко!
  • 25 По точно казано

    8 7 Отговор
    Каквато емблемата такъв и куртежа
  • 26 Ivan S

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пианка":

    100 на 100 се знае :)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ник

    9 5 Отговор

    До коментар #22 от "Bobi":

    Толкова си глупав, че дори не разбираш за какво говоря. Я вземи опитай пак да прочетеш, може пък и да ти просветне.
    Но виж... - Ако си някой цървул , който едвам е завършил средното си образование. Ако си някой 25-6 годишен недорасляк... Няма какво да говорим! Между нас има поне 1 вагон с книги разлика
  • 29 AMG

    8 0 Отговор
    Е.ати колко глупости написахте...
  • 30 Баси умрялата държава

    9 19 Отговор
    Тоя ковчег ще се задвижва с лусионче за вана и ще лети като ТУ-154... и ПУТЮ иска да прилича на Американските си колеги но няма как да стане! Държавата загнива бавно и сигурно. Гадното джудже, скоро ще напусне кабинета си с краката напред!
  • 31 Минчо

    9 18 Отговор
    Жалки напъни да се изкара една кочина велика държава!
  • 32 за съжаление

    5 3 Отговор
    Тя нашата държава щот не загива и затова дайте да се правим, че сме си добре.
  • 33 Рихтер

    3 2 Отговор
    Харесва ми .Ще си я татуирам на рамото.
  • 34 БББ

    5 2 Отговор
    Прилича на катафалка
  • 35 КУРСК

    4 4 Отговор
    Велика сила но упоен от спирт ум. Даже и емблемата е чопната от райха.
  • 36 мъжкар

    8 5 Отговор
    Видях доста мнения тук и това все повече затвърждава моето убеждение защо сме на тоя хал.Емблемата си е емблема дали я харесвате или не тя е одобрена със закон и ще краси автомобилите на президента.Но съдейки по мненията на някои хора ще ви кажа каква е ВАШАТА ЕМБЛЕМА господа.Вашата емблема се ограничава до татуси бръснати тикви лишени от всякакво съдържание и култ към чуждото.Това показва явно изградения у вас манталитет да си продавате задните части.И благодарение на вашия страхотен "потенциал" който притежавате България е на последно място по всичко в Европа защото вие ГОСПОДА не сте направили нищо и няма и да направите.Прекарах известно време в Москва и мога да ви кажа че това е супер съвременен град напълно конкурентен и съизмерим на най-големите столици по света.Така че не знам за каква изостаналост говорите но това показва колко сте некомпетентни.
  • 37 Димитри Макариченко

    5 6 Отговор
    Да бе, и аз прекарах известен период от време в София, всичко изглежда ОК... но в малките градове и селата, хората няма какво да ядат и живеят със 120лв. на месец. В Русия положението е още по -зле, там хората които не живеят в столицата и още 1- 2 града са обречени на глад и мизерия, мрът като мухи!
  • 38 мъжкар

    6 2 Отговор
    Прав си Димитри навсякъде има бедни и богати но темата не беше точно такава.Все пак какво трябва да се нпарви в случая Русия да се предаде на Америка и тъпите и нагли янки да вземат властта там може би?Ав САЩ тази толкова прехвалена страна да не би да няма беднюги?Там мога да ти кажа че е пълен ужас.По телевизията се показва само лъскавата част но там има и друга страна на монетата.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.