Last news in Fakti

29 Декември, 2016 11:03 16 046 33

Най-популярните автомобилни марки в САЩ според Google

  • сащ-
  • google-
  • автомобилни марки-
  • honda
Най-популярните автомобилни марки в САЩ според Google - 1

Компанията Google публикува едно интересно изследване, показващо кои са най-популярните автомобилни марки в САЩ. Класацията е направена на база търсенията в Google за отминаващата 2016 година.

Сравнена с класацията от 2015-а, тазгодишната е доста различна. Така например седем марки Chevrolet, Dodge, General Motors, Lexus, Mazda, Volkswagen и Porsche не попадат в новото издание.

От останалите три Tesla се мести от последната десета позиция на трета, а Honda оглавява тазгодишната класация, при положение, че през 2015-а заемаше третото място. Mercedes-Benz пък се мести от четвърта на втора позиция.

Така новата челна тройка е Honda, Mercedes-Benz и Tesla, а ето кои са новите участници в класацията на Google за най-популярните автомобилни марки в САЩ. Впечатление прави отсъствието в две поредни години на BMW.

1 Honda
2 Mercedes-Benz
3 Tesla
4 Lamborghini
5 Volvo
6 Ford
7 Jaguar
8 Bentley
9 Maserati
10 Rolls-Royce

През миналата 2015-а първото място беше за Chevrolet, а през 2014-а най-много търсения в Google е отчела марката Ford. През 2014-а в списъка попада само един европейски производител (BMW), а сега са седем, но баварците отсъстват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    16 18 Отговор
    Търсенията в Google не са критерии - може да се търсят и резервни части за съответните марки
  • 2 лисан

    16 6 Отговор
    зависта е страшно нещо бемвисче
  • 3 Киро

    22 7 Отговор
    Ауу, фенчетата на ВАГ-.на групата и на беемве режат вени!

    Тъкмо се бяха зарадвали, че снега се стопи и то кво стана?!?

    Че и американците не ги щат, накъде отива тоя свят, а? :)))

    Коментиран от #22, #24, #25

  • 4 Хохо

    10 5 Отговор
    Понеже преди месец си купих Хонда сега самочувствието трябва да ме удря в носът сигурно. Само да подчертая за някой индивиди че е доста смешно да казваш че хората нямат пари да си купиш определена марка (да не я споменавам) за това я плюят. Аз пари имам ама желание нямам.
  • 5 paz

    6 6 Отговор
    Това може би е поради големия шум който се вдигна около новата генерация на Хонда, новите двигатели, хеч вариант - най-после за USA. Не на последното място множеството фабрични дефекти около пускането на новия Civic - проблем със сегментите на буталата, проблеми с мултимедийната система и др.

    Коментиран от #10

  • 6 Тойота

    11 9 Отговор
    НЕ РОБУВАМ НА МАРКИ ОЩЕ ПО-МАЛКО НА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ИМИДЖ ,РЕКЛАМИ И РАЗНИ ПЛАТЕНИ "РЕВЮТА".ПРЕДИ 20-30 ГОДИНИ ГЕРМАНСКИТЕ КОЛИ СА БИЛИ НАЙ-ДОБРИ,НО СЕГА ТОЙОТА И ХОНДА СА НАЙ-Добре

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тойота":

    Само да те поправя, че няма най-добра кола. Всяка си има плюсове и минуси. Например Мерцедес може да са качествени, но са скъпи и не са по джоба на средностатистическия купувач. При БМВ не всички каращи тази марка са идиоти и бързаци, но е предпочитана от такива същества. За Рено, Пежо - френски са, имат си особенности, но са евтини и достъпни, за парите си струват. Японските - здрави са, но пък азиатския дизайн не е за всеки.
  • 8 AJStyles

    7 8 Отговор
    е много ясно,че японско.Там хората мислят и са грамотни.Европейците тук си карат еднодневките и това е.
  • 9 Да го тура на Катъра

    9 0 Отговор
    Еййй къде е Кобилкина да коментира?
    Неговата любима марка е низвергната, от братята му американци :-))

    Коментиран от #11

  • 10 Bayerische Money Waster

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "paz":

    Ако се гледаше медиен шум и дефекти БМВ трябваше да е на първо място.

    Коментиран от #12

  • 11 ха ха ха

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да го тура на Катъра":

    Кобилкина ближе рани че пожарникаря заминава и ще спре краденето за герберасти.Кобилкин ще трябва да сменя пола пардон партията.

    Коментиран от #16

  • 12 paz

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Bayerische Money Waster":

    В USA BMW е доста далеч от популярността на Honda. Коментара ми се базира на това, че карам амерканска Honda Civic и съм фен на американското подразделение.

    От седма до десета генерация Хонда се дънят жестоко, за съжаление.

    - 7-ма генерация - проблеми с автоматична скоростна кутия - масов;
    - 8-ма генерация - голям процент от R18A1 моторите пукат short block, поради пореста отливка. От 2006 до 2007г. Цената на ремонта в най-добрия случай е около 4000 долара; От 06' до '08 колата има и много други дребни, но досадни проблеми като - некачествена боя и защита от корозия, недобре сметната спирачна система (честа смяна на дискове и накладки), проблеми със сходимостта, проблеми със скърцания в интериори и шибидаха, проблеми със ръчните скоростни кутии, проблеми с тампони на мотора и др.
    - 10-та генрация - описаните по-горе от мен проблеми. Най-масов е проблема с мултимедийната система и проблема със сегменти на буталата при 2.0 мотора.

    Качеството е много занижено.

    Коментиран от #14, #23, #33

  • 13 Васил Кунчев

    10 5 Отговор
    .аси хората. От търсене на някаква дума в Гугъл, отсъдиха кое става и кое не става. Ролса, Бентлито и Ламбо взети заедно са продали 5-10 хиляди бройки за тази година. Това нищо не означава. Кой е продал повече коли, това е истината. Те и Макдоналдс много го търсят в Гугъл, но освен да си нахраня прасето в кочината, за друго не стават тея боклуци.
  • 14 Bayerische Money Waster

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "paz":

    Всички фирми имат проблемни серии ако това беше критерий щеше да има доста други пред Хонда,Мерцедес и Тесла в тази класация.
    Явно не това е бил критерият на Гугъл.
  • 15 спецялно за смешниците

    7 6 Отговор
    Да са живи и здрави и да си карат хондите!!!
  • 16 onq s konq

    6 19 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха ха":

    Първо да ти кажа Бойко ще си остане на власт и второ ТОВА Е ПЛАТЕНА СТАТИЯ ОТ ЯПОНЦИТЕ !!! НИКОЯ ЯПОНСКА КАРУЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕРИ С БМВ !!!

    Коментиран от #17, #20, #26

  • 17 teo

    10 7 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    неси познал..брато.....Японското е номер 1...немския варел не може да си и помисли да се доближи до качеството на японските коли...карай японска кола..и после сам ще дадеш немския кош на вторични..:)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 made in Europe

    3 7 Отговор
    само Germany другото е екзотика.
  • 20 Факти

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Пожарната се издъни и следващите избори ще е още надолу.
    А БМВ е много зле с качеството и само лъскава опаковка за наивници.
    Като махнеш капаците на коня ще ги видиш тези неща.
  • 21 jambazina

    2 0 Отговор
    Бащата е на второ място, нормално е да е на първо, ако хората имаха повече пари щеше да бъде. Слабо е американското присъствие в тоя топ 10
  • 22 Японска ръжда

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Lamborghini и Bentley какви са бе VAG group.
    Тези с хондата са търсели ръждопреобразувател хахахах.
  • 23 Аман

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "paz":

    Човече,защо пишеш глупости и заблуждаваш хората.Сигурен съм,че не си се качвал на хонда.Ти тази марка е изкара голям боклук а?Ръжди,двигатели,скорости,музика,тампони и.т.н.Да,ще се прицакват автоматиците, защото има масло вътре,ако не знаеш и се сменя,с оргинално което е 45 кинта литъра.Това за двигателите е пълна глупост,а за корозията още по-голяма.Хонда дават гаранция против корозия 12 години.Искаш ли да спечелиш 10 бона.Аз ще дойда където кажеш и ще нося 10бона,ако ти ми намериш някъде ръжда дори и по болт ще ди дам парите с кеф но ако не ти ще ми броиш 5 бона.Става ли.Колата е сивик 8 генерация хеч 2007г. На 130хил.км.Ако си се возил в няква която са разглобявали 15 пъти таблото за монтиране на цинганийки може и да скърца таблото.Един от минусите и е че качеството на звукът не е добър.Но доста хора няма да го забележат.Друг минус е парното бавно загрява на къси разстояния.Боята била некачествена,ти кво'искаш с боя от 5000$ ли да ти е боядисват.Като е боклук за теб тази марка, подминаваш и отиваш,някъде другаде производители бол.Можеш да си купиш алфа с хубава боя,и се жениш за нея до края на живота ти.
  • 24 Японеца

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    И к'во стана бе,Киртаки като падна сняг?Не знаеш ли,че БМВ обича снега или се правиш на остроумен с изтъркания лаф?
    Знаеш ли колко сняг има да пада още?
  • 25 Японеца

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    И американците не ги щат,щото не могат да ги карат
  • 26 Аман

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Замълчи,че от БМВ ще дойдат да те очистя.От както пишеш продажбите са спаднали на БМВ с 30% варел е БМВ с дизайн които не е променян от 20г.Дори и Мерцедес започнаха да правят по-футористичен дизайн.Бмв Абсолютно безличен автомобил скучен правещ глупави да изглеждат тарикати и голЯМи играчи.Бмв нужник.
  • 27 Plovdiv

    0 3 Отговор
    Въпросът е кой е реализирал най-големи печалби за фиксиран период от време. Това е важното, както във футбола - значение има единствено крайният резултат. Иначе коя марка колко лайкове събрала, по коя колко хора точели зъби е без значение.

    Коментиран от #28

  • 28 Value

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Plovdiv":

    Ако си акционер е важна печалбата но за редович клиент е важно максимално добра кола за парите които плаща.

    Коментиран от #31

  • 29 Honda

    0 0 Отговор
    Karam civic ot veche nqkolko godinki, kolicata e super ,purgava, ikonomichna, dori uchudvash golqm bagajnik za klasa si.Mnogo e nadejdna.Edinsven minus moga da kaja che vozi malko po tvurdo no i na men kriteriq mi e zavishen zashtoto predi tova sum karal vse po golemi koli
  • 30 като гост

    1 1 Отговор
    Карам хюндай , 110 хил. Км. Само консумативи съм сменял и колата е на газ 😀😀😀
  • 31 Plovdiv

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Value":

    Че точно същите тези хора плащат парите, щом си заслужава, ги дават. А щом продаваш, значи си произвел хубав автомобил. И печелиш.

    Коментиран от #32

  • 32 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Plovdiv":

    Като гледам статистиката тези които са в челото тук са продали и най много през годината.
  • 33 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "paz":

    Приятелю, не знам за разлики в качеството на европейски и американските модели Хонда, но близо 5год съм с 7 ген. Сивик точно автоматик -115 к.с. и не споделям мнението от практиката си. В Бултрако също не знаят за проблеми със скоростната кутия, напротив не са правили такава в сервизът им в Пловдив, понеже от там си купувам маслото. Да кажеш, че кормилната рейка се разтропва след 30-40 хил. км. е ок, но за наличие на "детски болести" в авт. скоростна кутия, няма как да се съглася. След 64 х.км. - близо 4год. каране, смених тампони на стабилизиращата щанга, диодната плочка за зареждане на акумулатора, тампон на носача и един болт на накладките, че същите тропаха на паваж и подмяна на един комплект от 100лв. за кормилната рейка. Смея да твърдя, че съм доволен от колата, винаги е палила като часовник, вървежът, както и разхода и е доста приличен. Жена ми има Джаз от близо 2 год. и освен за обслужване, други нередности не са констатирали механиците. Има една приказка, че всички коли са хубави, когато се подържат качествено, аз с моята, компромиси в това отношение не съм правил!