25 Януари, 2017 12:55 6 893 5

ТТ данни за най-бързия сериен Ford

  • ford-
  • gt-
  • tt данни
ТТ данни за най-бързия сериен Ford - 1

Ford най-после огласи подробни ТТ данни за своя нов суперкар. Става дума за спортното купе GT, което е оборудвано с 3.5-литров V-образен шестцилиндров двигател. Мощността на този агрегат е 655 конски сили, а максималният въртящ момент е равен на 745 Нм.

Теглото на Ford GT пък е само 1 360 килограма, което предвид характеристиките на двигателя, прави динамиката изключителна. Всичко това превръща новото GT в най-бързия Ford и въобще в най-бързия сериен автомобил на американски автопроизводител.ТТ данни за най-бързия сериен Ford

Максималната скорост на Ford GT е 347 км/ч, а от компанията разпространиха данни и за един друг рекорд на този автомобил. Става дума за изминаването на една обиколка на пистата Calabogie Motorsports Park, състояща се от 20 завоя. Там новото GT върти обиколка от 5.05 км за 2.98 минути.

Постижението е по-бързо от това на суперкари като McLaren 675LT и Ferrari 458 Speciale. От Ford обявиха и, че управляващата електроника на GT има пет режима на работа - стандартен, спортен, пистов, за движение по мокър път и за достигане на максимална скорост.ТТ данни за най-бързия сериен Ford

В последния режим се активират пистовите настройки на окачването, а настройките на активните аеродинамични елементи се изменят така, че да снижат максимално челното съпротивление. От компанията предвиждат производството на GT да продължи четири години.

Явно новия GT ще пожъне сериозен успех, имайки предвид, че за първата партида от 500 автомобила, компанията е получила 6506 заявки за закупуване на нов Ford GT. Общо предвидените автомобили са 1000 на брой и по план ще се правят в заводите на канадската компания Multimatic Motorsport.ТТ данни за най-бързия сериен Ford


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    9 2 Отговор
    Bravo на Форд!
    Ред е на немските "суперкари", да видим какво ще изкарат?
  • 2 ссс

    11 0 Отговор
    Сега Джереми Кларксон няма да може да заспи, докато ни си го купи !
  • 3 Трифонов

    8 0 Отговор
    Страхотен е Форда! Въпреки че за нашата селска сържава F150 Raptor е значително по-практичният избор!
  • 4 abv

    2 1 Отговор
    Справка за всички плюещи форд. Най вече за ваг.ните.
  • 5 pain

    0 3 Отговор
    Като изключим Лаферари, Вейрон, Чирон, Сесто Елементо и още някой друг модел, масово ламбота, фордове, хонди и всякакви такива "суперкари" въобще не са супер.
    V6 3.5 литра... 600 коня, че то на един малоумен фиат купе 5 цилиндъра като вкараш 10-15хилки в него, да се подкове, читаво турбо, окачване и дреболии и отива на 500 коня.