Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 10:35 6 259 6

500 хибридни коня за новия Nissan Z

  • nissan-
  • z-
  • infiniti-
  • q60

Nissan се кани представи новото издание на култовата серия Z в края на годината. Моделът е най-популярен в Щатите и интересът на тамошните автомобилни медии към темата е обясним. Списание Car & Driver дори публикува фоторобот на следващото купе, както и някои интересни данни "от кухнята".

Според американците новият Z ще получи шаси и двигатели от Infiniti Q60. Това означава, че моторът ще бъде 3.0-литров V6 с два турбокомпресора и мощност от 300 до 400 к.с. В Nissan планират и хибридна версия с подпомагащ електромотор, която ще разполага с поне 500 коня.

Задвижващи колела ще продължат да бъдат само задните, за да не се навлиза в територията на GT-R, но механичните скоростни кутии остават в миналото. Любителите на ръчно превключване ще трябва да се задоволят само с планките зад волана.

Официалната премиера на новия Z е насрочена на Токийския автосалон през октомври. Серийната версия се очаква догодина, а продажбите трябва да започнат не по-късно от началото на 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 24 Отговор
    Исключително грозна кола!И тя като всичките им модели!Направили са я да задно за да се доближат до беенве но това просто е смешно!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 The real BMW

    3 9 Отговор
    Гти-ер-а си е единственото най-хубаво на Нисан
  • 3 корсаков

    11 1 Отговор
    Тия бенвисти се омазаха веднага!
    Техните кочини м, не мога да стигнат 500к.с. с три турбини, та ще закачат четвърта, умните немски каскадни мислители!
  • 4 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Страхотен автомобил - Браво на японските технологии !!!
  • 5 Сноудън

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Вие слепи ли сте, неграмотни или и двете едномременно!

    Да виждаш някъде буквата "н" - BMW, ако искаш да го преведеш на БГ трябва поне да напишеш Бе Ем Ве!
    Като карцар ти е позволено и "пеенфе" да го преведеш!

    Коментиран от #6

  • 6 Чичу Ади

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сноудън":

    Абе нали е позволено на карцар (който и да е той) да го "преведе" пеенфе, а за една буква обръщаш голямо внимание на граматиката. Ти превод знаеш ли какво е? Обясни ми как се превеждат инициали? Я вместо да се хвалиш, че си изкарал 3= на класното по Литература, вземи си погледни в портмонето и си отговори защо е празно!