Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 13:24 30 610 45

Какво се случва след удар с УАЗ-ка (ВИДЕО)

  • уаз-
  • патриот-
  • краш тест
Какво се случва след удар с УАЗ-ка (ВИДЕО) - 1

Обновената версия на уляновския всъдеход УАЗ Патриот беше подложена на краш тестове по методиката на ARCAP, включваща два независими краш теста и един заводски. Руската методика ARCAP е по подобие на тази на EuroNCAP и се състои във фронтален удар на автомобила със скорост от 64 км/ч. в деформируема алуминиева бариера, имитираща предница на друг автомобил.

Още нещо любопитно е, че ударът не е изцяло фронтален, а е с 40% припокриване, като по този начин се симулира най-честия пътен инцидент. Обновената версия на УАЗ Патриот разполага със съществено доработена конструкция, но въпреки това не показа добри резултати. От завода очакваха над 10 звезди от 16 възможни, но резултатите отчетоха едва 4.4 пункта. От компанията производител искаха да анулират резултатите, защото според тях те са некоректни, заради по-високото разположение на алуминиевата бариера. От Авторевю заявиха, че по този начин симулират удар с друг всъдеход, но все пак проведоха и втори краш тест. При него бариерата беше свалена по стандартите на EuroNCAP и след второто стълкновение на УАЗ-ката бяха присъдени 5.3 точки, което отново не е висок резултат. Заводският тест, който от компанията направиха на УАЗ Патриот беше с автомобил с 16-цолови гуми, докато автомобилите от краштестовете на Авторевю са с колела с размер 18 цола. Именно това била причината за слабия резултат според специалистите от завода. Заводският тест отчете 11 точки от 16 възможни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    51 8 Отговор
    Ми гола-вода е. Това е кола само за планината и пресечена местност, нищо, че е с по-модерен дизайн.

    Коментиран от #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ссс

    35 16 Отговор
    Добре, че поне купето не се отдели от рамата но така или иначе си е жива капсула на смърта. А на втория тест, кой му е дал 11 точки, че той почти не се отличава от първия ?!

    Коментиран от #5

  • 4 Ал Купоне

    43 14 Отговор
    На първия опит бариерата била високо и на втория я свалили по ниско.
    Като че ли на пътя някой ще му предоставя избор ! Каква бариера избирате господине , по висока или по ниска ?
  • 5 незнайко

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Те нямат рама. Самоносеща е конструкцията.

    Коментиран от #6

  • 6 ссс

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Незнайко имаш интернет, като не знаеш проверявай преди да напишеш нещою http://prohodimets.ru/kuzov/rama-uaz-patriot.html
  • 7 Реалист

    30 9 Отговор
    Най-добре да го карат с 12 цола гуми. Или само по джанти. Тъпаци, теста им виновен.
  • 8 Павел

    31 11 Отговор
    Къде е "Оня с коня"???? Липсва ми неговият коментар... Сега сигурно седи изплезил език от щастие, след като еп рочел статията, пие чаша Бърбън или Уиски и примлясква щастливо? Не зная дали е добър УАЗ-а, но за калотиите на коларски път става. Във всеки случай е по-добър от всяка лимузина или дори повечето миниванове за тази цел. Е, може да не е супер надежден, но пък е по-добре от пеш или с катър и каруца. Ако ми падне няма да се откажа да го карам. Но париците не стигат. Във всекис лучай на кал ще е много по-добър отколкото на шосе. Това е здрава мужишка изработка, предназначена за калта, не за високите скорости по аутобаните, на Джермани, където безспорно БМВ Мерчо и Кайен са сред лидерите. Те са и отлични СУВове, но са твърде скъпички... Това е груба яка техника за бачкане, не за любовни авантюри...
  • 9 Ник

    40 13 Отговор
    Лоша или не, ние и това не произвеждаме!
    Жалка картинка сме. -Само коментираме изделията на другите, без да си даваме сметка, че ние и на това сме неспособни...
    Ние сме абсолютна бананова република с тази разлика, че си купуваме бананите

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    18 34 Отговор

    До коментар #9 от "Ник":

    Не сме бананова република,а държава с ОТЛИЧНО РАЗВИТО С.СТОПАНСТВО И ТУРИЗЪМ!И изобщо не е необходимо да откриваме топлата вода,след като други вече са я открили.Затова и народът е казал-ако нещо не го можеш,просто не се захващай!Но да произвеждаш недодялани изделия без всякакъв потребителски интерес...?!Аман от "пенкелери" и "дялани камъни" от социалистическо,дето можеха всичко,пък всъщност -нищо.А колкото до бананите-след като си ги купуваме,значи имаме пари...от други дейности.

    Коментиран от #12

  • 11 Mercedes-Benz

    14 13 Отговор
    Хотели как лучше а получилось как всегда!

    Коментиран от #13

  • 12 бай Иван

    17 17 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    отлично развито селско стопанство?
    спри наркотиците.
    И от туризма има какво още да се иска.

    И кое му е недодяланото?
    Да си карал някога такъв джип?
    На един краш-тест се провалил, голям прас.
    Дали ще се забиеш със 100км/ч в стена с това или с нещо друго ще е все тая.

    Коментиран от #14

  • 13 кроко

    13 11 Отговор

    До коментар #11 от "Mercedes-Benz":

    Ти, освен от пластмасите и лепилата на Нивата, и от тези на Уазката ли си се натровил и пострадал? Я бягай на ТЕЛК за инвалидна пенсия! Толкова м...ли смучат пари от държавата за щяло и нещяло, ти с кво си по-различен от тях, та да не взимаш инвалидна пенсия?!

    Коментиран от #17

  • 14 onq s konq

    18 14 Отговор

    До коментар #12 от "бай Иван":

    Вместо да ми дрънкаш простотии за наркотици,потърси в нета КОЛКО МИЛИОНА ТОНА пщеница,царевица и слънчоглед изнася България и ...ще ти падне шапката.А това че доматите ти на село ги е поразил "гръцкия молец" ,си е твой проблем!Верно че не съм карал такъв"джип" и едва ли ще карам,но пък ми е спокойно че и ти не си карал "Хамър",няма и да караш.Еса очаквам да направиш сравнение между двете МПС-то,но преди това...трябва да намериш база за това:)

    Коментиран от #16

  • 15 Петър Пеловски

    31 7 Отговор
    Хора, никой от вас ли не мисли логично - много ясно, че уазката няма да е сигурна колкото една x5 ml rover или каквото друго от клас suv се сетите, ама ще ви издам една таина - струва една мнооого малка част от парите им. You get what you pay for. Освен това машинката със убеденост ще се справа перфектно със лоши терени и частите ще бъдат плод и зеленчук. Така че спрямо парите и предназначението и е перфектна, и не е по лоша от един defender примерно, дето е 2 пъти по-скъп.
  • 16 кроко

    25 15 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Вярно е конь, изнсяме, само че умните страни изнасят не суровини, а преработени продукти, с добавена стойност, защото така повече пари остават в производителя, респективно, в държавата, в която работи. Ти да си видял някой да внася качествени суровини в България? Внася се само кръв, палмово масло и други боклуци за направата на "колбаси" и "сирена". И причината е че пазара ни е беден.

    А при комунягите, колкото и да ги плюеш, се е изнасяло само готови продукти. Затова ги е имало тези заводи. Аз миналия ден го писах на един тъп трол и ще го напиша пак и на теб. Схемата е следната: заводи за торове и земеделска техника> механизирано и добре развито земеделие> заводи от хранителновкусовата пром. за преработка на зем. продукти> лека промишленост: производство на машини за хран.вк. пром. вкл. и за износ за други държави> покрай тези машини се развиват и други неща, като електрониката, защото в хранителновкус. пром. винаги всичко е на най-високо ниво.
    Колокото и да си ограничен няма как да не забележиш че с умишленото унищожаване на селското стопанство в началото на 90-те, се унищожиха още 3-4 отрасъла от икономиката и сума ти хора си загубиха работата в областта, в която са се развивали!

    Коментиран от #20, #30, #31

  • 17 Mercedes-Benz

    25 25 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    УаЗ и всички съветски кенефи са много далече от автомобил, само ментални инвалиди като теб не могат да го разберат!

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 onq s konq

    17 16 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Ще бъда честен и ще ти кажа,че нямам нищо против крокитата,но крокодилщината им ме вбесява!Защо започваш с обвиненията към малка България за "неумност" че изнася суровини,а не с голяма Русия която прави същото но 100-кратно повече?Ама няма и думичка от теб по въпроса!Изнасяли сме суровини...ами БЕЗ ТЯХ?Ще ти обясня и защо при "умните" според теб комуняги се е изнасяла готова преработена продукция:ЗАЩОТО НЯМАШЕ КОНКУРЕНЦИЯ В ЦЕЛИЯ СОЦ ЛАГЕР!Защото СИВ разпределяше квоти на пр-во и нареждаше:"Ти произвеждаш това и го продаваш на "оня",като задължително купуваш пък от него каквото ти трябва,ЗАЩОТО ТОЙ ЗА ТЕБ ГО ПРАВИ!И ако кривнеш от наставленията-м..ка ти!"И всичко това ставаше в една огромна клетка обградена от желязна завеса,където всъщност нямаше свободна търговия с конкуренция,а първобитно РАЗМЕННО СТОПАНСТВО!И не се е унищожило с.стопанство и много хора затова да са останали без работа,а навлезе свръхтехнологична селскостопанска техника ОТ ЗАПАД,която измести руските комбайни "Дон",а с тях-и хората с мотиките.Ама ако нямаш път към селата,то поне погледни когато протестират зърнопроизводителите с какви трактори го правят,дето някои даже са мечта и за западните им колеги!

    Коментиран от #24, #41

  • 21 681 БЪЛГАРИЯ

    15 13 Отговор
    Руска работа като циганска каруца са го направили .
  • 22 Някой си

    12 13 Отговор

    До коментар #17 от "Mercedes-Benz":

    я разясни по какви критерии оценяваш ти кое е автомобил и кое не е.
    или се правиш на тарикат за да избиваш комплекси щото караш немски кенеф 10та употреба.
  • 23 мъжкар

    8 13 Отговор
    11 ОТ 16 ВЪЗМОЖНИ ТОЧКИ ПОНЕ СПОРЕД МЕН НЕ Е НИКАК СЛАБ РЕЗУЛТАТ.Но тия тестове са ала бала истината е че те се правят при 60 км в час а тука присъстващите и всички останали надали шофират с тая скорост.В повечето случай се настъпва със 100 и нагоре.При 100 км ако ще и с мерцедес СЛ да си ще се размажеш като лайно в насрещно идващата кола или каквото и да е.
  • 24 оня с магарето

    6 11 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    млък бе !!
  • 25 山АГОЗЕМИ 中УСТАТА

    8 2 Отговор
    Очен хорошая машина. Дешёвая
  • 26 Как да не е слаб

    7 7 Отговор
    Не виж ли как се сгъна А-колоната на тоя кенеф. Това може да е било допустимо, ама преди 30г.

    Коментиран от #27

  • 27 User

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Как да не е слаб":

    колко се е огънало? 3см?5см? Абсолютно нормално е. Толкова малко не означава нищо.
  • 28 БАЙ ГАН4О

    10 4 Отговор
    Първо УАЗа си е супер ама гроздето е кисело ,второ сега няма селско стопанство,който не вярва да обиколи селата,и трето интересно ми е оня с коня на колко години е и какво работи,освен троленето разбира се.
  • 29 Гост

    4 11 Отговор
    Поредната руска кочина.
  • 30 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Някои процеси са си съвсем естествени. Не можеш да произвеждаш домати, при положение, че в Турция ги гледат около Анталия и площите са им колкото голяма част от България. В Анталия климата е друг. Там пък зърно и слънчоглед не произвеждат толкова. Пак заради климата, ама доматите им са много много по-рентабилни.
    В Индия например реколтата от краставички се бере над 15 пъти, тук 3, 4. Ще ти докарам по-евтини кисели краставички от Индия, отколкото ти можеш да произведеш с платен транспорт, мита и всички такси.
    Преди 89-та пазара беше затворен и беше друго. Ама освен всичко, затворения пазар те лишава и от възможности за износ.
    България е на първо място в света по износ на лавандулово масло, скоро и други маслодайни култури ще почнат да се изнасят повече. Не е само лавандула и роза. Заражда се индустрия. В топ 5 в света сме по износ на жито. Царевица и слънчоглед също доста изнасяме, нищо, че сме една педя държава.
    В момента в България има 100 завода за производство на автомобилни компоненти, немалка част от тях и високотехнологични. Преди 89-та мисля, че не произвеждахме толкова. Цели автомобили няма много смисъл да произвеждаме. За сега.
    Освен това, имай предвид, че ние нямаме ресурсите на Русия. В немалка част от Русия живеят по-зле, отколкото в България. Въпреки, че са най-богатата държава в света.

    Коментиран от #40

  • 31 ссс

    5 8 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Алооу кроки, гледам нещо кончето те е затапил яко и по блестящ начин е отговорил на тъпият ти коментар ! Но ти в такива случаи, използваш номера на местната русофилня, подвиваш опашката и изчезваш яко дим, ставаш глух и ням.
  • 32 клйг;кл

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Миро":

    не знаете ли какво се случва?
    обяснявам
    маистори магазини
    заварчици части 2 употреба
    глоби полиция
    болници застрахователи
    има ли въпроси?
    (важи за всяка кола)
  • 33 Самагончик

    1 4 Отговор
    -Бавна и мъчителна смърт и то самотвержена в имени вожд угур със дръпнати оченца лилипуткина!!!
  • 34 КАЛОЯНОВ

    1 6 Отговор
    Пише че е с 64 км тоест катастрофа в градски условия смятам че с над 120 половината коля няма да я има за това не мисля че е много безопасна

    Коментиран от #35

  • 35 Траянофф

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "КАЛОЯНОВ":

    -Тук се продава една купи си я и ще разбереш що за офроуд е уазката...?!

    Коментиран от #36

  • 36 КАЛОЯНОВ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Траянофф":

    е то и аз имам сузуки самурай ама я карам не само за лов и офф роуд а и наблягам и на градско защото с тези дупки и ужас е по евтина за подръжка от някои немски коли

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Траянофф

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "КАЛОЯНОВ":

    е те ти си пич смени го със сузуки джимни и ще си рахат за цял живот....
  • 38 въпрос

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "КАЛОЯНОВ":

    И какво, мислиш си че Саморая е с повече звезди от Уазката?
  • 39 Зенон

    0 1 Отговор
    Пожелавам успех на колата!По ефтина,здрава,всеки влак си има.....На руските тестове вяра нямам,по документи вичко е най,на практика???И ми омръзна да гледам все прототипи!От много години все нещо ново,уникално,производство никакво!
  • 40 Сибирь

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    В това което се случва в България няма нищо естествено! Домати казваш ? Я кажи защо всеки търси на пазарът български домати,а бяга като от огън от турските? Май освен количество има и качество?! Да не говорим за унищоженото напояване,разделянето на земята противоградните системи и т.н.т. Или това не се отразява на рентабилността? Отделно и унищожената преработвателна индустрия. България беше един от най-големите износители на селскостопанска продукция в Европа. Вина,месо, плодове и зеленчуци. И не само в СИВ. Например българските вина бяха втори по продажби във Великобритания. СИгурно защото пазарът беше затворен?
    България е била винаги водеща по производство на етерични масла,такава индустрия има над 150 г. Ама по Живково време беше и един от лидерите в производство на козметика.
    А зърни изнасяме ,защото е силно субсидирано, огромната част от земята вече е изкупена от мафиоти и производството му е с най-малко труд и разходи. Между другото знаеш ли кой е №1 на тоя пазар :)
    И в тия 100 завода няма толкова високи технологии,колкото имаше на пример в двете ЗЗУ-та в Пловдив и Стара Загора! И научи какво е произвеждала България преди 30 години. Сегашното производство са само трохи ! Навремето един западняк го каза на чехите "Едно работно место тук,едно работно место по-малко при нас !"
  • 41 Сибирь

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Оня с крантата, я виж какво и къде е изнасяла България преди 30 години преди да пишеше глупости!
    Освен суровини ,Русия е лидер в още сумати обасти - селско стопанство, машиностроене, енергетика, въоръжение, транспорт и т.н.т. Ама ти и това не знаеш! И я кажи каква свръхтехнологична техника навлезе при отглеждането на чушки,домати,ябълки грозде и т.н.т. И защо си мислиш,че съвременните руски комбайни са по-лоши от западните. Руснаците и тях иузнасят успешно!

    Коментиран от #42

  • 42 Угуро Татаръ

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Сибирь":

    -Не са руски а са Беларуски-Комбайните а и те като украинците са поляци руснака може само да краде убива и да пие за друго нестава

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Кракра

    1 3 Отговор
    Товарищи, да ви припомня коя година сме. 2017-а. Като чета коментарите тука, ми се чини, че голяма част са застинали няъде в 1987-а. УАЗ-ката и Нивата са невероятни боклуци, които се караха едно време поради липса на друго превозно средство за пресечен терен. Никой в нормалния свят не се занимава с подобни талиги, само ние тука се прехласваме по всяка руска кретения.
  • 45 експерт

    3 0 Отговор
    Ако си мислите че G-класата или Ленд Ровъра ша се представят мноо по-добре с тая камоинска рама под купето........