Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 09:17 13 174 44

Дизайнерът на Skoda ще прави новите BMW-та

  • bmw-
  • skoda-
  • йозеф кабан
Дизайнерът на Skoda ще прави новите BMW-та - 1

Немците от BMW привлякоха на работа дизайнерът Йозеф Кабан, който до този момент работеше в Skoda. В баварската марка досегашният шеф-дизайнер на чехите ще смени Карим Хабиб. Кабан ще се занимава основно с масовата продукция на BMW, а за моделите с индекси "М" и "i" ще отговаря Домагой Дукеч.

Дукеч работи в BMW от 2010 година, като до момента е участвал в разработката на някои от екстериорите на нови BMW-та, включително и на автомобилите от "i" семейството. И Кабан, и Дукеч ще са подчинени на шеф-дизайнера на баварците Адриан ван Хойдонк.Дизайнерът на Skoda ще прави новите BMW-та
От ляво надясно: Адриан ван Хойдонк, Йозеф Кабан, Домагой Дукеч, Карим Хабиб

Към момента все още не е ясно защо се налага тази смяна. Предположенията по темата са, че Карим Хабиб ще премине на работа към някой от другите големи автомобилни производители. Що се отнася до Йозеф Кабан, то той се занимава с продукцията на Volkswagen AG от доста време.

Участвал е в разработката на Volkswagen Lupo и Bugatti Veyron, но добива популярност с работата си по моделите на Skoda и с налагането на чешкия кубизъм в автомобилите. Негово дело са Skoda Octavia и Superb, както и най-новото попълнение в чешката марка - кросоувърът Kodiaq.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    34 6 Отговор
    Както се вижда няма немец, който да е правил или в бъдеще да прави BMW-тата. Все чужденци ги и измислят, а разни тарамбуки ги сглобяват, въобще егати немската марка.

    Коментиран от #33

  • 2 onq s konq

    4 29 Отговор
    Аз с моето БМВ до сега не съм имал проблеми с освирквания и неприлични жестове по светофарите заради дизайна на колата ми въпреки че дизайнера е бил арабин. Сложил съм и лед светлини и на номера отзад.

    Коментиран от #6, #9

  • 3 гощо

    19 9 Отговор
    Е ми видяха от БМВ че ВАГ-групата вървят по добре и почнаха да им съблазняват и крадът служителите!?!?!?
  • 4 гощо

    27 7 Отговор
    Е какво да ти усвиркат на 316 карбуратор от 86г?!?!? То всичко е приключило отдавана,повечето минувачи вероятно и не разпознават марката на колата?!??! Кой знае кЪв тунинг си и врътнал по Плевенски или Ямболски?!??! Може и Перник десижЪн да си правил?!?!? Ле-леееее и лед светлини ли маш? Внимавай да не падне акомулатора от тях!?!?

    Коментиран от #25

  • 5 Ал Купоне

    5 4 Отговор
    Ало, Кабан, са не ги прави като Lupo !
  • 6 оня с магарето

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Предлагам ти да сложиш светещи пръскалки за челното стъкло и да лепнеш на задното стъкло един надпис BMW M POWER - е тогава вече всички ще те признаят ! И недей да се бръснеш за да всяваш повече респект!!!!
  • 7 mediator37

    5 2 Отговор
    Хора измислят, а роботи произвеждат БМВ-тата . Работниците са малцинство спрямо роботите и се занимават главно с ръчичка да гладят бронята на готовата кола за грапавинка.
  • 8 Роман Маверика Ценов

    8 8 Отговор
    Сина ми има е39 и не може да то продаде от 3 години. Иска да купи нещо по добро. Харесал си е КИА Пиканто. Но сега след като сменят дизайнера ще му кажа ако иска да разгледа и новите модели на БМВ

    Коментиран от #11

  • 9 Павел

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Браво! Ами и аз досега не съм имал проблем и освирквания с мойта Лада, нищо,ч е дизайнера е италианец от Фиат, а сглобката от Толиати? Е няколко пъти мацките ме освиркаха с дюдюкания като изгасна в едва локва, но бачо е пекан - превключих на резервното захранване и изсвирих гумите като твойто БМВ буквално. Всъщност, няма причина да се надсмиваш над нас, без БМВ-тата... и ние караме вносни коли.
  • 10 BRABUS

    12 7 Отговор
    Дано успее да оправи поне малко дизайна!

    Коментиран от #27

  • 11 Гостче

    21 7 Отговор

    До коментар #8 от "Роман Маверика Ценов":

    Добър избор е направил момчето. След е39 КИА-та ще му се стори самолет. Все пак щом търси нещо по-добро от БМВ да погледне и дачиите.

    Коментиран от #12, #16

  • 12 Роман Маверика Ценов

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гостче":

    Споменах му за дачия ама той вика че били много бързи а пък той все пак е млад водач !!!Подразбрах че от дайхатсу правели супер автомобили та съм решил да го навия да се насочи към тях!!!
  • 13 BILL

    17 1 Отговор
    Карим Хабиб - Потомствен европеец...
  • 14 Мsux

    9 7 Отговор
    Имам въпрос защо знаем на изуст всички дизайнери на БМВ през годините? Защото правят толкова грозни автомобили, че цялата автомобилна общност ги научава. То не беше Бенгал , Беноа Жакоб (създателя на i series) , Хабиби и на него вече му се носи слвата на дизайнер от ранга на Бенгал :)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Владимиров

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гостче":

    Имам е39, е36 и служебна чисто нова дачия на няма и 10к км.... не знам какво може да им гледа момчето на ръбатите румънско-френски извращения. Вътре си като в лагерна количка с нулев комфорт по отношение на седалките, трябва да блъскаш вратите за да се затворят, скоростите влизат със зор, свръх грозен пластмасов интериор, чупи се на всяка втора дупка, а двигателя е най-голямата перверзия от цялата кола. 15 годишно Е39 и 25 годишно Е36 бият гнусната дачия по всички параграфи. Возия (е36 поотстъпва откъм возия, но пък колата е със спортен замисъл), комфорт, здравина и мощност, поддръжка.

    Не лъжете хората с подобни изказвания. БМВ е много мразена марка заради келешите които не могат да шофират. Но колите като качество, комфорт и поддръжка, дори 20 години по-стари от чисто нова дачия, са в пъти по-добре. Дачията става за такси и магаре...даже и за магаре не става заради изнемогващите агрегати.

    Коментиран от #17

  • 17 Кукурузов

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Владимиров":

    Аз пък от 15 години карам дачия 1300 произведена през 1986 та година и досега не съм имал никакви проблеми с нея

    Коментиран от #20, #26

  • 18 Гост

    14 0 Отговор
    Арабски дизайнер,китайски части и масови дефекти...При това дефекти,които са доказани в съда....На къде върви този свят...какво му е немското на новите БМВ-та!? Сбирщина от "съвременни" материали и технологии,които след втората година почват да се чупят,а до петата са за вторични суровини! Негласно те превръщат в роб и касичка.... Светъл кожен салон на БМВ след третата година прилича на повръщано! Скъсаното няма да го коментирам.... Пластмасата скърца,а изолацията се къса! За това,че маслото може да намалее,защото от време на време си лапа...няма да споменавам! Кола на три години и 60 хиляди километра прилича на гробница....Взех я с мерак,но вече ми идва до гуша....Проблемът обаче не е само на БМВ! Колеги с Ауди и Мерцедес също плачат от некачествени изделия,дефекти и какво ли не! Във Фирмата имаме две служебни коли...Един две годишен RАV и Рено Меган на месеци.... Тойотата и тя какви главоболия създава с съединител и модули за сигурност не е истина! На три месеца влиза в сервиза на Тойота за нещо! Все проблемът незначителен,дребен...нищо сериозно,НО си е вътре! Сега взехме Меган с надеждата,че ще върши здрава работа,нов дизай и т.н Абе след втората седмица пластмасата ми се струва доста....как да кажа...неблагонадеждна.....Стереото пък има някакви шумове,а десния прозорец не се затваря плавно като левия!? Ще ходи и то на поправки.....
    Новите коли са пълен боклук,без изключение на марка и модел!

    Коментиран от #22, #28

  • 19 123

    5 1 Отговор
    Ей, язък!
    Сега и БМВ ще почнат да правят красиви автомобили, като Шкода!
  • 20 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кукурузов":

    З0 годишна кола. Браво, но не Ви ли се иска да не я карате само на село?
  • 21 КЪНЮ ТУКМАКА

    5 0 Отговор
    Язе съм ут селу и карам една ЖИГУЛА почти чисто нова няма още 45 години.Кат са накопам с вино и ракия у кръчмата качвам са в нея настъпям до ламаринтъ и прецъквам от ГАЗ на БИНЗИН и като са лумна някъде постигам такъй форми на дизайна дет то тъпън в БМВ още сто години да учи не може да ги постигне.А багажника кат отвориш мирише на свински г..на щото някъв път фърлям л..ната на свинятта с нея.
  • 22 Павел

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Нямаш късмет приятелю... очевидно е. Съветвам те да си внесеш Марути Сузуки от Индия. вярно не е суперсглобка, но е с разход 3 на сто и по-малко и е доказано работно муле - правят го индийците, но си е точно сузуки Марути. Ако не ти допадне, купи си едно Волво от по-старите, те не са много модерни на дизайн, но са здрави и надеждни и може би няма да се наложиш до масовите електрички да купуваш другаа кола, а често са и комби, ще ти върши работа... гарантирам. Но често са после непродаваеми ако искаш ЦЕНА... Но пък ще идват електриките и спокойно можеш да ги дочакаш с Волвото... Но ако си екстравагаантен и искаш да ти завиждат мацките вземи си гаражен Москвич 412 от някой дядо и ще си много вървнежен...това зимата върви като СУВ, вярно гори, но е предназначено за Урал зимата, ако шофьорите закъсат в снеговете с камионите да отиде и да ги прибере да не вият цяла нощ като чакали в кабините... Но колата, която ме вдъхновява се налича Субару форестър.-..старият модел. Не е нещо за фукане, но е здраво издръжливо пълноприводно комби. Е, ти си знаеш. Аз бих си купил нов Трабант и бих му сложил двигател с трансмисия на Поло, но ги нема вече... Онова е тролей - тръска но не закъсва.
  • 23 Gost 2

    4 0 Отговор
    Gost ++++++++++++++++++++


    Абсолютно вярно !
  • 24 Собственик на БМВ Ф 11 в гаранция

    4 0 Отговор
    Гост е абсолютно прав
  • 25 Божи

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гощо":

    На него не знам какъв акОмулатор ще му падне, ама твоите мозъчни клетки са паднали отдавна и няма да се изправят скоро...

    Коментиран от #37

  • 26 Shmeker

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кукурузов":

    Жалко, че не поостана в Шкода този. Доста добри идеи имаше в дизайна.

    Колкото до БМВ - много рядко немец е правил дизайнът им през годините. Много често ползват италиански дизайнери, Е39 е японец.
    Но пък двигателите са си техни, а там им е силата на БМВ - да правят двигатели.
  • 27 Ловец

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "BRABUS":

    Че на Мерцедес са едни прекрасни дизайни и разнообразни с всеки следващ модел... По-добре не коментирай!
  • 28 Вятър

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Добре се успокояваш! БМВ или която и да е друга кола на 60 000км. няма как да прилича на "гробница"! Хора, които и не са се докосвали до нови коли, си чешат езиците!
    Аз знам следното - хвали старо, карай ново!
  • 29 Курчо

    1 1 Отговор
    Дано най накрая тоя ги промени малко че от 1990 до 2010 няма разлика бре. Едни брони и бъбреци и повече копчета друго няма.
  • 30 Bmw

    0 1 Отговор
    Verno do sega krasiwo bmw nikoga ne e imalo .Neznam koi do sega im e bil dizainer ,no mnogooo otdavna trqbvashe da go smenqt.Ne moje kola s takava cena da izglejda kato kitaiska replika na karuca.Da vzemat primer primerno ot kia ,izglejdat pone s 30 godini po nowi ot koeto i da e bmw bilo to i 760i 2017g.

    Коментиран от #35

  • 31 Баварец

    2 0 Отговор
    Не само фен на BMW ама ги признавам заради мощните двигатели евала! И гледам по доло бая оплюват марката всичко е от завист не за друго! Това е една от най добрите марки много динамика имат тези коли и добри двигатели! И не случайно McLaren F1 е с двигател на BMW
  • 32 Баварец

    2 1 Отговор
    Не сам фен на BMW ама ги признавам заради мощните двигатели евала! И гледам по доло бая оплюват марката всичко е от завист не за друго! Това е една от най добрите марки много динамика имат тези коли и добри двигатели! И не случайно McLaren F1 е с двигател на BMW
  • 33 BMW

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    А кой дава парите ? А и да не мислиш, че колата дизайнера сам я прави....
  • 34 Bmw

    1 2 Отговор
    Само който не е имал бмв ,той не го плуе.Попитайте някои ,който е притежавал бмв да ви изкаже мнения ,не някое лапе което е гледло клипчета в ютюб.Е аз ще ви кажа бмв не струва ,имах х5 и бях много ама много разочарован , а ги харесвах.В момента дори бих казал ,че един дъстер и години напред по качество и здравина от едно ноо х5 2017 дори.

    Коментиран от #36

  • 35 Трифонов

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Bmw":

    Простотии можете да си приказвате колкото искате! Това е НАЙ-харесваната автомобилна премиум марка в света (далеч не само в България), брандът с НАЙ-добър имидж в индустрията, НАЙ-популярният авто бранд в СВЕТА, включително в Япония!!! Bayerische Motoren Werke е и най-скъпата ПРЕМИУМ автомобилна търговска марка в автомобилната индустрия. В същото време са НАЙ-технологичният и иновативен автомобилен производител, както що се отнася до конвенционални задвижвания, така и що се отнася до алтернативни такива. Още от 80-те години на 20 век те и Тойота са единствените производители, които работят върху проекта за т.нар. горивна клетка. В момента на пазара никой друг не предлага по-добър хибриден автомобил от тях. Факт е, че работят в тази насока с Тойота от 4 години, но факт е и, че 330 e iPerformance е много по-добър от Лексъс IS Hybrid, че Х5 хDrive40e iPerformance е много по-добър от Лексъс RX Hybrid, както и че 740e iPerformance е несравнимо по-добър хибриден автомобил от Лексъс LS Hybrid в клас S. БМВ-тата са не просто хибридни, а са хибридни БМВ-та. Ако вместо да пишете идиотщини, отидете да покарате малко едно ново БМВ, ще разберете колко смешни изглеждате с нелепите си хейтърски коментари. Просто идете и направете един тест - напълно безплатно е!!!
  • 36 Трифонов

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Bmw":

    Как няма да си разочарован!? Купил си Х5 в пълна, абсолютна и крайна заблуда, относно действителното му техническо състояние. Сравнително нова година, напудрено, "ново"... В същото време обаче е било на над 300 хил. км. или даже на много повече, вероятно внесено в България със сериозна щета или повреда на двигателя. Автоджамбазинът тук е замазал, а не е отстранил проблема за "без пари", измил го, полирал го, изпрал го отвътре и ти го продал за "ново" на цена, тройно по-висока от тази, която е платил той за него. За 99% от българите, кола на пет години и на 100 хил. км., се води нова... Живеейки в заблудата, че караш "почти нов" автомобил, общо взето м....та ти се е е**** от ремонти на здрави цени. И да ти кажа... така и трябва! Колите се правят, за да се купуват НОВИ! А НОВИ БМВ-та трябва да си купуват хората, които имат съответния статус. Всякакъв - образователен, културен, обществен, финансов. За да могат да го платят ново, както и за да могат да го поддържат. Аман от голтаци, които си купуват коли, чиято цена е 150 хил.лв., за 30 хил. и очакват да е НОВА и да не се разваля, а когато се развали, ремонтът да струва 5 лева. За такива като теб има Киа. Нито ще ти се разваля, нито нищо. Няма какво. А и струва 25 хил.лв. нова. Аз пък имам две БМВ-та, купени чисто нови и нямам какво лошо да кажа за тая марка - най-добрите коли, които съм карал. А съм карал доста и всякакви, а и в повечето случаи - нови.
  • 37 гощо

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Божи":

    НапрегнАл ми се виждаш нещо?!?!? Да не задави карборатора?!?!?
  • 38 До трифонов

    0 1 Отговор
    Ти си напълно изчаткал.Ясно е , че карал бмв ама не ги изкарвай толкова велики моля те.Имал съм ново бмв.Да върви яко , яко се усеща , но са супер ненадеждни.Бранда е известен единствено заради милионитереклами.Наскоро излезе статия в която показва в коя държава коя марка е най-популярна.Бмв не е във всички ,както ти твърдиш.Къде се вика бмв хубава кола ама се моли да не е твоята.Специално за киа моделите от 2016 са много по-добри от каруците бмв.Като се качиш на някой х5,х6 ще разбереш що за боклук е.
  • 39 Бмв

    0 2 Отговор
    Бмв-то си е прехвалена работа.Много пари а нищо насреща ама като има и балъци да ги купуват.Купете си мерцедес или лексус да покарате хубава кола .

    Коментиран от #40

  • 40 гощо

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бмв":

    Къв Мерцедес бе бате?!?!? Има да висиш по сервизите с тази марка!!! Ще се запознаеш с други собственици на Мерцедес сутрин по сервизите,ще си разменята части?!??! Един вид социална политика провеждат от марката!
  • 41 Merc

    0 2 Отговор
    Гощо то кога си видял мерцеес в сервиз.Това да не е БМВ ИЛИ АУДИ!
  • 42 Alfist

    0 0 Отговор
    Кажете ми че това не е човека направил дизайна на новата Октавия
  • 43 Мерцедес

    0 0 Отговор
    Тук прочетох коментар в който сравняват бмв с Дачия дъстър. Явно някой пише без да се е качвал никога на бмв. Иначе е вярно че ако имаш мерцедес трябва да имаш приятели с автосервизи ще се виждате често освен това са и скучни
  • 44 Мерцедес

    0 0 Отговор
    Явно някой е слушал двама като си говорят на автогарата за бмв х5