Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 12:11 6 832 7

Сбогом, Viper!

  • viper
Сбогом, Viper! - 1

31 август ще бъде последният ден в живота на един от най-култовите американски автомобили на всички времена. Тогава от фабриката на "Конър Авеню" в Детройт ще излезе последният Dodge Viper, става ясно от официално съобщение на FIAT Chrysler на автосалона в Чикаго.

Сбогом, Viper!

Основна причина за пенсионирането на легендата са изключително слабите продажби. Миналата година от суперколата с атмосферен V10 и мощност 649 к.с. са купени едва 630 екземпляра. Освен това през 2018 г. в САЩ влизат в сила нови изисквания за безопасността, с които надуваемите завеси стават задължителни, а Viper изобщо няма такива.

Сбогом, Viper!

Поклонниците на модела продължават да се надяват, че някой ден "Пепелянката" ще се завърне. Според слуховете обаче дори това да стане, автомобилът ще бъде построен на платформа от Alfa Romeo и ще се оборудва с италиански двигатели, което едва ли предизвиква възторг у феновете на модела.

Сбогом, Viper!

Сбогом, Viper!

Сбогом, Viper!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    10 28 Отговор
    Нов американски супер драндулет гълтащ бензин като локомотив. Карайте си момчета Х-5-тиците и хич да не випука.
  • 2 Aaaaaaaa

    21 4 Отговор
    Toq puk tova e sporten avtomobil ko mi go sravnqvash s x5
  • 3 rusensata sekciq

    10 6 Отговор
    da sravnqva6 djip sys sporten avtomobil trqq da si e.ati razbira4a maika
  • 4 Български език

    25 5 Отговор
    Е много знаете да говорите, а българските букви на клавиатурата не знаете къде са...Прост народ
  • 5 Dodge

    10 10 Отговор
    Djipowete na dodge sa mn po dobri i nadejdni ot nqkakvo parketno x5 ,koeto sled 5 godini osven za skrab za drugo ne stawa .
  • 6 раптор

    9 4 Отговор
    Сигурно след 50 години ще струва много последния Viper... Както е тръгнало с хибридчета, електрички, това ще е история! Старите варианти по пистите бяха много сериозни и имат доста победи.
  • 7 hellmaker

    1 1 Отговор
    Ще видим. Преди няколко години го бяха спрели така и след това пуснаха това,второто поколение. За съжаление американската традиция новите модели да са по-непривлекателни и без харизма се усеща и тук.