21 Февруари, 2017 14:10 24 412 5

6 катастрофи на коли за милиони

  • хиперкари-
  • катастрофи
6 катастрофи на коли за милиони - 1

Има скъпи и ексклузивни коли, но има и много скъпи и свръхексклузивни, които се изработват в силно ограничени сери и струват маса пари. Болшинството от тези возила са собственост на богати колекционери, които почти не ги карат. Съществуват и ентусиасти обаче, които изпробват максималните възможности на тези автомобилни шедьоври.

Случва се обаче да надценят шофьорските си умения или пък да подценят динамиката на колата и тогава се стига до изключително неприятни колизии. Сега ще ви разкажем за седем катастрофи с хиперколи, разплакали не един от иначе богатите си притежатели.

Pagani Zonda ZoZo - цена над 1 млн. евро6 катастрофи на коли за милиони
Колата е произведена по поръчка на японския дизайнер Юсаку Маезава, който през 2015-а е собственик на марката Zozotown. Редкият автомобил в голяма степен повтаря версията 760LH, направена по поръчка на пилота от Ф1 Люис Хамилтън. Колата обаче е с особен и неповторим цвят и с различни задни светлини. Задвижва се от 7.3-литров V12 AMG мотор, разполагащ с мощност от 760 к.с.6 катастрофи на коли за милиони

През декември миналата година тази кола катастрофира в Токио. Ударът не е много силен, но вследствие на него предницата е изцяло унищожена. Още по-забавното в ситуацията е, че другият участник в ПТП-то е Maybach 62S.

Koenigsegg CCX Custom Vision - цена 1.35 млн. долара6 катастрофи на коли за милиони
Този ексклузивен автомобил е продаден в Тексас за сумата от 1.35 млн долара, а след това се озовава в Мексико. Автомобилът CCX с шаси №67 се отличава с ексклузивния си цвят, заради който получава приставката Custom Vision.6 катастрофи на коли за милиони

Само ден след като е изнесен в Мексико автомобилът катастрофира сериозно и направо се разпада на съставните си части. За щастие и двамата пасажери в колата се отървават без сериозни наранявания.

Pagani Huayra Pearl - цена около 1.4 млн. евро6 катастрофи на коли за милиони
Построена в един-единствен екземпляр тази кола е купена в Италия, а особеностите и са, че разполага с уникален цвят, с двоен заден спойлер, с карбонов кожух на мотора и с въздухозаборник на тавана. Наличен е и специален преден сплитер, а мощта идва от V12 AMG мотор и е 800 конски сили.6 катастрофи на коли за милиони

През лятото на 2016-а, водачът на автомобила не се справя с управлението му и на една улица в Париж удря паркирал автомобил. Повредите на първо четене не са големи, но впоследствие се оказват доста сериозни.

Ferrari FXX - цена 1.5 млн. евро6 катастрофи на коли за милиони
Състезателният хиперкар на Скудерията е изключително рядък автомобил. От него са произведени само 30 екземпляра, а използването им може да става само на писта. Базовата цена е 1.5 млн. евро, като в нея влиза обслужването на автомобила от екип механици, както и обучение за управлението и, водено лично от Михаел Шумахер.6 катастрофи на коли за милиони

Една от тези легендарни машини обаче попада на пистата Монца, където с висока скорост излита от трасето и направо окосява тревата в зоната за безопасност. Това едва ли е първата и единствена колизия с FXX, но само тя е публично известна.

Ferrari LaFerrari - цена над 1.3 млн. евро6 катастрофи на коли за милиони
Това е върхът на инженерната мисъл в Скудерията. Хибридният суперкар на Ferrari е построен с използване на технологии от Формула 1, разполага с 12-цилиндров двигател с мощност 800 к.с., както и с два електромотора. Системната мощ на колата е 963 коня.6 катастрофи на коли за милиони

Всяка година собствениците на Ferrari-та си устройват фестивал и пътешестват по пътищата на Италия. През лятото на 2016-а обаче тази разходка се оказа фатална за едно LaFerrari, което "акостира" върху един крайпътен камък.

Brabus G63 AMG 6x6 - цена 700 000 евро6 катастрофи на коли за милиони
Тиражът на шестколесната G-Klasse беше ограничен на 100, което означава, че доработените в ателието Brabus такива машини не са никак много. Тези автомобили се оказаха любими на шейховете от ОАЕ, както и на богатите руски олигарси.6 катастрофи на коли за милиони

За това не е никак чудно, че именно в Русия един такъв, доработен от Brabus, Mercedes G63 AMG 6x6 се преобърна. Странното е, че това се случва на абсолютно равен път, някъде в Подмосковието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 10 Отговор
    А що нема нито едно беенве ?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Цицейрон

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Щото беемве е за бедни и на никой не му пука като се строши една от тези бараки. Най-екзотичната от които е и8. В нета е пълно със снимки на размазаните дразгометини.

    Коментиран от #3

  • 3 бай Иван

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Цицейрон":

    пич, и 840/850 не са лоши.
    БМВ като коли са хубави, фенчетата и шофьорите им са кухи комплексари в 99,999999%

    Коментиран от #4

  • 4 бай Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "бай Иван":

    от случаите.
    Като се занимавам с виртуалки- забравям докъде съм стигнал
  • 5 BMW is trash

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Защото не струват и една стотинка