4 Март, 2017 11:29 6 161 12

Нов кросоувър от Opel у нас предпремиерно

  • opel-
  • crossland x-
  • предпремиера
Нов кросоувър от Opel у нас предпремиерно - 1

Германският производител Opel показа предпремиерно един автомобил, с който ще разширят моделната си гама. С името Crossland X, той ще бъде позициониран между Adam и Mocca в B-сегмента, като официалната премиера ще се случи след броени дни на автосалона в Женева. След безспорния успех на Mocca, от марката искат да обхванат най-растящия пазарен дял на кросоувърите с разнообразни предложения.

Нов кросоувър от Opel у нас предпремиерно

Външността му с красивите адаптивни LED светлини, "разделения" таван и редицата хромерани детайли не показва бюджетен автомобил, а по-скоро стилен мъник, който да комбинира много в себе си, като стилния подход се пренася и във вътрешността. Освен стилния и удобен интериор със специфичните седалки на Opel, за комфорта ще се грижи и опционален стъклен таван. Мултимедийната система има 8-нчов екран и безпроблемно може да бъде свързвана с Apple CarPlay или Android Auto и предлага и хотспот функция. Багажникът също е просторен с неговия обем от 410 литра без сгъване на задните седалки, които могат да бъдат регулирани по единично в хоризонтална посока. В централната конзола има и безжично индуктивно зарядно за смартфони.

Нов кросоувър от Opel у нас предпремиерно

Размерите на автомобила са - дължина 4 212 милиметра, широчина 1 764 милиметра и височина 1 588 милиметра или един малък, но практичен градски кросоувър. За разлика от Mocca, тук задвижването ще бъде само на предния мост, като основната идея за "повдигнатата" форма, е позицията за седене и вътрешния обем.

Нов кросоувър от Opel у нас предпремиерно

Естествено в автомобила са вградени всички новости по отношение на подпомагане на шофьора и безопасността, като панорамната камера за обратно виждане със 180-градусов обзор, асистент за паркиране, предупреждение за опасност от удар отпред с установяване на пешеходец и автоматично аварийно спиране, спазване на лентата за движение, разпознаването на пътните знаци и предупреждение за мъртвата зона на зрението на водача.

Нов кросоувър от Opel у нас предпремиерно

Изпълнителният директор на Opel - д-р Карл-Томас Нойман споделя за модела, че Crossland X предлага удоволствие от шофирането, подчертава усещането за градски лайфстайл и създава приятни емоции както в града, така и извън него.

Нов кросоувър от Opel у нас предпремиерно

Освен Crossland X, в Женева ще бъде представена и новата Insignia, а до края на годината се очакват общо 7 нови модела. Ще видим как ще се развие марката след официалната новина за покупката ѝ от французите PSA, която очакваме да се потвърди в близките дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ламбо

    6 17 Отговор
    Евтина пластмаса. Малки двигатели.Скърцащи панели.Изкусвени дамаски по седалките, от които те бие тока , като се докоснеш до нещо извън колата. С една дума - НЕДОРАЗУМЕНИЕ.

    Коментиран от #3

  • 2 Ламбо

    3 18 Отговор
    Имал съм два опела. Кадет и Омега. Никога вече.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 German cars

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ламбо":

    Ми не си купувай VW бе!
  • 4 ИИЧ

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ламбо":

    Брей, ти намери какво да кажеш. Откъде пък имаш информация за колата като още е далеч от шоурумите? Имал съм 7 кадета до сега, и работя само с нови коли(преди доставянето на клиентите). Аман от празни тролски глупости. Като не ти харесва не пиши глупости в статия за опел....
  • 5 кроко

    2 18 Отговор
    Майнете от тук това червено ръждясало корито , наречено хлопел.

    Коментиран от #12

  • 6 гощо

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ламбо":

    Нещо си попаднал на трошляци?!?! Това са най идиото устойчивите коли,говоря за моделите които ти споменаваш. Три пъти съм имал Опел......железен войник,няма мърдане и предаване!!!
  • 7 Car user

    6 0 Отговор
    Карал съм доста години vw сега карам опел астра х комби, да ви кажа няма голяма разлика. Една кола ако е читава и подържана ..... ще си доволен и ще си я караш независимо от марката.
  • 8 Никола

    3 2 Отговор
    Оригиналът , Пежо 3008 , изглежда доста по-добре !
  • 9 КРИТИК

    1 2 Отговор
    Много постничко нещо това опелче - фен съм на марката , но от известно време ги гледам как затъват все повече и повече .Дано след като ПЕЖО ги купиха нещата тръгнат отново нагоре за тях и си повишат качеството и най вече да си барнат дизайна който е скучен .Иначе след инсигния нищо повече не са изкарвали - другите им модели са скучни и остарели визуално!
  • 10 гостенче

    1 0 Отговор
    Не разбирам защо в модела са добавили обозначението Х, след като не се предвижда 4х4 задвижване.
    Кросоувър.... добре, написали са си Crossland.... но защо са добавили това Х при положение, че на всеки е известно, че Х на практика си е символ за двойно задвижване.
    За мен това е подвеждащо.
  • 11 фенът

    1 1 Отговор
    Двигателя вече френски ли е...
  • 12 Z12XE

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Ти си един живещ в 20век