Last news in Fakti

11 Март, 2017 11:54 7 368 9

Новият Alpine - лек и приятен за окото

След няколко години в очакване, на автосалона в Женева бе разкрит новия френски спортист на Alpine. Дизайнът вече е ясен на почти всички фенове на автомобилите, но характеристиките се разбраха преди броени дни. Машината е успяла да запази посланието на първородния модел - лекота, остро управление и приятна визия.

Alpine разчита на алуминиева конструкция, която означава тегло от само 1080 килограма и събиране на всичко във вътрешността на шасито - резервоарът е зад предната ос, а двигателя е зад седалките и запазва централноразположената конфигурация. По този начин се постига много добро пътно поведение и директното управление.

Двигателя наистина е 1.8-литров турбо, но е изцяло нова разработка и ALpine ще е първия автомобил от групата RenaultNissan, който ще го използва. Мощността му е точно 250 конски сили и от Alpine са доразработили всмукателя, турбокомпресора, изпускателната система и картата на управление. Скоростната кутия е седемстепенна с двоен съединител от Getrag, като предавателните числа са специално разработени за модела.

Благодарение на дизайнерите, автомобилът е успял да запази и външно и вътрешно посланието на първия модел, а това се постига много трудно,като примерите за разочарование са десетки.

Мощността не е завидна, но настройките и ниското тегло водят до ускорение от 0 до 100 за само 4.5 секунди. Това е по-добър резултат от сочените за конкуренти Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C. Цената на автомобила в родна Франция ще стартира от 58.500 евро, което е почти равностойно на съперниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо ви

    3 3 Отговор
    Много е готино, но трябва да е значително по-евтино, за да се пребори с Кайен.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Алфа Ромео

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "чичо ви":

    Може би имаш предвид Кайман, а иначе колата си е много готина.
  • 3 рено ФЕН

    8 2 Отговор
    Супер е а и цената е доста добра - все пак товае легендарен модел ! Нищо чудно след 20-30 години цената му да се вдигне достигайки над 200000 -300000 евро !
  • 4 незнайко

    15 0 Отговор
    Страхотен ! Браво на франсетата, че го възродиха.
  • 5 Гост

    9 0 Отговор
    Много добра количка! Впечатлен съм!
  • 6 Shmeker

    5 28 Отговор
    Мачка, Пи*ка и Елхичка не ми трябват

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "чичо ви":

    Цената е добра,да не кажа много добра! Това не е кола за всеки,а за заможната средна класа и нагоре....Така наречените weekend коли за развлечение и срещи с приятели и фенове от различни клубове...
    След леки доработки съм сигурен,че ще я надуят до поне 300/350 конски сили,което е страхотно за тази лека количка! 120 хиляди лева за чисто нова спортна кола с изключително приятна визия е добра оферта! Alpine,Alfa Romeo 4С,Abarth 124,Porsche Cayman.....Все спортни коли със история и реноме....Уви,за родните стандарти си е скъпа...
  • 8 ( ° ͜ʖ͡°)╭∩╮

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "Shmeker":

    Чакай бе пич, някой насилва ли те да си я купиш? И би ли ми обяснил малко по-подробно, какво общо има женския полов орган с емблемата на Renault? Има дупка? Ми аре всичко с дупка в него вече да бъде полов орган...
  • 9 onq s golfa

    2 5 Отговор
    Гоуф ЖТИ съшто е 1.8 и доста пъргав и лек така че едва ли е случайна тук кубатурата при тези френски копирачи!!