14 Март, 2017 07:15 10 613 10

Първа поява на пикапа Mercedes X-Class

Нещо, което до скоро бе дълбока и странна фантазия, постепенно се превръща в реалност - пикап от Mercedes. Слуховете за този автомобил вече са напълно истински и първите прототипи на модела са на пътя. Той ще бъде наречен X-Class и най-вероятно първото му представяне ще се случи на автосалона във Франкфурт през есента.

Автомобилът използва шасито на Nissan Navara, но дизайнът, екстрите и двигателите ще са изцяло в ръцете на германците. Гамата от двигатели ще бъде оглавена от V6 турбодизел, но ще се предлагат и четирицилиндрови агрегати. Задвижването ще бъде на четирите колела, а за допълнително сцепление ще се грижат два заключващи диференциала и опцията за "къси" предавки.

Очаква се освен на европейския пазар, пикъпът да се предлага и в най-големия за подобни машини - този на Северна Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    18 6 Отговор
    ЧУДЕН!!!
  • 2 mediator37

    22 18 Отговор
    Пейзан-класата може да бъде пробутана и на нашето земеделско министерство. Офертата върви заедно с традиционния подкуп, раздаван от Мерцедес на правителствени чиновници за да им изкупуват боклуците.
  • 3 ддд

    2 2 Отговор
    то за нас това ще е появата
    а последната при официалното представяне
    после нямаме касателство с тоя модел
  • 4 Илиян

    35 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Автомобилът използва шасито на Nissan Navara...................Да не почне и Меро да се кърши по средата като Навара-та!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 корса опел пежо

    14 13 Отговор
    Ужас, конфекция мерцедес, не мога да повярвам!
    S, C, E, всички с еднакви муцуни!
  • 7 Fuck off

    5 6 Отговор
    Banalni.. kakto vinagi
  • 8 пилот

    21 0 Отговор
    Чакаме натоканата АМГ версия със 30 цолови джанти и реактивен двигател под капака с 940 коня - идеална мощност за разходка и емоция на пътуващите отзад в товарния отсек прасета, кокошки и говеда ! Пикапът разбира се е електронно ограничен на 250км максимална скорост ,но срещу заплащане от 2 прасета се премахва като по този начин може да вдигне 350км в час - научно доказано е че при такава скорост пилетата и телетата излитат от товарния отсек постигайки най голяма дистанция от превозното средство като това води до цели 30 процента съкращаване на разходите по разтоварване !!!!
  • 9 Jack Bauer

    8 0 Отговор
    От Мерцедес и "баничарка" пуснаха, но си е чисто Рено само емблемата е друга. Като гледам и с пикапа ще е така само за да експлоатират марката "Mercedes".
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.