Last news in Fakti

16 Март, 2017 08:59 8 106 6

Огнедишащият Nissan Patrol с мощност 2500 к.с.

  • nissan-
  • patrol-
  • тунинг
Огнедишащият Nissan Patrol с мощност 2500 к.с. - 1

Вече ви разказвахме за екстремния тунинг от ОАЕ, който превръща Nissan Patrol в чудовище с 1 900 коня, което впечатли дори водещите на The Grand Tour. Но както се оказва това не е предала на възможностите на този, иначе легендарен всъдеход.

В Катар бе направен още по-мощен Nissan Patrol, който разполага с невероятните 2 500 конски сили. Това се случва, след като на стандартния редови шестак на Nissan е монтиран огромен, ама огромен турбокомпресор.Огнедишащият Nissan Patrol с мощност 2500 к.с.

Той е толкова голям, че не се събира в иначе никак не малкия моторен отсек и се налага да бъде направен прорез в капака на двигателя. Двигателят е изключително пламенен и в прекия, и в преносния смисъл на думата.

За да може чудовищният въртящ момент да се предава на колелата безпроблемно, безумните тунинг специалисти заменят стандартната автоматична трансмисия с доста по-усилена секвенциална скоростна кутия, подобна на тези от Формула 1.Огнедишащият Nissan Patrol с мощност 2500 к.с.

Ходовата част също е сериозно доработена, като е наблегнато и на значително по-мощни спирачни апарати. За намаляване на теглото, каросерийните панели са сменени с карбонови, а от салона са премахнати всички атрибути на комфорта.

За сметка на това се появява обезопасителен вътрешен ролбар, а за водача е предвидено специално спортно кресло. Така комплектован този Nissan чупи рекорда в своя клас на права дистанция от 804 метра, развивайки скорост от 333.82 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    13 4 Отговор
    Някой да ми подари един такъв двигател за Ладата?

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    Твоята Лада и 100 метра няма да измине с този двигател, тя просто ще се разпадне и не мож и събра после чарколите.

    Коментиран от #3

  • 3 бай Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Не съм съгласен.
    Има много с 2JZ,1JZ,RB25 и дори с V8.
    Не са се разпаднали.
    Има един stavtech, виж там за драг колите в Русия

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "бай Иван":

    А бе не си съгласен ама на - https://www.youtube.com/watch?v=WajHucZyNtg

    Коментиран от #5

  • 5 бай Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Ти на сериозно ли го взимаш това?
    Има клипчета, да, и не са малко но това се дължи на това че колата се кара от бедни хора които не я поддържат(щото е евтина и не им дреме, пък и камери в колите имат почти всички).
    Има и клип как на камион му пада гума в движение, това означава ли че камионите на тази марка са смотани- най-вероятно не.(май че беше сканя или мерц, не помня- AutoFails- Lucky People 2 май беше клипа)
  • 6 Гощо

    0 2 Отговор
    закво ти е ве бай Иване по хуу си гледаи густото