Last news in Fakti

10 Юни, 2017 14:42 3 739 6

Създаването на Ford GT

Създаването на Ford GT - 1

Най-известният американски спортен автомобил може да е Mustang, но най-обаятелния и впечатляващ е Ford GT. Както Lamborghini и тук създаването на първото поколение тръгва от вражда с Енцо Ферари, който първоначално почти продава компанията на американския гигант, но изведнъж се отказва. Това се превръща в огромен стимул за Ford и те създават GT, с който буквално отвяват конкуренция на най-тежката надпревара - 24-те часа на Льо Ман и то в продължение на няколко години.

С 50-годишнината на модела се появи и неговото трето поколение, което да покаже възможностите на компанията. Като истинска суперспортна машина обаче, GT не се създава на нормалната поточна линия, а в малко хале с огромно количесто ръчен труд. Всичко започва от карбоновото шаси с прикрепена частично тръбна конструкция и завършва с отделното боядисване и полиране на всеки един детайл. И като говорим за детайл, може би най-впечатляващите тук са изцяло карбоновите джанти, както и титаниевите гайки, с които се прикрепят към главините. Тяхното тегло наистина има голямо значение са представянето на автомобила. Ford заедно с Koenigsegg и англичаните от BAC са първите производители с карбонови джанти за машините си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Henry

    12 4 Отговор
    Всички се подпичкват с бюджетните коли на Ford и в процеса забравят, че Хенри Форд е бащата на съвременния автомобил и че по-мъжки и рекордно здрав супер-автомобил от Ford GT и GT40 просто НЯМА. И до ден днешен рекордите им не могат да паднат просто защото останалите бутафории хвърлят гарнитури, валове, бутала...
    Ако и когато компания с подобен ресурс като Ford Motor Co. реши да мачка, няма какво да й конкурира.
    Ако има суперкола със средноразположен двигател, състезателна тръбна конструкция, която вдига над 200 мили в час и става за ежедневка и не се оплаква от дупки, то несъмнено е Ford GT с компресорния осмак и той аналог, отново казвам, НЯМА.
  • 2 Ford gt

    2 0 Отговор
    Кола само за разбирачи!
  • 3 AZZZZzzzz

    2 1 Отговор
    "по-мъжки и рекордно здрав супер-автомобил от Ford GT и GT40 просто НЯМА."

    Това го кажи на Джереми Кларксън, който си поръча Ford GT и впоследствие го върна, поради множество проблеми...

    Коментиран от #5

  • 4 pe60

    1 0 Отговор
    Еми купи си, щом те влече...
  • 5 Гост читател

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "AZZZZzzzz":

    Джереми Кларксън е натурален английски олигофрен.Прочети за колата и си създай собствено мнение, а не повтаряй като папагал.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Кола с тръбна конструкция и карбонова купе не е за масово производство. За да е лека и изработвана на ръка го правят по този начин. Съответно цената отива доста високо, но за ценителите които не си броят парите е без значение. В крайна сметка ако пламне изгаря като факла.