Last news in Fakti

11 Юни, 2017 07:15 6 580 5

Porsche с двигател от Формула 1?

  • porsche-
  • 911-
  • 930-
  • tag
Porsche с двигател от Формула 1? - 1

Виждали сме всякакви автомобилни комбинации, но тази определено ни изненада. Той идва като идея от един от главните спонсори на отбора на Williams в миналото - TAG. През 80-те те се пренасочват към болидите на McLaren, а двигателите за техните болиди се разработват от Porsche.

Porsche с двигател от Формула 1?

Поради това съвпадение, компанията решава да направи един щур проект на базата на Porsche 911 от актуалното за момента поколение 930. Така в задната му част влиза малък 1.5-литров V6, който обаче е снабден с два внушителни турбокомпресора с още по-внушителното налягане от 4.0 бара или изразено в мощност - цели 650 конски сили, като капацитета на двигателя стига безпроблемно до 850 коня.

Porsche с двигател от Формула 1?

По това време се появява и култовото RUF CTR Yellowbird, но мощността е много далеч от тази - 469 конски сили и 553 нютонметра, които изстрелват автомобила от 0 до 100 за 4.1 секунди, от 0 до 200 за 10.5 и има максимална скорост от 340 км/ч. Само може да предположим, на какво е способна тази машина, която между другото има същите джанти от RUF.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 2 Отговор
    А кога ще видим Порше отново във F1?
  • 2 Shmeker

    7 4 Отговор
    Porsche се завърна в Lemans, не им трябва F1 явно. А и там са много мътни нещата.

    Колкото до това порше тук - дали ще е способно да направи 50 000 км без да се пипа мотора?

    Коментиран от #5

  • 3 незнайко

    10 0 Отговор
    На мене ми стигат и 230 атмосферни коня, сложени в това Порше ! Не ми стигат парите, да си го купя, което е нещастието ми.
  • 4 Ловеца на поршета

    1 9 Отговор
    И самолетен двигател да му сложат пак не може да избяга!
  • 5 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    Нямам си идея относно надежността на 1.5 двигателите от конкретната ера, но 1.6 двигателя от формула 1 на хиперкар-а на мерцедес, излизащ другата година, ще има нужда от основен ремонт на всеки 50 хил. км. Предлогам и за поршето стойностите би били подобни, или по-ниски.