14 Юни, 2017 10:44 7 668 23

Новата Dacia Duster идва след седмица

  • dacia-
  • duster
Новата Dacia Duster идва след седмица - 1

Второто поколение на всъдехода Dacia Duster ще бъде демонстрирано за първи път на 22 юни в Париж. Пред широка публика колата ще бъде показана през септември, по време на автомобилното изложение във Франкфурт.

По предварителна информация, новият Duster ще получи изцяло модернизирано шаси и седемместна модификация. Последната ще е по-дълга от базовия вариант с около 200 мм. Габаритната дължина на седемместния Duster ще е 4.5 метра.

Новият кросоувър ще се предлага с 1.2-литров бензинов турбодвигател с мощност 125 конски сили, както и с нов 1.6-литров дизелов мотор, който ще замени досегашния 1.5-литров. Повече подробности очаквайте след официалната премиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    19 5 Отговор
    А,че тя досуш като старата
  • 2 Киро

    9 20 Отговор
    ХаХаХа...за това подобие на автомобил.

    Коментиран от #5

  • 3 Бат Саше

    7 25 Отговор
    Ужасът на автомобилите! Тук важи с пълна сила поговорката "Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща! Това е боклук във всеки един детайл.

    Коментиран от #21

  • 4 Wishmaster

    12 6 Отговор
    На пръв поглед това което не ми харесва е:

    4.5 метра за седемместна - малко е.
    1.2 бензин и 1.6 дизел за СУВ - малко е че то клиото толкова, това всъщност СУВ ли е?

    Нека да видим все пак цената, до 25000 лева бива с тези двигатели и със средно ниво на обурудване.
  • 5 Max

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Що , ти кво караш.
  • 6 Густо Майна

    24 5 Отговор
    Искам да помоля за смислени коментари! Не се е@а@айте с Дъстър-а! При много пътни ситуации той е в състояние сериозно да го на@у@а на претенциите Ви, че имате автомобил... някакъв! Сериозно!!! Като собственик на 3 годишен такъв /новозакупен/, а и на 9 годишен автомобил от премиум класа: Дачия Дъстър си ЗАСЛУЖАВА ВСЕКИ вложен лев!!! И ако не разбирате от автомобили, а и нямате достатъчно продължителен пробег на този автомобил - въздържайте се от просто хейтване. Моля!!!
  • 7 Винету

    19 2 Отговор
    Не мога да коментирам качествата на Дъстера, обаче Австрия се напълни с тях..., а ония хич не си дават лесно паричките :)
  • 8 гост

    12 4 Отговор
    супер , по-дълга е , икономични моторчета просто мечта , винаги съм се чудел на кой му трябва нещо с повече от 100 коня , само по бързо да стигне до гробищата
  • 9 ссс

    14 6 Отговор
    За какво са му лепнали този камуфлаж ? Без него никой нямаше и да го забележи.
  • 10 гост

    14 4 Отговор
    Колата като цело не е лоша за бюджетна. Но има един момент, в който отиваш до салона и си избираш с каквъв двигател и какво оборудване да ти я доставят. За лични нужди все пак трябва да има екстри, не е като да е служебна. Офертата ти излиза 30х.лв като за Дачия не се правят отстъпки. В същото време, в същия шоурум стои Рено Каджар със по-добри спецификации като двигател и оборудване, на цена след отстъпка от 32х.лв. Дори и да не зачетеш, че Каджар е много по-добре откъм дизайн (вътрешен и външен), обем, вътрешно пространство, комфорт, екстри, то само загубата от обезценяването компенсира тази разлика в цената. Няма смисъл просто. Изпитано е, сравнено е.

    Коментиран от #12

  • 11 Random

    7 18 Отговор
    Тотален и абсолютен боклук.
    По-добре некой туран за 14000 като толкова искате 7 места.
  • 12 Wishmaster

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    A кой би дал 30000 лв. за кола с 1.2 лотров бензинов двигател и то ДАЧИЯ ???

    Странно е как надуват цените само защото на една кола обвивката е като СУВ.

    Коментиран от #15

  • 13 Саймън

    7 9 Отговор
    С 4 човека и багаж към морето - шъ умре още на баира на Ихтиман
  • 14 Саймън

    7 10 Отговор
    С 4 човека и багаж към морето 1.2 шъ умре още на баира на Ихтиман
  • 15 гост

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "Wishmaster":

    Ами аз бих дал. Двигателчето е добро: 4ц. 1.2 с турбо. -130кс и 205н.М.
    Не е еластично на последна предавка както са дизелите със същата мощност, но това е очаквано заради по-ниските нютони. Един атмосферен двигател със двоен обем без турбо има същите показатели.
    Двигателчето не е проблема, напротив, добро е, но за тези пари може да си купиш много по-добра кола отколкото евтината дачия. Евтина, защото всичко в нея евтино, все едно си в рено от 90те.

    Коментиран от #16

  • 16 Wishmster

    14 5 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Дали е добро за СУВ няма да споря сега, ТОВА Е ДРУГА ТЕМА.
    Мисълта ми е за този двигател тези пари са много.

    А само си представи сега същата кола със 2.0 дизелов двигател със 400 Нм колко ли би струвала тази Дачия? После сложи 4х4 и добра скоростна кутия и пак го сметни???

    После тази цена я сравни с тази на Нисан, Киа, Хонда.
  • 17 Кольо-глухия

    5 5 Отговор
    Някой знае ли ако взема Дъстър дали в Брабус ще ми го тунинговат.....
  • 18 От многото опит

    7 2 Отговор
    Вярно е че тя новата като старата много здрава,надеждна и за тези пари си струва повече от някой изпърдян трошляк нов износ .Проверете си луксозните Сувове колко се обезценяват след третата година с една камара пари и Вижте след това нейната цена колко е.
  • 19 Кауни

    4 0 Отговор
    А нарочно ли сте използвали снимка от преди 2 -3 години или толкова ви стига компетенцията ?

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кауни":

    Това е новата кола:
    https://www.youtube.com/watch?v=2tQjp0hsjog
  • 21 Чичка с паричка

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Саше":

    Гроздето е кисело казала лисицата! Та и коментарите ви г-да любители на 20г. немска ламарина. За всеки влак си има пътници,жалкото е че вашия влак води в глух коловоз,обикновенно в автосервизите и най-вече в автоморгите. Дъстър се доказа като надижден и достъпен кросовър - най-продавания в страни от втория свят,каквото сме ние. Второто поколение е изградено на базата на Кашкай и Каджар и ако запази цените на сегашното поколение е обречен на огромен пазарен успех.Ако обаче надуят цените до нисановските 35000лв. ,както правят ФВ с Шкода Кодияк, дяма да я бъде.
  • 22 SubaruVarna

    3 0 Отговор
    Едно е сигурно - умряха евтини 4х4 с 5 г. гаранция - дори най-евтиния кросоувър с 4х4 1.5 на Сузуки е 31 000 лв. с климатроник.

    Няма как няма по евтин никъде - 4х4 от 32 000 лв. с климатроник и ддс с 5 г. гаранция в цената.... Дачия с екстрите за бензина 4х4 ще толкова и 35 000 лв. за дизела с 4х4..... Глупостите предните постове ги пропускам....най-евтиния 4Х4 Каджар с 5 г. гаранция е 46 000 лв. с ддс!!! всичко друго е лъжа! най-евтиния Кашкай с 4Х4 климатроник и ксенон е 50 000 лв. - Кодияк с 4х4 е 65 000 лв.

    Няма как да се купи 4х4 с пет години гаранция и климатроник дигитален за под 32 000 лв. с ддс в цената!!!
  • 23 паралия

    2 1 Отговор
    Смешковци, моя Дъстър става на 5 години другия месец.
    Що пишете за неща, които не сте пробвали?