14 Юни, 2017 11:14 23 231 13

Да удържиш мотоциклет с 290 км/ч (ВИДЕО)

  • остров ман-
  • мотоциклети-
  • състезание
Да удържиш мотоциклет с 290 км/ч (ВИДЕО) - 1

YouTube-каналът Official Isle of Man TT, посветен на състезанията на остров Ман, публикува видео, в което се вижда невероятното удържане на мотоциклет при скорост от 290 км/ч. Видеото е заснето тази година, а главно действащо лице в него е пилотът Джеймс Хилер, който излита от един от най-бързите завои на трасето и по невероятен начин успява да удържи мотоциклета си.

Завоят Ballagarery, който пилотите наричат Ballascary представлява "сляп" вираж, отнел живота на няколко състезателя. Според информация на New York Times в този завой пилотите влизат на пета предавка със скорост от порядъка на 290 км/ч. След завоя следва дълга трикилометрова права. Isle of Man TT е едно от най-опасните мотоциклетни състезания в света.

Надпреварите на Ман се провеждат от 1907 година, като в тях участват и мотоциклети, и автомобили. Абсолютният рекорд при четириколесните на 60-километровото трасе се държи от едно специално подготвено Subaru WRX STI, което е управлявано от Марк Хигинс. Той успява да измине разстоянието за 17.35.149 мин, като средната му скорост е 207 км/ч. Вижте видеото от тазгодишната надпревара при мотоциклетите, в което се вижда как Джеймс Хилер по чудо успява да спаси живота си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YAMAHA

    32 1 Отговор
    Браво евала
  • 2 миро

    20 1 Отговор
    човека си го може
  • 3 Vasik Atanasova

    27 4 Отговор
    ПИЧ Е
    ОПИТЕН Е
    НО ИМА И ОГРОМНА ДОЗА КЪСМЕТ
  • 4 YAMAHA R1

    13 12 Отговор
    Няма начин да падне - при такава скорост предницата дърпа напред независимо какво става отзаде ! Има и доста клипове как просто моторите излитат от пътя при завой - не мога да го вземат заради високата скорост и продължават напред елеметарна физика е ! Мотор да тръгне да се върти няма начин колелата са 2 ! Ако задницат тръгне да се мята ляво дясно проблема идва когато скоростта е ниска - при висока риска е многокатно по малък заради баланса и инерционните сили ,които не позволяват това и държат машината направо ,както е на клипа !

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 незнайко

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "YAMAHA R1":

    Прав сте, но все пак пилота подскочи от мотора и успя да се задържи. Това го спаси. НЕ ВСЕКИ ТО МОЖЕ.
  • 6 kermen

    6 0 Отговор
    А няма такова нещо,един път стомничка за вода втори път и на третия се счупила!!Този може да го събират в найлонова торба,на две колела и при такава скорост умирането е гарантирано..!
  • 7 Симсон

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "YAMAHA R1":

    В голяма грешка си - физика било незнам си какво - я виж този клип: https://www.youtube.com/watch?v=lIg8nTEsuJE
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9

    4 4 Отговор
    Това не е скорост от 290км.Този който пише тези глупости изобщо не знае какво са 290км/ч.и то в завой.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 борко

    4 0 Отговор
    центробежните сили на колелата при тази скорост го задържаха прав мотора
  • 11 Андре

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от " ":

    Точно толкова са ! И съм сигурен,че ти не знаеш какво са 290 км/ч :D
  • 12 Public Enemy

    2 0 Отговор
    Това което спасява мотоциклетиста е НАЧИНА ПО КОЙТО ПОДВЕЖДА МОТОРА ПРЕДИ ИЗХВЪРЧАНЕТО.Само така силите на физикита проработват в негова полза.
  • 13 ISME OF MAN

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от " ":

    ЕЕЕЕЕ ВСЕ УМНИ ХОРА ПИШАТ ТУК А БРАВО ХА ХА