Last news in Fakti

28 Юни, 2017 07:15 6 817 6

Faraday Future би Tesla на Пайкс Пийк

Faraday Future би Tesla на Пайкс Пийк - 1

Преди броени дни ви показахме прототип на автомобила на Faraday, който имаше впечатляващ старт на култовото планинско изкачване Пайкс Пийк. Още от началото на новините за него се усещаше нещо противоречиво, защото заканите бяхо много големи, но явно не са били само гласни.

Миналата година една Tesla Model S P90D със значителни модификации успя да постигне време от 11 минути и 48 секунди, но сега FF91 го затапи с повече 20 секунди с време от 11:25:83, а това при автомобилите означава изключително много. Естествено, и тук автомобилът е претърпял много промени, но основните са с цел безопасност, защото всички си спомняме страховитата катастрофа на едно Mitsubishi Evo, която ни изправи косите.

Трудно е обаче, да определим рекорда като за заводски автомобил, но от Faraday споменават, че прототипът използва дизайна, задвижването, техническите характеристики и аеродинамиката на автомобилът, който скоро ще бъде пуснат в продажба.

Ще видим какъв ще бъде отговорът на Илон Мъск, защото Model S P100D не се появи тази година, но не очакваме ново внушително подобрение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    2 6 Отговор
    Преместих си го.
  • 2 незнайко

    11 0 Отговор
    Защо всички се мъчат да победят Илон Мъск. Когато почнат да произвеждат серийно, тогава да се сравняват. Всеки можа да направи единична бройка на баснославна цена !

    Коментиран от #4

  • 3 гъзобрък

    5 0 Отговор
    Ясно, набил си си го!!!
  • 4 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Няма лошо , правят тестове вместо него за без пари , вече знае какъв е резултата ако вдигне мощността до тая на китайчето или пък свали теглото , все тая
  • 5 гост

    7 2 Отговор
    Мъск се занимава с производството на 400х. коли от модел 3, както и текущото производство на С,Х и организацията на идните прототипи. Доказа се повече от достатъчно.
    Отделно разработи най-добрата система за космически полети, разработват мисия до Марс.
    Отделно работят по Хайпърлуп влака и строят новите фабрики за батерии.
    Отделно ръководи и слънчевите панели, батерии и цялостни решения за къщи.
    Притрябвало му е да се пуска на ПП, за да се доказва.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.