Last news in Fakti

6 Юли, 2017 10:30 19 166 20

Продава се бронираният Mercedes на Елцин

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • pullman-
  • борис елцин
Продава се бронираният Mercedes на Елцин - 1

В руския интернет се появи една доста интересна обява за продажба на автомобил на старо. Става дума за бронираната лимузина Mercedes-Benz S-Klasse Pullman, на която се возеше Борис Елцин. Автомобилът, който е произведен през 1995 година се предлага за сумата от 33.8 млн рубли. Сумата е равна приблизително на 500 000 евро.

Продава се бронираният Mercedes на Елцин

В обявата е записано, че това е първият Pullman с каросерия W140, а цялата серия се състои от 27 такива лимузини. Първоначално тази кола е била предназначена за канцлера на Германия Хелмут Кол, но впоследствие той се отказва от нея и я подарява на Борис Елцин. Това се случва през 1995 година, като Елцин я използва до смъртта си.

Продава се бронираният Mercedes на Елцин

Бронираният Mercedes разполага с шестлитров двигател с мощност 394 конски сили и с автоматична скоростна кутия. В момента пробегът му е почти 90 000 километра. Автомобилът е в добро състояние и се намира в частна колекция. С него вървят всички документи, потвърждаващи принадлежността на колата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 James

    28 2 Отговор
    Двигателят е най-малкият проблем на този Пулман. Огромна част от компонентите са нестандартни, съответно и поддръжката му ще е космическа.
  • 2 onq s konq

    19 27 Отговор
    Комшиата докара сношти саштиа от италиа нема грам изгнило и не е кърпен ште го даде по ефтино!

    Коментиран от #5, #9

  • 3 RUB

    13 1 Отговор
    483 000 EUR
  • 4 Олигарха

    18 2 Отговор
    Двигателя дали не е 12 цилиндров?
  • 5 Моделатор

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ти кога ще се научиш да пишеш правилно?
    Буквата "Щ" познаваш ли я?
    200 пъти съм ти казвал че ,ти или си алергичен или си тъп

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 на коня под опашката

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Моделатор":

    Този е ремикс на истинския Кобилкин.
  • 8 Роман Ценов

    11 11 Отговор
    : Преди години правих прозорците на цар Киро с който сме земляци. Та свърши пяната и бай Киро ме качи в неговата W140 350тд до Пловдив да купим и дигна 260км, пусна волана и вика бат Романе, ако нов Мерцедес направи това да не съм аз син на цар Гого. После отскочихме до хотела му отпред пълно с бакшиши и лапета, като видяха величествената осанка на W140 и огрятото от пролетните слънчеви лъчи красиво лице на бай Киро, цялата сган се разбягаха като кучета. Та запали ме бай Рашков по 140-ките и оттогава друга кола не признавам. Преди 5-6 години засякох цар Киро на Калотина с един GL, аз бех с 140 600sel и царя се разплака като малко дете и вика Романе дай майна един 140, на тия нови Мерцедеси им е ронлив цимента, един Майбах ми остава само него ще движа вече. Та такива работи

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Роман Ценов

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Дай линк към обявата бате, изкупувам всякакви 140 има вече 35 броя а през мен са минали повече от 200 различни 140, препоръчвам легендарния 350 турбодизел, с малко настройки и с две помпи от ТДС вади 300коня и яде асфалта
  • 10 Ловеца на поршета

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Роман Ценов":

    Че то красив патладжан има ли бе?

    Коментиран от #11

  • 11 Дошо

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ловеца на поршета":

    Е нали ти каза оня с римското име - цар киро е мъжката Мона Лиза,прототипа на Да Винчи за човешките пропорции:) Това са тея стари мерцедеси,мечти за такива питекантропи,целия свят отдавна ги е забравил и са на бунището,Лексус вече е царя на пътя !

    Коментиран от #15

  • 12 СССР

    15 5 Отговор
    Другари защо президентите ни не се возят във нашите по-добри соц возила ами във упадъчни западни автомобили ? Не разбирам ... ?!?
  • 13 Алтън Гого

    7 10 Отговор

    До коментар #8 от "Роман Ценов":

    То само по махалите можеш да ги видиш вече копторите 140 и 124, а някои лешпери тръгват да ги продават по 20-30000лв и пишат за ценители, после ще се продава в чужбина, щото в България ценители нямало муахаха. Е кой човек с всичкия си ще купи умрял 30-год. бенц на милиони км. на цената на нова 1-ва серия БМВ?
  • 14 Мерц

    4 1 Отговор
    Мечта💖💖💖
  • 15 VWandMercedes

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дошо":

    Доше как е А4ката или си на микра вече.

    Коментиран от #16

  • 16 РАТ тунинг

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "VWandMercedes":

    Дошо е с Тойота Айго - виж му пяната дето вади във форума! Тва е вашият Стоян-Деса-Ани-ДОШО, ние си гознаем тоя!
  • 17 АЮН

    2 6 Отговор
    500 000 евро за този дръгел!!?? Хорицата сериозно са полудели!
  • 18 Палчо

    3 6 Отговор
    Здравей,близо пет години ходих по България и гледах стари мерцедеси 140 преди да се реша още на зелено да си купя Дачия.Не можете да си представите колко разрушени мерцедесчета видях,след последния оглед плаках и си казах – или нова Дачия-или НИЩО!За стар ръждясал 140 ми искаха луди пари,а тук си купих малка дачия /и това ме устройва.Ако бях купил стар мерцедес 140 никога нямаше да имам пари да му направя ремонт с моите доходи,а сега всичко ми е новичко.Преди да се решите да си купите автомобила,ще го видите как ще изглежда и ако Ви устройва като цена и кубатура тогава ще го купите.Когато аз отидох в офиса им и им казах какви дачии имате те ме заведоха в гаража да видя един авточобил с такава кубатура дали ми харесва и дали ме устройва.Тези,които плюят Дачия са като лисицата,която разправяла,че гроздето е кисело,защото не можела да го стигне.Аз също си купих Дачийката с ипотечен кредит ,а няколко човека,които разбираха от кредити ми казаха – „Кредит се тегли задължително във валутата,в която си получаваш заплатата.”Доверих им се,макар,че лихвата е малко по-висока доколкото знам.Но не съм теглил 100%,доколкото знам наистина има такава възможност,но отидете в офиса,там всичко ще Ви обяснят.Ако живеете на колело като мен 23г,не се чудете и не си давайте парите повече на джамбази по салони,а започвайте веднага да си плащате нещо ваше.Нали знаете – заем се връща,ремонт не.
  • 19 Палчо

    5 6 Отговор
    Да си кажа и аз мнението.Принципно никога не съм се замислял за кДачия, но имах малко заделени пари и ей така на майтап разгледах обявите за мерцедес 140 и честно да си кажа бях отвратен за какви дупки какви пари ми искат. Аз специално гледах до 10000-14500 лева. След това случайно попаднах в Дачия такси и бях очарован. Като цяло колата много ми допадна, говоря за седалките, стелките, фасона, сензорно осветление по колонките, стереото в средата на комплекса, няма нищо общо със старите мерцедеси, които колкото и да ги боядисваш и ремонтираш са отвратителни. Най-вече защото старото си е старо и дори и ти да си смениш тръбите и гумите комшията не е. Докато в Дачия, принципно това ми е мнение за всички нови коли, новото си е ново и под калъп и красиво и качествено.
    И така голямо пестене беше и свиване... но си взех 1190 кубика... може да е кутийка, но си е мое и е подредено по мой вкус и като цяло излезе много по-евтино отколкото да взема някое старо и да го ремонтирам. Като цяло взех малко, защото до там стигнаха парите макар, че сега ако се замисля можех и малко по-голям и да си го изплатя, но и това ме устройва. Не давам "грешни" пари на чужди майстори и не съм на улицата пеша...
  • 20 Палчо

    4 2 Отговор
    Купуването на стари мерцедеси 124 и 140 и т.н. е до време. Пренасищане на пазара му се казва.
    Нали се сещате кой тръби за ниския експлоатационния живот на Дачиите - тези, които имат стари ръждясали мерцедеси за продан. Защо мерцедес 140 вече не се строи, що да не оплюем Дачия, за да си продадем ръжделниците, закърпени и замазани набързо с цел огромна печалба. И народа лапа въдицата като шаран, щото мерцедес нали било, ама качеството какво е, все тая. Нали сега е лъскав, пък после... то послето е далече.
    Само за пример - на 27-годишна мерцедеска й текна покрива преди 2 години. Пък от Дачия не вече регистрират течове. Ми нека ми е зле в Дачията.
    Всеки автомобил си иска поддръжка, иначе се руши и се амортизира.
    Мили горди собственици, радвайте се на мерцедесите си сега, че като опрете до ремонти след 3-4 дена, тогава пак ще си говорим. Дано и като се наложи да давате големи суми за покрив, двигател, фасада, сте така задружни и доволни от покупките си.