Last news in Fakti

13 Юли, 2017 11:13 7 773 6

Суперкар от Volvo!

  • volvo-
  • polestar-
  • франкфурт 2017
Суперкар от Volvo! - 1

Заводското тунинг ателие на Volvo е получило зелена светлина за разработката на поне един суперспортен модел със собствена каросерия от въглеродни нишки и мощност около 600 к.с. В случай на успех Polestar ще може да се захване и с втори подобен проект, твърди британското сп. Autocar.

Неотдавна в Гьотеборг решиха да дадат по-независим статут на поделението за доработка и обявиха, че автомобилите, подготвени от Polestar, няма да носят емблемата на Volvo. Новият скандинавски суперспортист ще бъде показан на салона във Франкфурт през септември.

Най-вероятният технологичен донор на бъдещото купе е следващото поколение на седана S60, което се очаква догодина. Супеспортният Polestar ще има хибриден задвижващ тракт в съответствие с плана на Volvo да електрифицира цялата си гама до 2020 г.

За да изцедят 600 к.с. от бензиново-електрическата силова установка, с която оборудват най-мощните си модели, шведите ще трябва доста да се потрудят. В момента най-бързото Volvo XC90 T8 разчита на 2.0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор и механичен нагнетател с 320 к.с. и електромотор с 87 коня.

Най-сериозни шансове на Polestar да постигне желаната мощност дава по-потентен електрически агрегат за сметка на влошена икономичност. Дали това ще помогне в тежката битка с утвърдените имена в елитния сегмент на суперавтомобилите ще стане ясно съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    6 0 Отговор
    Супер
  • 2 хибриден задвижващ тракт

    12 6 Отговор
    Май им е малко рано за суперкар. Китайците ще трябва доста да помагат, но на фона на моделите, които продават, може да се каже, че напипаха правилният път и се измъкват от блатото. Пожелавам им успех- това е една от марките, които са имунизирани от чалга и се купуват от интелигентни хора!

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    5 1 Отговор
    Имат голям успех в САЩ, Австралия, Канада и Китай. В Европа за по-малко познати и успешни. Имат потенциал за суперкар, да го надуват с ток и задължително трябва да има брутален звук, инак не е суперкар.
  • 4 Гошо от село

    1 3 Отговор
    ПрибиванЬе трактор-суперкар.
  • 5 попи

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "хибриден задвижващ тракт":

    за жалост вече не е така всякакви миндили ги карар отващавам се като чуя чалга в Сааб оши Волво но това вече е факт
  • 6 Shmeker

    0 0 Отговор
    С китайските капитали ще направят чудеса.
    Скоро се возих в едно чисто ново S60 в Германия и е доста рафинирана. Малко по-спортно вози, за България ще е лек проблем това.