22 Юли, 2017 19:15 5 709 9

Subaru WRX STI Type RA падна под 7 минути на Нюрбургринг

Subaru WRX STI Type RA падна под 7 минути на Нюрбургринг - 1

Култовия WRX STI отново влезе в новините, като този път те са от Нюрбургринг. Моделът Subaru WRX STI Type RA падна под тежката граница от 7 минути на митичната писта и се превърна в най-бързия седан.

Този автомобил обаче, е много далеч от понятието "заводски автомобил", защото първата промяна е, че притежава двойно на заводската мощност - 600 конски сили, а от там нататък, списъкът е много дълъг. Този списък е изпълнен от най-известната компания създавала състезателни автомобили за Subaru - Prodrive.

Всъщност това може да се нарече "напълно подготвен състезателен автомобил", който използва и състезателни гуми, които променят драстично нивата на сцепление и следователно средната скорост. От там отиваме към олекотяването, състезателното окачване и всичките възможни настройки, които да изцедят всяка възможна стотна. Автомобилът е оборудван и с активен заден спойлер, който да понижава притискателните сили на правите участъци и да ги повишава където това е нужно. Въпреки подобренията, времето е повече от похвално и очакваме и онборд видео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пaзарен Либерализатор

    6 2 Отговор
    Тази писта няма нищо общо с реални пътни условия, още повече в България...

    Коментиран от #3

  • 2 Shmeker

    2 1 Отговор
    Пистата е добра за тестване на поведение и гуми, предвид променливите атмосферни условия
  • 3 Госттт

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пaзарен Либерализатор":

    То нито една писта няма нищо общо с реални пътни условия, нали за това е писта
  • 4 Ярослав Станчев

    6 3 Отговор
    Щом Продрайв са замесени времето не е изненада.Само ми е интересно какво общо има това Субару със Субару,освен външния вид.....до някъде.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Преди 15 години Subaru Impreza WRX бяха с изключителни параметри, но от тогава не са мръднали и с конска сила.
    Жалко за такава рали икона като WRX STI.
  • 6 Барба

    1 0 Отговор
    Това май е Марк Хигинс, който постави рекорд за коли и на Остров Ман. Продрайв бяха и тези, които подготвяха колите на Колин МакРий и всъщност някои техни разработки влязоха в серийните коли, като и култовия 22b
  • 7 Cool

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Как е аулудито.Аудито ли е wv или обратното.Взми им изпрати някои лев че в скоро може и да не ги бъде.Може да започнат да произвеждат тоалетни клекала.Поне логото им е добро ОООО няма да им трябва и софтуер а само скъсани зад--ници за тест на които им се ходи до WV или ОООО.

    Коментиран от #8

  • 8 Ярослав Станчев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Cool":

    Благодаря,добре е Аудито.Върви и не спира,за сега,само да има някой да му сипва.Е,не е като Субаруто от статията ама не се оплаквам.Където съм тръгнал съм стигнал и съм се върнал.Не ме е оставяло на пътя.Твоята кола как е?Движи ли или ти създава ядове?Похвали се нещо,колко си вдигнал,колко Поршета си изпреварил на аутобана,какви времена си дал на писта,на драг.
  • 9 Obay

    0 0 Отговор
    Хайде малко по сериозно да наплюем Субарото....
    Липсват хейтърите...
    Каде сте бе хора?!!!!