Last news in Fakti

25 Юли, 2017 20:00 5 718 1

Десетте най-скъпи колекционерски коли

Десетте най-скъпи колекционерски коли - 1

През годините сме ви представяли много от тези автомобили, но това чудесно видео дело на Donut Media ги събира на едно място. Историята им, ексклузивността им или красотата им ги превръща в ужасно желание за колекционерите и цената им минава границата на разумното, но как са наредени във вечната класация?

Започваме с една машина доказала превъзходството си в най-тежкото и култово състезание - 24-те часа на Льо Ман - Porsche 956. Следва машината сломила превъзходството на Енцо Ферари в същия този шампионат - Ford GT40, като този екземпляр участва и в заснемането на култовия филм за Льо Ман. Shelby Cobra-та на Каръл Шелби, няма как да бъде по-култово от това. Разбивача на всички рекорди - McLaren F1 и то във версията LM - може ли да бъде по-красив? Отново нещо английско - Aston Martin DB4 обаче, дело на Zagato. Още нещо от Ботуша - Alfa Romeo 8C 2900B, която бе продадена съвсем наскоро - този автомобил използва принудително пълнене през далечната 39-та година. Пак нещо английско - красивия Jaguar D-Type, който печели Льо Ман през 56-та. И Mercedes присъстват в класацията и то на втора позиция с болида W196 и изобщо без да не го предполагате, на върха е Ferrari 250 GTO с покъртителната цена от над 38 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо Дебелия Меч

    7 4 Отговор
    Най-скъпият автомобил с коликционерска стойност е Bugatti Alantic тези коли наистина може да са ценни до предполагам има бройка от тях но обаче от Бугатито са направени 4 бройки от които само 2 са налични и само едната от тях е годна за движение това е и най скъпият колекционерски автомобил продаван някога и според мен н би трябвало и тя да бебе тук но тези хора които пишат подобни статии и правят клипове не са чак толкова големи авто фенове а правят каквото им се нареди от хората за които работят