Last news in Fakti

14 Август, 2017 13:11 23 958 15

От 0 до 200 км/ч за 2 секунди!

  • tc-x-
  • електромобил-
  • драг-
  • ускорение
От 0 до 200 км/ч за 2 секунди! - 1

Впечатлявате се от ускорението на Tesla Model S P 100D? Да, спор няма. За 2.5 секунди до 100 км/ч, е умопомрачаващ резултат, при това за сериен автомобил. Знаете ли обаче, че има и още по-бързи електромобили? Такива, които могат да ускорят от място до 200 км/ч за 2 (ДВЕ) секунди!

Пред вас е един точно такъв електромобил. Името му е TC-X, а създателите му са датчаните от True Cousins. Колата е проектирана специално за драг надпревари, оборудвана е с два електромотора, но системната им мощност не се разгласява.

Известно е обаче ускорението на TC-X. По време на последните тестове на този електромобил, системата за отчитане на скорост и време засече рекорден резултат. Най-бързият електромобили в света успя да ускори до 200 км/ч за 2 секунди и до 233 км/ч за 4.89 секунди. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CrossFire

    60 3 Отговор
    От 0 до 200 за 2 секунди и после 2 часа си чистиш седалката.
  • 2 Бай Тошо

    39 19 Отговор
    Катапулт е спор няма, но без звука и вибрациите на двигателите които се форсират до предела на пръсването, някак не е тръпка за окото и ухото

    Коментиран от #6

  • 3 WOW

    44 0 Отговор
    Мале, колко адреналин ще има по седалката!
  • 4 onq s konq

    26 15 Отговор
    И тамааан да ускори до 200,и...бушона изпращя
  • 5 Еколог

    14 3 Отговор
    Едно BRC и това е перфектната кола за ежедневието ! Само ми се иска малко по голям да беше багажника, че след поставянето на бутиклата ептен няма да има место!
  • 6 гост

    34 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Тошо":

    Много ми е интересно как ще те гледат и какво ще си мислят децата или внуците ти , ако вземеш да им обясняваш , че телефона с шайба е по-добър от смартфоните им , щото не забива и има такъв специален звук и вибрация !!! Същото ще се случи след 15-тина години като вземеш да обясняваш как ДВГ бил "по-добър" от елктромотора !

    Коментиран от #13

  • 7 Патето Яки

    7 1 Отговор
    И кво ще правиш със спестените осем секунди като ще пътуваш още 500км, значи имаш 8 секунди за чоплене на носа.
  • 8 Гост

    15 3 Отговор
    Значи - за 200 - 2 секунди, и после за още 33 - 2,9?

    Коментиран от #11

  • 9 Шаран БГ

    10 3 Отговор
    А вътре човек ли е имало или робот ? Хало-о, специалистите.....Може ли човешкото тяло да издържи на такова ускорение ? И кому е нужно това ускорение- никога не може да надбяга Трабант !!!
  • 10 УСКОРЕНИЕ

    17 2 Отговор
    До този ,където пита дали човек ще издържи..
    Отговор : Да
    Добрите стари времена помнят и много по добър рекорд : 0-100 км/ч =0,32 сек. ; 0-320 км/ч=1,2 сек. ; 0-551 км/ч= 3,98 сек.
    Нитрметановият турбо драгстер от клас ,,Top Fuell,, със име ,,The Black Devil,, държи абсолютния световен рекорд със своите 36 000 конски сили отпуснат на 70℅ от мощността която може да развие. Драгстерът постига 13,7 G при старта и 2 G на финала. Машината се намира във музея на скоростта в Лондон.
    Така ,че електричките имат още път да извървят ,докато подобрят този рекорд .
    Но нека не забравяме ,че само гладът е по силен от тока.

    Коментиран от #14

  • 11 агент08

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    И кое му е чудното?
  • 12 много сте зле

    3 3 Отговор
    аххахахаахах вие до един сте издухали
  • 13 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Как не ти писна да пишеш едни и същи лъжи?
    Аналогията ти с телефонните би била вярна, но само когато проумееш в случая, че електричките съответстват на телефоните с шайба, а ДВГ на смартфон. Писна ми да се правиш на разсеян и да не искаш да приемеш истината, че електричките са по-стари с половин век от ДВГ!
    И това ли ти беше трудно да намериш в Google???
  • 14 Геро

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "УСКОРЕНИЕ":

    Добре де..... цифри.
    Но за какво й е това ускорение?
    Може и да има такива рекорди, но при колите неприложимо. След един такъв старт сигурно се чувстваш като след боксов мач и ти трябва период на релаксация:))
  • 15 НАИСТИНА

    2 0 Отговор
    Електромагнитната тяга няма равен под Слънцето, това е ясно. По-важното, обаче, (не, всъщност най-важното) е това, че за разлика от буталните драгстери, които след всеки run се разглобяват до стотинка и им се прави часове инспекция, електрическият драгстер може да прави ластици цял ден! Само да има ултракондензатори и много голям ток на колонка. Разликата в съвършенството е от Земята до небето!