17 Август, 2017 10:45 3 108 4

Китайският автопроизводител Chery иска да се възползва от Дизелгейт

  • chery-
  • китай-
  • iaa

Китайският автопроизводител Chery ще пробива в Германия със SUV

Китайският автопроизводител Chery иска да се възползва от Дизелгейт - 1

Дизеловият скандал разклати сериозно германската автоиндустрия. От цялата ситуация спечелиха най-вече електромобилите, които изглеждат като дългосрочното решение на проблема. Именно от това ще се опитат да спечелят китайските автопроизводители, които от много време се опитват да навлязат на европейския пазар.

Пример за това са Chery, които планират да пуснат ново SUV в Германия. Подобно на другите китайски автоконцерни (Bogward и Geely) те искат да се възползват от Дизелгейт и да залеят автопазара с електрически коли.

„Първият модел в нашето портфолио е компактно SUV за млади, модерно мислещи хора. Той ще отговаря на всички европейски стандарти и изисквания за качество, дизайн и динамика.“, съобщават от пресцентъра на Chery. Автомобилът ще има абсолютно електрическа версия, хибрид и Plug-in хибрид. SUV-то ще бъде представено на автоизложението във Франкфурт през септември.

Немските автопроизводители трябва да внимават, защото Chery не е случаен играч. Компанията е най-успешния износител на автомобили в Китай. Продукцията му може да се срещне най-вече в Южна Америка, Африка и Иран.

През 2016 г. китайците са експортирали близо 100 000 коли от общо 700 000 произведени. Освен това те разполагат с над 10 фабрики, в които произвеждат модели като малката лимузина Arrizo и успешното SUV Tiggo.

Китайският автопроизводител Chery иска да се възползва от Дизелгейт
Chery Tiggo

Фокусът на китайските автопроизводители е върху електромобилите. Дали с тази стратегия те най-накрая ще успеят да навлязат на европейския пазар, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hondata

    4 9 Отговор
    От Китай,само чай
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 госД

    10 0 Отговор
    Само чай ли ?Я си извади батерията на телефона и виж кво пише на етикетчето за производство :) отворко
  • 4 незнайко

    1 2 Отговор
    Като измислят нов вид акумулатор освем познатите, може и да спечелят!