25 Август, 2017 12:44 4 326 2

Жена купи "цивилния болид" Mono

  • bac-
  • mono
Жена купи "цивилния болид" Mono - 1

Британците от BAC предадоха ключовете от екстремния си спорткар Mono на първия собственик. Това е ливанката Раша Джармакани - бизнес дама, шеф на компанията BEASTS. Раша се занимава с провеждане на различни масови мероприятия, свързани с автомобилите.

В края на август и началото на септември в Ливан ще се проведе 12-дневен фестивал BEASTS, където ще бъдат представени още няколко екземпляра от едноместния спортен автомобил Mono.

Жена купи "цивилния болид" Mono

"Цивилният болид", както го наричат мнозина от специалистите е единствен модел на британския производител BAC. Свръхлеката кола (580 кг.) е снабдена с 2.5-литров четирицилиндров двигател, мощността на който е 310 конски сили.

Максималният въртящ момент се предава на задните колела посредством шестстепенна секвенциална скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема време от 2.8 секунди, а максималната скорост достига 273 км/ч.

Автомобилът BAC Mono прилича на болид от Формула 1, но е сертифициран за движение по стандартната пътна мрежа. По-рано тази година BAC Mono стана първият едноместен полицейски автомобил, който замина на служба на небезизвестния остров Ман.

Жена купи "цивилния болид" Mono


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драйвър

    5 1 Отговор
    Поредното подвеждащо заглавие,жената ги е купила за бизнес тези коли не да ги кара!Когато са купени като инвестиция какво е значението кой я прави -жена ,мъж ,кон,марсианец?

    Коментиран от #2

  • 2 Незнам

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвър":

    Публикувано във факти.бг: Британците от BAC предадоха ключовете от екстремния си спорткар Mono на първия собственик. Това е ливанката Раша Джармакан
    Това, ча фирмата ѝ ще промотира Моно, не значи че тази поръчка е бизнес инвестиция.
    Публикувано във факти.бг: Раша се занимава с провеждане на различни масови мероприятия, свързани с автомобилите.