29 Август, 2017 07:15 3 161 6

Fiesta ST срещу Clio RS - битката на малките

Fiesta ST срещу Clio RS - битката на малките - 1

В това съревнование ще видим два малки хечбека, които вече имат завидна мощност и със сигурност влизат в определението хотхеч. Вместо типичното състезание на писта, те са пренесени в много по-реални условия - затворена отсечка от път, на която може да се развива завидна скорост. От едната страна е Renault Clio RS, а от другата Ford Fiesta ST. Тук и двата автомобила са с наистина сходни характеристики - 1.6-литров турбодвигател с мощност от точно 200 конски сили с малко по-голям въртящ момент за Fiesta, като и теглото се различава със само 2 килограма. Една ли има тест, в който машините да са чак толкова сходни. Въпреки това, те разбира се имат различен подход и ще видим, до какво ще доведе той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 7 Отговор
    Фиеста много я хвалят, невероятен спортист била, а какво се оказа? Френската кола е по-добра макар и с по-нисък въртящ момент, което е голямо предимство при такова изкачване.
  • 2 guest

    4 19 Отговор
    Френската кола е с двигател на Нисан. За това побеждава.

    Коментиран от #4

  • 3 Msux

    20 1 Отговор
    В момента имам Клио-2004,Фиеста-2003, Фокус-2006. Мога да ви кажа, че която и марка да изберете няма да съжалявате. Реното е много икономично 3.5 извънградско и върви много(има тунинги от стария собственик). Фиестата си харчи доста ама какво да очакваш от 1.25 75коня бензин, фокуса си е супер също.
    Фиеста 4 години при мен - около 50 лева ремонт
    Клио 2 години при мен - 200 лева ремонт (рейка)
    Фокус 3 месеца при мен - 16 лева ремонт (балансиране на гумите , като го купих волана над 90 ми трепереше ).

    Няма нищо общо с темата , но съм възхитен и от 2те марки. И за мен са много по-добри от Vw - откъм здравина. Не, че те си нямат други ядове, много слаба шумоизолация,пластмаси и т.н. Но на този етап ме интересува само да не ми бъркат в джоба.
  • 4 Ддк

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "guest":

    Хахах по повод човека който коментира за двигателя мисля че е редно да прочетеш малконинформация преди да се изкажеш по тази тема!
  • 5 guest

    3 1 Отговор
    Хa,ха,ха. Renault Clio EDC
    the fourth-generation model .....The new model now comes with a 1.6 L DIG TURBO Nissan MR engine, which develops 147kW of power (200ps/197hp) and 240Nm (177lb/ft) of torque.
  • 6 Путкин

    3 5 Отговор
    Рено като Л..но