21 Септември, 2017 10:19 18 568 19

Глобиха мъж за превишение от 1 км/ч

  • глоба-
  • санкция-
  • превишена скорост-
  • куриоз

Жител на канадската провинция Албърта бе санкциониран, след като изпреварил патрулка на извънградски път и превишил позволената скорост с 1 км/ч. Според Матю Ганье полицаят, който го глобил, заявил, че с действията си "показал неуважение" към силите на реда, съобщава телевизионният канал CTV.

Позната на "невъзпитания" нарушител споделила историята му в социалните мрежи, след което от случката привлякла вниманието на медиите в Албърта. Тогава станало ясно, че санкцията е незаконна, тъй като скоростта е измерена "на око" без използването на радар, и глобата от 78 канадски долара (€53) била отменена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    174 12 Отговор
    Което показва, че ченгесарите по целио бел свет са едни и същи цървулковци облечени с няква власт...

    Коментиран от #2

  • 2 Vasik Atanasova

    77 6 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    И КЪСОПИШКОВЦИ
    ЩО ГИ ИЗПРЕВАРИЛ И НА ОКО ПРЕДЦЕНИЛИ ЧЕ С 1 КМ В ЧАС ПРЕВИШИЛ
    МИ ЧОВЕКА Е БЪРЗАЛ
    ТУКА СЪЩО КАТО ТРЪГНАТ И КАРАТ С 40 КМ ЧАС И ОТЗАДЕ ИМ КОЛОНА НО АЗ ВИНАГИ ГИ ИЗПРЕВАРВАМ

    Коментиран от #5

  • 3 Кобрата

    43 9 Отговор
    По закон в България до 9 км/ч превишение, нямат право да те глобяват.
    Глобите тръгват от 10 км/ч нагоре, така, че да речем ако ограничението е 50 км/ч, спокойно може да се движиш с 58/59 км/ч!

    Коментиран от #8, #11

  • 4 мен какво ме интересува

    15 9 Отговор
    канада знаеш ли къде е,дреме ми на лангата за тоя
  • 5 Един

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "Vasik Atanasova":

    о да, "любимо" ми е като почнат да се препарират, че отпред имало ченгета които се влачат
  • 6 ......

    32 0 Отговор
    Нашите катаджии изобщо не са стока, но са ангелчета пред канадските си колеги, правете си сметката що за хора са тия боклуци - два пъти съм глобяван без да имам каквато и да е вина, но няма и на кого да се оплачеш...директно отиваш в съда.
  • 7 един

    33 1 Отговор
    Отново подвеждащо заглавие- не са го глобили, а са опитали да го глобят. А полицаите са вторите най-неадекватни шофьори след бакшишите- карат все едно всеки момент ще спрат и правят колона и задръстване за нема нищо. Ако пък бързат и са с буркан, могат да отнесат всичко по пътя си. Ненормална работа....
  • 8 Чоко

    3 11 Отговор

    До коментар #3 от "Кобрата":

    Де го тоя закон бря,ама като ти гледам емблемата ми става ясно,вие сами си ги пишете и приемате тези закони и важат само за вас.

    Коментиран от #9

  • 9 Кобрата

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Чоко":

    Не знам кои са тези "Вие" за които говориш, но от написаното от теб, разбирам, че или нямаш свидетелство да управление на МПС, или си със закупено такова и за това не ти е ясен закона за движение по пътищата.
    Ако някой ден се информираш, ще разбереш как са настроени радарите ма МВР и от какви километри над разрешеното засичат...

    Коментиран от #12

  • 10 Съдия Дред

    18 1 Отговор
    Какво уважение иска това говедо! Дай на простия малко власт и му гледай сеира. Явно и там има комплексари. Този катаджия трябва да го командироват в Куинс, Бронкс или някой подобен квартал, да му "отдадат" необходимото уважение.
  • 11 Колев

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кобрата":

    Даже сега с новия закон глобата започва от 61 км/ч

    Можеш да потърсиш какви са глобите, бяха изредени през 10 км/ч:
    От 61 до 70 - толкова лв
    От 71 до 80 - толкова и т.н.

    Приема се, че скоростомера може да не измерва съвсем точно, плюс, че някое заобикаляне/изпреварване трябва да го направиш с малко повече от 50 и после като е безопасно да намалиш.
  • 12 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кобрата":

    Факт е. Много пъти съм минавал покрай полиция с изваден или скрит вътре радар. Карам си с 55-56 по километраж. Никога не са ме спирали, нито глобявали.

    Люлинския ускорител на елементарни частици нали има радар - виж колко показва когато караш с 56 / според километража / - реалната скорост е поне 3-4 км надолу
  • 13 Патриот

    9 10 Отговор
    Това е адски тъпа и фалшива новина.
    Вие представяте ли си колко километра е необходимо за такова изпреварване?
    От София до Перник ще продължи, ако не и повече с тази разлика от 1 кч/ч. Никой не прави такива изпреварвания.

    Коментиран от #16, #18

  • 14 мунчо

    7 1 Отговор
    даже не искам да пиша какво мисля по въпроса,защото веднага ще ми премахнат коментара...Ама вие се сещате ,де:)И то не в Канада,ами,примерно...в луковит:)))))

    Коментиран от #17

  • 15 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Ама чак в Канада ли имат Лазари - толкова далече??
    Има право "Патриот" № 13 ! За да се изпревари кола движеща се с 90 км/ч, от друга, която "фърчи" със 95 км/ч / т.е. изпреварващата да измине около 45-50 метра в другото платно, по 20 -тина метра зад и още толкова пред изпреварваната, която да кажем ,че е дълга 5 метра // са необходими около 900 метра от пътя!!! Разликата във скоростите е само 1 метър и 38 сантиметра в секунда. Написаното е смешно и нереално ! То означава разлика в скоростите само от 28 сантиметра в секунда. Т.е. за изпреварването /50 метра/ са нужни около 900 секунди, което при скорост от 25метра и 28 сантиметра за една секунда прави близо 23 /двадесет и три/ КИЛОМЕТРА !!
    Матю Ганье е трябвало да ме наеме за адвокат !!!
  • 16 хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Патриот":

    Ти колко си бавен.. Никъде не пише, че парулката се е движила с максималната допустима скорост, а само че той е превишил скоростта с 1км/ч над позволената. Тоест патрулката може да се е движила с 40 мили (примерно) при позволени 60 (примерно) и той я е изпреварил с 61. Дано си разбрал.
  • 17 Някой от Юга

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "мунчо":

    Че вие там имате ли пътища? В Луковит имам предвид?
  • 18 Накърнен

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Патриот":

    До Патриот 13
    Със скорост от 1 км/ч можеш да изминеш 1 метър за 3.6 секунди. Една кола е максимум 3 метра. Следователно едно такова изпреварване става за максимум 15 секунди...

    Коментиран от #19

  • 19 Патриот

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Накърнен":

    При 1км/ч скорост се изминават под 30см секунда(един кимометър има 1000 метра, един час 3600 секунди. делим 1000 на 3600, а не обратното), а при 3,6 метра в секунда прави 36метра за 10 секунди, 360м за 100 секунди... за 3600 секунди (1 час) идва 3,6х3600=12960м/час т.е. около 13км/ч.
    Отделно изпреварването не е необходимо просто задната ти броня да мине пред предната на другият автомобил, защото тогава се получава много грубо засичане. Необходимо е още разстояние за да не избуташ водача от пътя, както и когато започне изпреварването никой не доближава предният автомобил на 1мм до предният и тогава да започне изнасянето в лентата за насрешно движение. Необходими са още дистанция от поне 2-3 атомобила за да се изнесеш нормално и прибереш без нормално без да го засичаш.
    Съгласен съм, с логиката че явно автомобила е превишил с 1км разрешената скорост, а патрулката е движила по-бавно от разрешената, но с повече от 1км.