Last news in Fakti

22 Септември, 2017 09:50 17 550 19

Най-очакваните джипове на пазара

  • джипове-
  • нови модели

С всяка изминала година в класа на автомобилите с повишена проходимост става все по-горещо. Всички автомобилни компании обръщат внимание на т.нар. всъдеходи, защото популярността им непрекъснато расте. Изложението във Франкфурт до голяма степен ни подсказа какво да очакваме в този сегмент. Иновациите, които предстоят да се появят по пътищата са много, а за най-интересните от тях ще ви разкажем сега.

Mercedes G-Klasse

В интернет пространството вече се появиха шпионски снимки на новата G-Klasse. Очакванията са колата да се появи на бял свят в пълния си блясък още до края на годината. Екстериорът няма да претърпи радикални изменения, конструкцията отново ще е на рама, но предното окачване ще е независимо. Всички двигатели ще са снабдени с турбокомпресори.

Dacia Duster

Новият Duster бе най-значимата премиера във Франкфурт, що се отнася до бюджетни серийни автомобили. Външният вид на колата е направен от българин, а платформата В0 е сериозно модифицирана. Габаритите са нараснали, но към момента румънците не предвиждат седемместна версия. Салонът е по-просторен и по-комфортен, а материалите и самата сглобка са на доста по-високо ниво.

Volkswagen Touareg

Във Франкфурт специалистите от Волфсбург демонстрираха кросоувъра T-Roc, но тук си говорим за истински автомобили с повишена проходимост. За това ще обърнем внимание на новия Touareg, който се очаква да бъде показан пред публика още до края на тази година. Той ще се прави на платформата MLB Evo и ще разполага с шестцилиндрови дизелови и бензинови мотори, както и с хибридна версия.

Audi Q8

Моделът вече беше засечен от папараци без камуфлаж, от което следва да се предположи, че той ще бъде показан официално съвсем скоро. Платформата е същата като на Q7, а двата луксозни всъдехода разполагат и с еднакви двигатели и едно и също междуосие. Основната разлика ще е в купеобразната форма на Q8. На пазарите Q8 ще се появи през следващата година.

BMW X7

Дизайнът на прототипа е спорен и кривва доста от стилистиката на останалите баварски модели. Автомобилът има внушителна предница с огромни осмоъгълни бъбреци, а линията на прозорците е практически равна. Очаква се серийната версия да е доста сходна с концепцията и да се появи в началото на следващата година. Не е изключен и огромен V12 под капака на X7.

Lamborghini Urus

Концепцията е факт отдавна, но от Lambo все още се бавят с премиерата на серийната версия. Според слуховете обаче, тя ще се състои още до края на годината, защото в последните месеци специалистите от компанията доста усилено тестват своя първи кросоувър (да не се бърка във всъдехода LM002) на трасето в Нюрбургринг. Най-вероятно Urus ще се появи с четирилитров V8 битурбо мотор с мощност 640 коня.

Porsche Cayenne

Външно Porsche Cayenne 2018 е построен на изцяло нова платформа. Иновацията е нараснала на дължина, като вече е 4 918 мм. Стартът на продажбите на Porsche Cayenne 2018 ще започне само с два бензинови агрегата. Те са V-образни шестцилиндрови. Трилитровият турбомотор ще има налични 340 конски сили, а този с обем от 2.9 литра ще е снабден с два турбокомпресора и ще разполага с 440 коня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    27 6 Отговор
    Не мисля че стават по-красиви с изключение на порше и дъстър все едно са катафалки какво се случва с тези форми.
  • 2 Един гост

    25 6 Отговор
    Тези модели може да са най-очаквани за някой в България, но по света хората други марки и модели ги интересуват

    Коментиран от #7

  • 3 ТЪПОТИЯ

    17 21 Отговор
    Кво да му очакваш на Г-класата като от 10 години не търпи никво развитие визуално...
  • 4 Нашимото то Япония

    30 12 Отговор
    Хората в Скандинавия, Западна Европа, Азия, Америка, Африка, Австралия, както и аз очакваме с нетърпение новата Dacia Duster
  • 5 doe

    11 11 Отговор
    от грозни по грозни
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Марадона

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Един гост":

    Да, по света не се кефят на черни катафалки - предпочитат по живи цветове
  • 8 Тоя ония

    9 12 Отговор
    Ламборгини уруД ..... хахахах
  • 9 Антонн

    14 16 Отговор
    Най-очакваните джипове на пазара?
    От тези има само един джип ,Mercedes G-Klasse.
    Дачията къде я очакват?
  • 10 Марадона

    23 12 Отговор
    Аз пък смятам че Дачията е най-готината е точно тя ще бъде най-продавана у нас, а пък и моторите на Рено са пушки
  • 11 Цуки

    6 7 Отговор
    А Субаро
  • 12 ВАГ

    11 15 Отговор
    Джипките са върха с изключение на л..ното от втората снимка с трицилиндровия 1,2 мотор дето никой не го ще .
  • 13 mediator37

    13 8 Отговор
    Дачията е най-красива, ако беше и с як двигател ще е много продавана. Разочарован съм от дизайна на БМВ, наистина прилича на сандък, ама много грозен сандък. Да не би да са сключили шефство с Тойота или Субару ? Ама даже са ги надминали по грозота.

    Коментиран от #16

  • 14 Дачия е номер 1

    11 8 Отговор
    Погледнете всички снимки с добре отворени очи и ще разберете коя е истинската джипка,давам жокер огледай околната среда.
  • 15 onq s konq

    8 16 Отговор
    Има два основни вида хора:Едните си купуват МПС за да бъдат ЗАБЕЛЯЗАНИ,другите-за да им "върши работа".Мнението на вторите е БЕЗ ВСЯКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

    Коментиран от #19

  • 16 Густо Майна

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "mediator37":

    Новият дизел със 130 коня повярвай на това купе тон и двеста, ще е напълно достатъчен, на дъстъра! А апропо забравили сте в представянето топ-хита бих казал на сезона... Стелвиото на алфа! Страхотен сув е! И на фаца (има си хас), и отвътре! Лично се "запознах" с него в Словакия преди 10-ина дни.
  • 17 До15

    5 5 Отговор
    Така е има хора с много комплелкси и тогава ги избиват с коли по 200000 лв които се чупят и постоянно се ремонтират които след третата година се обезценили и струват 50000 лева евала на такива прости хора.

    Коментиран от #18

  • 18 Ввв

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "До15":

    Май комплексирания си ти,а?
  • 19 Batmusurat

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Защо така бе братле ? Тебе не те ли забелязват с каруцата?!😂