25 Септември, 2017 09:51 3 675 7

Hyundai купува Fiat Chrysler?

  • hyundai-
  • fiat chrysler-
  • fca-
  • покупка

Слуховете около възможната смяна в собствеността на Fiat Chrysler стават все по-интересни. След като се заговори, че апетити за най-печелившата марка в портфейла на производителя Jeep имат от Great Wall, сега се дочува информация за възможното придобиване на италианско-американския концерн от Hyundai.

Според The Korea Herald ако успее да придобие FCA, корейският гигант със сигурност ще влезе в тройката на най-големите автопроизводители в света. Комбинираните продажби на двата концерна за миналата година нахвърлят 11.5 млн. коли.

Според пазарни аналитици FCA би струвал на Hyundai поне $9.83 млрд. Без Maserati или Magneti Marelli в сметката обаче цената автоматично пада на около $4.95 млрд. Корейците опровергават информацията The Korea Herald за предстояща сделка, а шефът на FCA категорично отрича да е получавал предложения от Hyundai.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 1 Отговор
    А честито на "немците" , радост след радост , едни купуват , други продават , май скоро ще се чуят "слухове" за "преговори" я за Сеат , я за Шкода !
  • 2 Пламен

    10 1 Отговор
    На немците им пари по петичките. Източните автомобилостроители наливат пари в Европа и дефакто завземат пазарите. Вижте Волво. Хюндай/Киа са РЕАЛНАТА заплаха за ВАГ и да са ги детронирали ако не бяха Шкода. Кенефите им далеч вече не са народни, качествени и премиум. Всеки търси евтин продукт, екстрите са кьорфишек. Остава им да търсят евтина работна ръка на балканите, за да изхранват новодошлите германци. Сега, като затвърдиха предаността си към Меркел е време за втория транш рефюджийси

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен":

    Еми точно това ще прави "новия" Фиат , корейски платформи и задвижвания , облечени с италиански ламарини , макар че новите модели на Хюндай и Киа с нищо не отстъпват по-дизайн , ама за "по-консервативните" европейци новия Фиат ще е идеален
  • 4 НАнаНА

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен":

    че и франсетата почнаха да купуват опели :D
  • 5 Третото око

    3 0 Отговор
    Ако се слеят двете компании ще станат но 1. с продажби над 11.5 млн. коли. срещу 10,3 милиона продадени от Volkswagen който в момента най-големият автомобилен производител в световен мащаб.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Третото око":

    Фолксваген БЕШЕ най-големия миналата година . Ако не си чул го задминаха още на полугодието , а до края на годината въпросът вече е дали ще е ТРЕТИ или ЧЕТВЪРТИ
  • 7 Балъци

    1 1 Отговор
    Да купуваш остаряла и изчезваща техника е сантиментално ,но не и доходоностно. Още през 2018 ще се забележи сериозен ръст на електромобилите,а две години по-късно хората ще се чудят как са карали тези скъпи,чупливи и замърсяващи котурници. През 2025 год.дори в България ще има осезаемо присъствие на електромобили,а ако някой си мисли да кади с печките след тази година,ще е по-добре да мигрира на исток.