26 Септември, 2017 17:01 8 865 4

$36 млн. обезщетение след катастрофа

  • катастрофа-
  • инцидент-
  • обезщетение-
  • училищен автобус

Семейството на 11-годишно момиче от Калифорния ще получи обезщетение в размер на $36 млн. за тежки травми, получени при катастрофа през 2012 г. Според съда вина за инцидента носи службата за ученически превози, съобщава Daily Mail.

Преди 5 години Изабела Санчес тръгнала от дома си към спирката, където децата се качвали на училищния автобус. Докато пресичало, момиченцето било пометено от Subaru Impreza. От удара Изабела изхвърчала на няколко метра, паднала на главата си на асфалта и получила сърдечен пристъп.

Въпреки счупванията на черепа, врата, ръцете, краката и таза и сериозните увреждания на мозъка детето оцеляло. След три месеца в кома започнало бавното ѝ възстановяване. Днес тя все още е прикована за инвалидна количка и се нуждае от денонощни грижи.

Семейство Санчес завело дело срещу фирмата, която обслужва училищните автобуси в района, с обвинението, че "не се е опитала да предотврати и не е съобщила за опасностите на местата за спиране". Според съда автобусната компания носи 80% от вината за трагедията, а останалите 20% от отговорността се пада на майката на Изабела. Спечелените $36 млн. ще бъдат изразходвани за лечението на момичето и медицински разходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    41 8 Отговор
    Помита я кола, а виновни са от автобуса!!! Е на тия кравари съдебната система е по извратена и от вашата!?!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    вашата да се чете НАШАТА
  • 3 Кобрата

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Така е, но поне се е намерило някой да плати обезщетение, защото сега ще им трябват пари за да го лекуват това дете
  • 4 Ники

    2 0 Отговор
    Съдебната система в щатите създава подобни ... куриози ... определено е извратена в някой отношения но пък е някак си по справедлива ... при нас някакви мизерни глоби ... не можеш да осъдиш никой за нищо ..