5 Октомври, 2017 09:56 3 649 12

Путин бил готов да си купи Tesla

  • tesla-
  • путин

Руският президент Владимир Путин обяви, че е имал възможността да кара електромобил, харесал му и би си купил такъв, включително и производство на американската компания Tesla, съобщава РИА "Новости".

"По пътищата на страната се движат не само каруци и танкове. Естествено, че бих си купил (личен електромобил). Веднага се обръщам към онези, които следят внимателно материалното ми благосъстояние - задължително ще го декларирам", заявява руският лидер на форума "Руска енергийна седмица".

"Наши производители, които мечтаят за електромобили, са ми показвали такива. Естествено, запознат съм и с американските и японски производители - в частност японски. Карал съм всякакви електромобили, показвали са ми ги, както се казва - давали са ми да направя няколко кръгчета с тях. Признавам, че ми харесват, особено съвременните, те дърпат здраво, пъргави, бързи и ефективни са", отбелязва Путин.

На въпрос дали би си взел Tesla, руският президент отговаря "Защо не? Отворени сме, купуваме и продаваме. Купуваме всичко, което ни трябва, и продаваме всичко, което ни е изгодно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И той значи

    13 20 Отговор
    соросоид ;)
  • 2 ЧЕСТНО

    27 9 Отговор
    КРАВАРИТЕ ТРЯА ДА МУ Я ПОДАРЯТ. ЩОТ АКО БЕ НЯКВА ОТКАЧАЛКА ДО СЯ ЩЕШЕ ДА ВКАРА ЦЯЛА СЕВЕРНА КРАВАРИЯ ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА БАРАБАР С ТЕСЛИТЕ ИМ.
  • 3 Колев

    13 27 Отговор
    Я...!!!! ПЪРВИ ПРИЗНАЦИ НА ПОУМНЯВАНЕ, ПО-ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА...
  • 4 Колев

    18 28 Отговор
    Путин е взел да поумнява напоследък - за разлика от вас кремълските подлоги, при вас няма зачатъци засега....
  • 5 Emperorex

    11 24 Отговор
    Ще му подхожда на айфончето и сега ша може и от теслата да си цъка фейса,пък нашите купейкаджии ша ми цъкат на х..
  • 6 Гост

    11 23 Отговор
    Е нали са велика нация с огромен умствен капацитет защо ще купува нещо на готово , Защо не си го конструират сами и че и да си го произведат накрая????

    Коментиран от #7

  • 7 Спиро

    7 22 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Могат да го направят, но нали знаеш какво значи сделано в ....
  • 8 Alex

    7 18 Отговор
    ДВГ-то го пропуснаха. така и не направиха един обикновен ДВГ, без нищо особено, но да изкара 300 000 км с нормална експлоатация. Толкова копират, толкова мозъци има в Русия, но ... как сега ще направят електромобил, като още запада и Япония не са го направили да минава 1500 км между зарежданията и да не струва повече от 10 000 евро. За справка една от най-евтините такива коли с ДВГ е например съвсем бюджетно Пежо 301 1600 кубика дизел с 8 клапана, механично турбо и 100 коня, 5 скорости.
  • 9 Киро

    8 22 Отговор
    Ааааа, ма как така, да си купи Жигули, нали са много хубави според тролетариата?!

    Малиии, копейкаджиите в смут и амок!

    Спокойно таварищи, опорката обяснение ще дойде всеки момент!
  • 10 СССР

    8 19 Отговор
    Другари и другарки до там ли се докарахме че една читава волга не можем да направим за нашия велик вожд че сега е принуден да дава пари за тая краварска барака ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 майстора

    5 2 Отговор
    В мазето имам и тесла и трион ако иска ще му ги дам безплатно.....