12 Октомври, 2017 11:13 3 047 19

$150 хил. за Tesla Model 3 на черния пазар

  • tesla-
  • model 3-
  • обява-
  • продажба-
  • черен пазар-
  • спекула

Новият достъпен електромобил на Tesla доказа за пореден път, че дефицитът задължително води до спекула. Компанията на Илон Мъск среща трудности в достигането на заявените производствени тиражи и черният пазар реагира мигновено.

В популярния сайт за обяви Craigslist се появи оферта за продажбата на употребяван Model 3 за... $150 000, близо пет пъти по-скъпо от чисто нов. Сделката обаче предлага огромно предимство - купувачът няма да чака месеци наред, докато получи колата си.

Продавачът изтъква, че навъртелият едва 2 000 мили (3 200 км) Model 3 е практически нов и го продава само защото е принуден по семейни причини. Електромобилът е от модификацията с батерия, която позволява изминаването на 310 мили (500 км), има панорамен покрив, луксозен интериор, аудиосистема и "аеро" джанти, а "изработката е отлична за екземпляр от първата партида".

За съжаление купувачът няма да може да се възползва от федералната субсидия за електромобили в размер на $7 500, тъй като колата вече е регистрирана. За сметка на това няма да му се налага да се нареди на опашка след 400-те хиляди души, капарирали Model 3.

"Тѐслата" носи идентификационен номер 209, което според запознати означава, че най-вероятно продавачът работи в компанията. Служителите на Илон Мъск се ползват с предимство при покупката на Model 3, но при изричното условие, че електромобилът бъде регистриран на тяхно или на името на някой от семейството и нямат право да го продават на по-висока от покупната цена. Най-вероятно точно заради последната клауза обявата от Craigslist вече не съществува.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 1 Отговор
    Цената на тази Тесла е 44х. долара, ако се добавени и няколко екстри като кожен салон и автопилот и стана на 50х.долара. Та не му е минал номера, по семейни причини, а на тройна цена, смешник.
  • 2 qwerty

    8 1 Отговор
    Тая като БГ-тата, обява: "Породавам спешно автомобил", а цената с 2-3К лв. над средната за модела. Ако си на зор ще гледаш да пласираш колата даже и на загуба.
  • 3 Чудя се

    8 1 Отговор
    С тоя остър ръб отпред, колко ли звезди е взел от тестовете за защита на пешеходци?

    Коментиран от #5

  • 4 Бай Тошо

    6 2 Отговор
    С таблета лепнат на таблото е красива гледка

    Коментиран от #8

  • 5 123

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    Е как колко, пет естествено! Трепе ги от раз.
    На мен пък ми писва вече от нова медийно "шумене" за електрически коли със разните.чу алабалистични маркетингови трикове.
    Няма ден без нещо да се пише за Тесла или за сорейските корифей от КИА/Хюндай.
    Сега и Тойота почна с някаква измислена оферта за хибриди, която след като човек я прочете подробно и вникне в нея, разбира че е супер неизгодна и с брутално оскъпяване. Ама сме еко, и сме Тойота! Ще видите как да 2 години Рено ще издуха всички.
  • 6 123

    4 3 Отговор
    Ето, вече стана ясно, че Тесла няма да ги бъде. На по-висока цена обикновено се продават автомобили произведени в малки серии и-или малко преди производителя да фалира. И без това вече отказаха май няколко хиляди поръчки поради невъзможност да ги изпълнят.
  • 7 Julio

    7 2 Отговор
    "принуден е по семейни причини" и му иска пет пъти повече мангизи от колкото струва тоя безмислен кашон. ПовЕрвахме...
  • 8 Един

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Тошо":

    Тошe тва е най-грозния интериор, който бие по грозoта даже и тоя на Ес модела :D
  • 9 Ергономия

    7 4 Отговор
    Само погледнете воланът на тази кола, има единствено два тракбола за движене на курсора по таблета и толкова?????
    Тоест за всичко което правя аз ще гледам шибаният таблет който даже за разлика от колите преди 10 години не е обърнат към шофьорът под някакъв ъгъл???
    Тази простотия я имаше само в Цитроен на времето и сега цитроен е под земята.

    На моята кола която е нова но не е от скъпите 50% от нещата мога да правя от воланът а другите 45% без да откъсвам поглед от пътя.

    Изключение прави навигацията и телефонът които ги намествам преди да тръгна.
  • 10 Един

    3 4 Отговор
    При условие, че за тия пари можеш да си купиш Ес модела ако някой клъвне на каквато и да е обява за черен пазар на тая глупост трябва да го освидетелстват и бутнат в стая с меки тапицерии... то всеки тръгнал да дава 100 бона в зелено за електрическа простотия си е за освидетелстване ама такъв дето се ръси за бюджетната версия само за да се изфука пред други луди е за пребиване!

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    2 1 Отговор
    Най малкото може да го купи друг производител за да го разглоби и разгледа
  • 12 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    Ще си купиш Ес модела , ама в шестък или в най-добрия случай 3-4 годишен на 200-300 000 км . Ако си мислиш , че и ЕС и ЕХ не са продадени за година- две напред , значи си много зле с информацията .

    Коментиран от #13

  • 13 11111

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Чети бе, не боли. Отвори мобиле.де и ще видиш над 20 обяви на тесла ес на по няколко месеца и малко километри.

    Коментиран от #14

  • 14 ШмъркАн

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "11111":

    И що ли ги продават тези хубави и евтини автомобили?
    Ако Теслата е "хакната" е възможно да е малко по-скъпа... ама 3 пъти.
    Хакват се, защото могат да пипат само в оторизирани сервизи. А там както знаем, не е много йовтино да "га барат" кошницата.
    И ние сме дали нещо на света.
  • 15 гост

    1 3 Отговор
    Айде сега пък ти отвори което си искаш "мобиле" и търси
    Tesla Model S P100D с всички екстри , на ДВА месеца и на 2000 км , щото това е съответното на тази , да не говорим , че тази Модел 3 вече има колекционерска стойност , защото е от първата серия излязла на пазара и достъпна за закупуване от ограничен кръг хора и бъди сигурен , че е купена на секундата и затова обявата вече я няма .

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Много се смях

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Айде сега кажи какво общо има този нисък клас с точно p100? Това не може да стъпи и на p85 по никакъв начин. Тук откъдето ти пиша има всички тесли изложени в мола и всеки може да се качи и да ги ровичка. Е, честно между смотания бюджетен модел и нормалната тесла няма нищо общо. Това е все едно да сравняваш голф с ЕС-класа.
  • 17 11111

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Да не говорим, че отговора ми беше даден на този твой коментар: "Ще си купиш Ес модела , ама в шестък или в най-добрия случай 3-4 годишен на 200-300 000 км . Ако си мислиш , че и ЕС и ЕХ не са продадени за година- две напред , значи си много зле с информацията ." Е, доказах ти, че има много тесли модел ес на по няколко месеца и малко километри, а ето ти и една нова седяла в шоурум и е 700 кончета: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=243919901&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=135&makeModelVariant1.modelId=3&minFirstRegistrationDate=2017-01-01&pageNumber=1&scopeId=C
  • 18 нхмфугх

    1 1 Отговор
    Хубава е , само таблета е като допълнително добавен , като купен от Илиянци например
  • 19 Скептик

    0 0 Отговор
    Лисицата като не стигала гроздето и викала че било кисело, скептици дал господ За едни таблета еди си какво на други муцуната, ами пожелавам Ви поне да се докоснете ,та тогава коментирайте