14 Октомври, 2017 23:56 13 707 12

Най-покъртителният дрифт автомобил?

Дрифтът е най-новия моторен спорт, но автомобилите в него еволюираха значително от началото на световния му бум. Само преди 5 години мощност от над 500 конски сили бе смятана за достатъчна за участие в най-добрите шампионати, но сега минималния праг е над 800 коня. Причината е, че в търсенето на максимално сцепление и скорост се слагат най-лепкавите и широки спортни гуми, а те изискват мощност, за да превъртат свободно независимо от километрите в час. Цели се и максимално опростяване на конструкцията, която да бъде лесна за поправка при евентуален контакт, както и най-добрия възможен баланс между двете оси. Гореизброените неща са най-малкото, което е изпълнено в този наистина покъртителен автомобил дело на HGK Motorsports, който след няколко часа ще участва във финалите на Formula Drift с латвиеца Кристапс Блис, който е и главното действащо лице в HGK - 900 атмосферни коня, кевларени външни панели и най-добрата изработка и елементи в света. Ние останахме безмълвни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    26 3 Отговор
    Това е колата на коня !

    Скрита лимонка е той !

    Коментиран от #2

  • 2 оня с ролс ройса

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    ХАХАХАХА.боже човек преди да ти прочета коментара щях да напиша същото.Това верно е на коня бавареца :D:D:D:D

    Коментиран от #12

  • 3 mediator37

    5 11 Отговор
    Мерцедес не могат да направят такъв хищник.

    Коментиран от #4

  • 4 ААА 8

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Естествено ,че могат. Но ще имат проблеми с неговата пазарна реализация. Пазара на автомобили е едно от най-консервативните неща. Всяка марка и модел е свързвала името си с определени и целенасочено налагани, в своите автомобили, характерни особености. Благодарение на това има и толкова марки и модели със своите верни почитатели.
  • 5 Spec b

    11 0 Отговор
    Чуден звер!:) направвн без компромиси:) е това е "тунинг"
  • 6 незнайко

    1 4 Отговор
    Представям си каква жега е в купето !!!
  • 7 Бат Ваню

    1 1 Отговор
    ... такива изтребители за българската армия..... ха ха ха.....
  • 8 Галош без БМВ

    11 9 Отговор
    " БМВ" няма да се научат да правят коли за возене, които да се движат направо! Всичките се движат настрани и особено добре са балансирани я на покрив, я в канавката! Дано жертвите им да са по- малко!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Propov

    1 7 Отговор
    ми добре е бе, много е добре даже. то ако беше Алуди или Жапанка няква нямаше да я напомпат толкова. Те тях не ги помпят щоро са си бегачми по рождение, нали така! Ама БМВтата ги помпят не щото носят, ами щото са слабички горките. то и тва таман е станало на нивото на Алуди А4 и е много близко до Корола
  • 11 Ba6 Maistora

    1 1 Отговор
    Ето такива самолети ни трябват, а не някакви си "Грипени" и "Ф"чета...
  • 12 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "оня с ролс ройса":

    не е мойта мойта е червена дизел на гас