16 Октомври, 2017 10:40 49 357 31

Евтини джипове, които ще поскъпват

  • джипове-
  • mobile.bg-
  • цена

Истинските всъдеходи, тези конструирани на рама и с бързи и бавни скорости, вече са на изчезване. SUV вълната набра такава популярност, че успя да измести от пазарите истински проходимите автомобили. На вторичните пазари обаче все още изпадат интересни предложения, а сега ще ви покажем 4 джипа, които към момента могат да се купят сравнително евтино, но ако се гледат добре, цената им само може да се покачва в бъдеще.

Jeep Grand Cherokee

Звездата от 90-те години на миналия век е един от най-старите джипове, движещи се все още по родните пътища. Много от продукцията не е в добро техническо състояние, но има и доста запазени екземпляри. Въпреки проблемната каросерия и трансмисия тези автомобили са надеждни, почти със статут на култови и прогнозата е, че цената им няма да падне повече от нивата, на които е в момента.

Range Rover II

Трябва да сте доста смел човек, за да приютите в гаража си подобен автомобил. Добре отремонтираните варианти, които са все още евтини, ще започнат да поскъпват. За да дойде това време обаче трябва да отделите доста нерви и да се абстрахирате от проблемния "букет" от електроника и вечно развалящото се пневматично окачване. Двигателите също са капризни, но пък проходимостта е отлична.

Mercedes-Benz G-Klasse

Ако сте собственик на G-Klasse, произведена през 90-те и целите в бъдеще да изкарате пари от този всъдеход, то не се опитвайте да го правите визуално да изглежда като съвременните G-Klasse. Това ще се отрази в негативен план на цената. Добре запазените екземпляри от онова време днес се търгуват в Германия за суми от над 40 000 евро, като тази тенденция се очаква след време да дойде и у нас.

Toyota Land Cruiser 70

Това са едни от малкото абсолютно неубиваеми автомобили, които имат всички шансове след време да се превърнат в абсолютна класика. Въпреки уникалната си надеждност и проходимост и тези джипки си имат недостатъци. Основният проблем обаче е да се намери читава кола. Тези автомобили винаги се използват по предназначение, което означава, че са се движили в най-суровите и тежки климатични и пътни условия.

Кратка справка в най-големия автомобилен сайт в България показва, че в България предлагането на въпросните четири модела не е малко. Друг е въпросът, в какво състояние се намират екземплярите у нас. На първо четене има и много "уморени", но има и джипки, които заслужават внимание. Предлаганите екземпляри на нашия пазар можете да разгледате ТУК и ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    83 29 Отговор
    Мерцедеса и Тойотата! Другите не струват!
  • 2 Цуци

    62 10 Отговор
    И като дойде време за обслужване, за ремонтче нещо по трнсмисийката, да не говорим за нови гуми и Бай Ганю казва - Мяууу :О ... :D Тези автомобили са за хора с много пари, за нормалния българин нещо като Самурай, Феорза, Нивичка, че и Дъсър е правилното решение.

    Коментиран от #3

  • 3 Мартин

    44 1 Отговор

    До коментар #2 от "Цуци":

    В статията става дума за истински всъдеходи, не за SUV. Това наистина са класики и ще поскъпват, стига да имаш нерви и пари да ги поддържаш.

    Коментиран от #14

  • 4 парапапа

    69 0 Отговор
    Лендкрузера и Г-то, никога не са били евтини :)
  • 5 Driving pleasure

    28 4 Отговор
    намерете ми евтино G, годно да мине технически преглед и веднага го взимам :)
  • 6 БМВ е номер 1

    13 68 Отговор
    Ее не факти как може да напишете,че двигателите на Range Rover II са проблемни и капризни??!! Те са с двигатели на БМВ - най-добрите двигатели на земята

    Коментиран от #9, #10, #13, #26

  • 7 M A X I M U S

    36 4 Отговор
    Не знаех ,че Г-класата е евтина,ама щом казвате,може и да е така.
  • 8 УАЗКАТА

    47 32 Отговор
    А КЪДЕ ЗАБРАВИХТЕ УАЗ БЕ ЕКСПЕРТИ,НАЯСНО ЛИ СТЕ ЧЕ И ДО ДЕН ДНЕШЕН ПОВЕЧЕТО ХИЖИ В БЪЛГАРИЯ ГИ СПАСЯВАТ САМО ТЕЗИ 40-50 ГОДИШНИ РУСКИ МАШИНКИ,КОИТО НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ НАМИРАТ ЗА ПО 3-4000 ЛЕВА В ДАЛЕЧ ПО ПРИЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ ОТ ГОРЕ ИЗРЕДЕНИТЕ БЕЗСМИСЛЕНИ БАРУТАРНИЦИ,ЕТО ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВА НАИСТИНА ДА СЕ КУПИ И ПОДДЪРЖА И НА КОЕТО ЩЕ МУ РАСТЕ ЦЕНАТА!

    Коментиран от #30

  • 9 Алфа Ромео

    32 5 Отговор

    До коментар #6 от "БМВ е номер 1":

    Шегички пускаш леки....
  • 10 Войн

    45 5 Отговор

    До коментар #6 от "БМВ е номер 1":

    Е как га реши това? Точно на тези Роувъри се монтира BMW 2.5 TDS мотора дето е пълен убитак и главата му е консуматив. От тия Роувъри истинските са само бензин.

    Коментиран от #15

  • 11 Пазарен Либерализатор

    34 6 Отговор
    G-егата и Тойотата са почти вечни, надеждни и проходими с елементарна поддръжка.
  • 12 MERCEDES BENZ G65 AMG

    26 4 Отговор
    Да пишете че Г класата е евтин джип ... вие луди ли сте ? Май не сте им гледали изобщо цените на вторичния пазар ! Знаете ли изобщо за какви цени говорим тук !!!
  • 13 onq s konq

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "БМВ е номер 1":

    Имаш най-големите мокри сънища за бмв
  • 14 Мармота

    13 16 Отговор

    До коментар #3 от "Мартин":

    Наиш кога че поскъпнат а ? До 2-3 години ще струват колкото цената им за скрап
  • 15 Нафарфорий

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Войн":

    първите рейнджове са като дефендер същите двигатели, проходимост само дето е по- луксозен до средата на 90-те всичките роувъри, дискавърита бяха проходими после почнаха маркетинговите простотии!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 СубаруЛеворгВарна

    18 3 Отговор
    Да истински джипове са особена американския 8 цл. 5.2 л. атмосферен бензин за оловен бензин 92 октана! Джийп Гранд Чероки 1995 г. - обаче къде намирате части за такъв??? Много съм се навил за такъв истински американски - щатски Гранд Чероки 8 цл. атмосферка бензин - за съжаление 8 цл. американец върви с първобитния 4 ст. автоматик от 1987 г......харичи над 22 литра.

    Дизеловото Чероки пък е италиански отпадък!

    Коментиран от #18

  • 17 Муле

    22 5 Отговор
    За истинска, ама много истинска проходимост, вземете си муле, магаре, пони дори и няма хижа или връх, който да ви се опре - за поддръжка и цени да не говориме..
  • 18 Гранд чероки

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "СубаруЛеворгВарна":

    Като искаш 5степенен автоматик,ще си вземеш следващия след 99г до 2004г,това е последния вседеход от грандовете,хем е и с по голям багажник и с по здраво окачване от стария

    Коментиран от #19

  • 19 4.0 inline 6

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гранд чероки":

    Къде видя колега 5 степенна кутия на модела '99-'04 ? Истинските американски да си с 4, Не
    знам за Италианския боклук с МВ 2,7 турбо двигател, който трябва да свалиш, за да обслужиш задните 2 дюзи!!!
  • 20 onq s konq

    5 43 Отговор
    Беенве х3 и х5 са наи добрите жипове - те тва е ! И децата го знаят!

    Коментиран от #23

  • 21 Бат Мишо

    4 2 Отговор
    до драйвинг плежър
    пич с туй изискване годно да мине технически преглед возило и го
    купуваш в българия
    нали знаеш че може да станеш горд собственник на фотъоил с колеленца....само кажи и утре ти го докарвам с стикер за минат техн .преглед....
    и даже ще има по малко технически дефекти от повечето автопарк в Бг, пред който руския е като майска роза.....
    щото да скапват се ва рашките колите , ама отива в запчастей и родните части са му копейки и минка счупеното...а тука - жули жеко железото ..докат си разбие главата и чат пат и на околните
  • 22 Ангел

    12 4 Отговор
    Ами Патрола и старото Паджеро къде са?Забравихте ли ги?
  • 23 123.300д

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Тъгъдък- тъгъдък....бенве
  • 24 практик

    4 3 Отговор
    Аз знам един много прост, но верен начин да оценя коя кола си струва. Всички гледаме телевизия нали? Пълно е с реклами, нали? И с реклами на коли, нали? Коя стока има нужда от реклама? Онази, която се граби като топъл хляб ли или другата? Хайде сега си напънете мозъчетата и си спомнете за коя коля не сте виждали реклама? Ха-ха-ха, сетихте се...Е - това е № 1. Първият автомобил в света. Още ли не се сетихте? Жалко.
  • 25 Боко

    3 1 Отговор
    Е кое им е ефтиното
  • 26 Боляр

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "БМВ е номер 1":

    Поредният, който не знае, че 2.5 tdi на BMW, който слагат на Land Rover по това време е отдавна доказано калпав двигател, който прегрява за нула време.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кокит

    0 0 Отговор
    Автора е в тотална заблуда!
  • 29 вамос

    0 0 Отговор
    Тойотата си заслужава най-много!Имат опит в това
  • 30 Фен на БМВ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "УАЗКАТА":

    Ще им расте цената, ама друг път :) За проходимост добре и дотам...
  • 31 Транспортер

    0 0 Отговор
    Мойто самурайче ми излезе с ремонта 9200 лв.но е офроуд убиец...