Last news in Fakti

17 Октомври, 2017 15:25 3 458 4

Запознайте се с Polestar 1 - новото спортно купе от Volvo

  • polestar 1-
  • volvo

Volvo започва производството на спортни коли с алтернативно задвижване. Поради тази причина бранда Polestar дори бе отделен като нова марка, а първият автомобил от тази нова линия дори не носи емблемата на Volvo.

Той се нарича Polestar 1 и представлява 4.5-метрово спортно купе с две врати. Дизайнът му в голяма степен повтаря този на концепта Volvo Coupe от 2013 година, но въпреки това изглежда сдържано. Фирмените дневни светлини обаче издават принадлежността му.

Иначе, голяма част от каросерийните панели на карбонови, а оформлението на салона е в стил XC90 и S90. Последното съвсем не е удивително, защото Polestar 1 лежи на същата платформа. В салона също има немалко карбонови детайли.

що се отнася до силовия тракт, то той е съставен от двулитров четирицилиндров двигател с вътрешно горене, който е с мощност 382 конски сили и от два електромотора с мощ от по 109 коня. Системната мощност на тракта е 600 конски сили.

Бензиновият мотор, който разполага едновременно и с турбокомпресор, и с механичен нагнетател, задвижва предните колела, а електродвигателите отговарят за задните. Максималният въртящ момент на цялата система е равен на 1000 Нм.

Само на ток колата може да изминава разстояние от 150 километра, но това ще бъде възможно чак през 2019 година, когато ще бъде пусната за продажба. Ще се произвеждат по 500 автомобила годишно.

И докато първият проект Polestar 1 е хибриден, то следващият - Polestar 2 ще е изцяло електрически. От новата марка се надяват той да се противопостави директно на евтината Tesla Model 3. Той също като Tesla-та ще може ад се купи през интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генерал

    1 6 Отговор
    Тази задница е същата от преди 25 години как се излагат от volvo .да бяха го променили малко
  • 2 уха

    3 1 Отговор
    дизайнът е уникален, само шведи могат да го постигнат. ако това чудо почне да се произвежда серийно и на прилични цени, кой ли олигофрен ще си купува повече тесли...
  • 3 Драйвър

    0 0 Отговор
    Това е S90 без задните врати и емблемите на Волво,единственото различно-задните стопове всъщност го загрозяват,а от вътре само са сменили емблемите на волана,няма никаква разлика.Защо си губят времето с такива глупости,хората които купуват Волво са покойни хора които залагат на комфорта и сигурността,никой не си купува спортни коли от Волво и няма и да почне!"Шведите"(всъщност собствениците са Китайци)се опитват да се намесят на пазар от който си нямат никаква представа!

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Драйвър":

    За сведение ВОЛВО не са произвеждали спортни модели досега. Що се отнася до собственика, то и телевизора Ви е китайски !!!