Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 11:34 3 062 1

Новият Jeep Wrangler или последният мохикан

  • jeep-
  • wrangler-
  • jl

Феновете на истинските всъдеходи с нетърпение очакват появата на един от последните мохикани на пазара - всъдеход, построен на рама, с брутални форми и класическо 4х4 предаване. Такъв ще е новият Jeep Wrangler, който ще бъде показан в края на годината, но към момента се знаят някои подробности за него.

В интернет пространството попадна електронната версия на книжката за експлоатация на новия Wrangler и благодарение на нея станаха известни въпросните подробности. Външно екстериорът ще е доста сходен и промените по него в никакъв случай няма да са радикални.

Новата генерация ще съхрани всички преимущества на своя предшественик - цял мост, рама и понижаващи предавки в трансмисията. На първо време в САЩ Jeep Wrangler JL ще се продава с два бензинови мотора. Първият е добре известен - 3.6 литра V6 с мощност 285 конски сили.

Вторият агрегат обаче е загадъчният двулитров турбодвигател. Загадъчен, защото от Fiat Chrysler Automobiles (FCA) заявиха мощност за този мотор от 368 конски сили, което не е невиждано, но за всъдеход е много. Впоследствие от FCA казаха, че уведомлението за мощността не е точно и моторът ще е с друга мощност, но каква ще е тя - към момента не е ясно.

Иначе в качеството на трансмисия от FCA ще заложат на две автоматични скоростни кутии. И двете са осемстепенни, като първата е собствено производство, а другата е дело на ZF. По-скъпите версии ще разполагат с електроника, която сама ще прехвърля въртящ момент към предните колела. Стандартните версии ще си останат с ръчното зацепване на предния мост.

Интериорът на колата се е изменил най-много. Новата мултимедийна система Uconect 4 може да е със 7-инчов или с 8.4-инчов екран, което отново зависи от нивото на оборудване, като в базовите версии приборният панел ще е с монохромен дисплей, а при високите нива той ще е цветен.

За новия Jeep са предвидени четири покрива. Познатите ни мек и твърд пластмасов тавани ще са налични, но ще има и вариант Freedom Top с две сваляеми секции, както и Power Top, който ще е с огромен панорамен люк с електрическо задвижване. Първоначално от компанията ще покажат версията с пет врати Unlimited, а след година ще се появи първият в историята на марката пикап Wrangler.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    0 0 Отговор
    Бих подкарал такова животно!