Last news in Fakti

19 Октомври, 2017 12:05 3 614 3

Hennessey погва Koenigsegg и Bugatti

  • hennessey-
  • venom f5-
  • рекорд

Hennessey Performance Engineering се включва надпреварата за най-бърз автомобил на планетата, в която мерят сили Koenigsegg и Bugatti, става ясно от снимка в официалния профил на тексаската компания във Facebook. На фотографията се вижда фрагмент от задницата на суперкара Venom F5 и знак за ограничение на скоростта на 300 мили/ч (482.7 км/ч).

Новата хиперкола на американците ще се изработва от поделението Special Vehicles и ще се оборудва с двигател с мощност 1 451 к.с. От Hennessey смятат, че тя ще бъде достатъчна за достигането на 467 км/ч.

Актуалният рекорд за най-бърз сериен автомобил принадлежи на Hennessey Venom GT, който ускори до 435.5 км/ч на писта в Космическия център "Кенеди" в Кейп Канаверал. С постижението си американският хиперкар детронира Bugatti Veyron Super Sport, който вдигна 431 км/ч през 2010 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    7 0 Отговор
    Яко.
  • 2 ДДД

    6 0 Отговор
    защо са си кръстили колата на коняк?

    Коментиран от #3

  • 3 копеле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДДД":

    Защото си поркат яко коняка с една хубава пуричка докато шофират....и после ааа вдигнахме 467 км/ч