Last news in Fakti

21 Октомври, 2017 12:52 2 921 3

Ще има ново Gumpert Apolo

Преди малко повече от десет години, на сцената на суперспортните автомобили се появи един не много красив, а по-скоро брутален автомобил с впечатляващо представяне - Gumpert Apollo. Той използваше 4.2-литров битурбо двигател от Audi с мощност от 650 или 700 конски сили според конфигурацията, като това бе комбинирано с тегло от 1200 килограма. Миналата година на автосалона в Женева те представиха красив прототип наречен Apollo Arrow, но явно сега ще пристъпят към производството му като името ще се промени на Apollo IE. Всичко около характеристиките обаче, остава загадка до официалната премиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    1 1 Отговор
    Най-вероятно отново ще е с мотор на Ауди и ще направи много бърза обиколка на ринга. Чичо ви Гъмперт ги владее нещата.

    Коментиран от #2

  • 2 Васил Кунчев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Признавам времената на Ринга постигнати от коли, предвидени за пътя. Никак не е трудно да направиш едно тръбно шаси под 250-300кг. да му сложиш високооборотен двигател с 2-3-4 турбини и да завъртиш обиколка на пистата за 7 минути. Персил Атом, Радикал Ислям..... Колко Гъмперт Аполо има на улицата? Кола без радио, парно..... Като ще показва колко добри пистови коли може да прави, да отиде в Ендуранс сериите и да покаже колко го бива. Не да ходи да си го мери с децата на улицата.

    Коментиран от #3

  • 3 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Васил Кунчев":

    Еми на това залагаха. Какво от това? Колата е бърза, за това и имаше интерес и беше проектирана от студенти до колкото знам под ръководството на Гъмперт.
    Освен това не е от класа на "Персил Атом" и т.н.