Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 10:41 2 427 1

Двойно повече коли през 2050 г.

  • световна банка-
  • доклад-
  • прогноза

През следващите 30-ина години броят на автомобилите по света ще се удвои, твърди доклад на Световната банка. До 2050-а на планетата ще има 2.4 млрд. МПС срещу 1.2 млрд. в момента.

Експертите на Световната банка прогнозират и промени в структурата на глобалния трафик. Още през 2020 г. 60% от автомобилите ще се движат по пътищата на Азиатско-тихоокеанския регион, Африка и Близкия Изток.

През 2030 г. световният пътникопоток ще достигне 80 трилиона човеко-километра, с 50% повече, отколкото през 2015-а. Специалистите обаче са убедени, че напредъкът на технологиите ще доведе до по-ефективен и безопасен транспорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bloomberg Agency

    2 3 Отговор
    Естествено! Народа минава към ел. задвижване по редица причини и сегашният брой остава за рециклиране.
    Ova je jevolicija