27 Октомври, 2017 13:45 2 905 3

Мек хибрид за двувратата E-Klasse

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • e350-
  • мек хибрид
Мек хибрид за двувратата E-Klasse - 1

Mercedes-Benz пусна нова версия на купето и кабриолета от семейството на E-Klasse. Става дума за т.нар. "меки хибриди". Модификацията с индекс Е 350 разполага с двулитров турбомотор и с 48-волтова електрическа система.

Четирицилиндровият турбодвигател е с мощност 299 конски сили и с максимален въртящ момент 400 Нм. Този агрегат работи съвместно с деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Мек хибрид за двувратата E-Klasse

За краткотрайно повишаване на мощността се използва специален стартер генератор EQ Boost. Когато оборотите на двигателя са 2 500 в минута, той може да даде допълнителна мощност от 13 конски сили и 150 Нм въртящ момент.

48-волтовата електрическа система се използва за захранване на генератора. Освен това тя отговаря и за работата на системите, които рекуперират спирачната енергия (до 12 киловата), както и за кратковременното повишаване на мощността.

От 0 до 100 км/ч меките двуврати хибриди ускоряват за 5.9 секунди и 6.1 секунди, съответно купе и кабрио версиите. Комбинираният разход на гориво в режима NEDC е 6.7 и 6.9 литра на 100 за купето и кабриото.

Мек хибрид за двувратата E-Klasse


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 незнайко

    1 2 Отговор
    48 волтова батерия, приблизително 10 киловатов моторгенератор. Те подиграват ли се с клиентите ? Това ще вдигне само цената .Този електромотор може само да я паркира на паркинг. Смехория независимо, че е Мерцедес !!!
  • 3 ГОСТ

    0 0 Отговор
    аз незнам защо го правят това?
    ами има ел коли по 30 000
    защо да даваш 300 000
    за да пробваш?
    ами опитаи с 30 000
    или да си до толкова богат
    че да не може да опиташ с друга марка