Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 16:18 6 893 13

Seat се изнася от Каталуния?

  • seat-
  • каталуния-
  • независимост-
  • щаб квартира-
  • централа

Ръководството на Seat не изключва възможността да премести щаб квартирата на компанията извън Каталуния в случай, че размирната испанска провинция обяви независимост, съобщава Reuters, цитирайки писмено обръщение на шефа Лука де Мео към персонала на предприятието. Според него политическата стабилност и законността в региона са от изключителна важност за компанията, работниците и акционерите.

Централата на Seat и най-ключовият ѝ завод се намират в барселонското предградие Марторел. Там се произвеждат повечето автомобили на марката (около 450 000 годишно) и Audi Q3. Във фабриката работят 14 000 служители.

Европейският съюз даде ясно да се разбере, че ако обяви независимост, Каталуния ще се озове извън зоната за свободна търговия. Така продукцията на Seat няма да бъде конкурентна и производството ще трябва да бъде пренесено в други заводи на VAG.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъка

    23 13 Отговор
    Ами да им е честито на чегеварисчетата!!!
  • 2 с лада е наслада

    12 25 Отговор
    Дреме им на каталунците. С удоволствие ще им передоставим високотехнологични постижения в автомобилостроенето от северна азия. Ще им построим комунизъма даже ако искат, само да разцепят този еврогейски съюз, който ни налага санкции.

    Коментиран от #8

  • 3 хитрата сврака

    7 1 Отговор
    Е това бая, е ще се случи и няма, как да бъде другояче !
  • 4 законен

    33 7 Отговор
    То само Сеат да беше , ами то една читава фирма и банка няма да остане , какво си мислят тия , че някой ще зареже 600 000 пазар за умрялата им независимост ? Такава супа ще духат , че после ще забранят такива глупости със закон .

    Коментиран от #5

  • 5 законен

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "законен":

    600 милиона , изядох три нули
  • 6 Еееее

    8 6 Отговор
    Ама така не може, ако еврогейчетата решяха, то щяха да ги обявят за независими, виж Костов, а то така сами, то не е демократично, 100% Русия е виновна, ще намерят /направят и доказателства...
  • 7 Драйвър

    18 4 Отговор
    Това е стара новина,вече е решено да се измести производството на Q3 в завода на Ауди в Унгария.То и сега Сеат Атека се прави в Чехия в заводите на Шкода,най вероятно и другите модели на Сеат ще се пръснат в заводите на ВАГ из Европа и каталунците ще загубят 14 хил работни места от завода на Сеат и още толкова от заводите за части за Сеат,да им е честита независимостта дето се вика!
  • 8 Каталуния

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "с лада е наслада":

    високотехнологичните североазиатски постижения са в пакет със северозаиатските заплати!
  • 9 Гост

    12 17 Отговор
    Като чета коментарите и виждам защо изчезваме! То бива продажници, но това да изтъргуваш независимостта си, е супер малоумно!
    Хората са имали 5 века независима държава и се опитват след 3 века да получат отново независимост, а тука някакви безродници се опитват да се обясняват как независимостта нищо не значела и каталунците щели да умрат от глад!
    Срам и позор сте за предците ни, долни мижитурки!

    Коментиран от #10

  • 10 реалист

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Същите такива долни и продажни мижитурки доведоха и България до това положение в което е сега - васална на гейска Европа държавица , пълна с политиканстваща сволоч.

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    6 13 Отговор
    Абе тази фирма не е ли фалирала още ? Честно ви казвам досега не съм чул някой да си е купил нова кола СЕАТ ! Странно но е ФАКТ !

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ще се изнасят та... И не само те! Като им праснат митото за внос в ЕС.
  • 13 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "реалист":

    недей да обиждаш БЪЛГАРИТЕ. Ако не ти харесва в България защо не се изнесеш при Путя? Той е този който има интерес от разкъсвана и слаба Европа. Айде марш в Сибир при орките.