28 Октомври, 2017 07:15 2 411 1

Гордън Мъри иска нов McLaren F1

Един от хората вписани в автомобилната история се нарича Гордън Мъри и причината е създаването на един модел, който с появата си тотално промени представата на света за машините на четири колела - Mclaren F1. От английската компания готвят негов наследник наречен кодово BP23, но те вече нямат общо с Мъри.

От своя страна, тази година Мъри има много юбилеи - 50 години в автомобилостроенето и 25 години от пускането на F1 и 10 години от създаването на Gordon Murray Design и технологията iStream, която иска да направи карбоновите елементи по-достъпни за малките производители. Последният му общ проект бе създаването на модела завърнал TVR на сцената - красивия Griffith.

По този повод, той е обявил, че иска да създаде машина, с която "да се завърнат към принципите приложени в McLaren F1". Той е споделил още, че става въпрос за ограничено количество автомобили за външни клиенти. Първоначално такава бе идеята и за McLaren, като за годините на производство излизат само 106 екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    1 1 Отговор
    КО,КО, написахте в тая статия?