30 Октомври, 2017 07:15 4 956 6

Ferrari FXX-K Evo - още, още и още

Да подобряваш хиперспортен автомобил с 950 конски сили заводска мощност е нещо, което едва ли ще хрумне на някой. Италианците обаче, си имат свой подход и LaFerrari беше превърнато в потресаващия FXX-K от програмата XX.

Това доведе до хибридна мощност от 1050 конски сили и над 900 нютонметра от комбинацията на 6.3-литровия V12 с 860 коня и електрически двигател изпращани пред F1 DCT скоростна кутия към задните колела.

Сега обаче, благодарение на новия Evo пакет, автомобилът ще може да се похвали с до 830 килограма притискателни сили, което е с 75 процента повече от на LaFerrari. От компанията съобщават, че Evo е по-леко от "нормалния" FXX-K, тежащ 1165 килограма, което означава, че автомобилът се е приближил до пропорцията от един килограм за конска сила.

Другите промени са ново окачване, нов волан с KERS контролер, подобрение на телеметрията на автомобила, както и 6.5-инчов дисплей за камерата за задно виждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Max

    16 0 Отговор
    Луда кола!!!! Гледал съм какво прави на писта. Жалко, че и е забранено участие по състезания...а и по улиците!

    Коментиран от #2

  • 2 Wishmaster

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Max":

    Това е истински състезателен автомобил, лек и мощен. Ако се сложат и добри гуми ще е топ.

    Коментиран от #3

  • 3 КАСКЕТА

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Wishmaster":

    А НЕ ЗАРЪЧАЛИ СА \ ВИДА СПОРТ\ СЕ УМНИЦИ,,,,,,,,
  • 4 Asd

    6 0 Отговор
    Статията за колата на английски излезе вчера, поздравления за бързото включване. Само че там пишеше, че има 23% по-голяма притискателна сила от FXX-K и 75% повече от нормален автомобил.
    Не че е от значение де.
    Мисля също, че ще е интересно за читателите да разберат нещо повече за цялата програма XX-K на Ferrari и за това какви луди пари плащат хората, за да станат част от отдела за разработване на автомобилите и защо всъщност тези коли не са предназначени за каране по улиците.
    Поздрави за статията!
  • 5 незнайко

    1 2 Отговор
    Всичко това добре , но има ли място за двама души това чудо ? Май в бъдеще, ще се движи само и ще доставя светкавично пици навсякъде ! При един удар със 100 км/ч. ще се разпадне на съставните си НЕЖЕЛЕЗНИ съставки или ще изгори като факла!

    Коментиран от #6

  • 6 Напишете кода от картинката

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Ти за това не си си взел такова и си караш желязното рено 19 - нали?